DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
  • Meydan Haber
  • Genel
  • İSTİKLAL BAYRAĞI ZAFER YOLUNDA ‘BAŞKAN YILDIZKAYA İSTİKLAL BAYRAĞI’NI ANITKABİR’DE TESLİM ALACAK’

İSTİKLAL BAYRAĞI ZAFER YOLUNDA ‘BAŞKAN YILDIZKAYA İSTİKLAL BAYRAĞI’NI ANITKABİR’DE TESLİM ALACAK’

ABONE OL
27 Mart 2021 20:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTİKLAL BAYRAĞI ZAFER YOLUNDA ‘BAŞKAN YILDIZKAYA İSTİKLAL BAYRAĞI’NI ANITKABİR’DE TESLİM ALACAK’

‘Aşkın Zaferi, Türk’ün Mührü Sakarya’ parolasıyla Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yılında birbirinden görkemli kutlamalara hazırlanan Polatlı Belediyesi; İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yıl dönümünde Anıtkabir’de anlamlı bir programa daha imza atacak. 

Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 100. Yıl dönümünden bu yana Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda dalgalanan şanlı Türk Bayrağı; 12 Mart Cuma günü saat 15.00’da Anıtkabir’de düzenlenecek törenle Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından teslim alınacak. Başkent Ankara’da Antıkabir’de düzenlenecek tören için saat 13.30’da Polatlı Cumhuriyet Meydanı’ndan otobüs kaldırılacak. Törene katılım sağlamak isteyen vatandaşların Anıtkabir’e ulaşımı Polatlı Belediyesi’ne bağlı otobüsler aracılığı ile sağlanacak.

ZAFER YOLCULUĞU TACEDDİN DERGAHI’NDAN BAŞLIYOR

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yıl dönümünde Anıtkabir’de düzenlenecek törenin ardından Başkan Yıldızkaya tarafından günün önemine binaen saat 16.30’da Taceddin Dergahı’na teslim edilecek olan İstiklal Bayrağı; Kurtuluş Savaşı mücadelesinde yer alan tüm toprakları dolaşmak üzere zafer yolculuğuna İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un evinden başlayacak.

GÖNÜLLÜ BİSİKLETÇİLER MİLLİ MÜCADELE ROTASINI TAKİP EDECEK

Başkent Ankara’da önemli tarihi mekanlarda sergilenecek olan İstiklal Bayrağı; Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında 22 Ağustos 2021 tarihinde bisiklet grupları tarafından Türk’ün makus talihinin yenildiği Polatlı Duatepe’ye getirilecek. Şanlı İstiklal Bayrağı Polatlı Duatepe’de düzenlenecek törenin ardından; 2022 Yılı içerisinde gönüllü bisiklet grupları eşliğinde karayolu aracılığıyla Afyon Batı Cephesi Karargahı, Karacahisar, Şuhut, Dumlupınar, Uşak ve İzmir rotasında milli mücadele yolculuğuna devam edecek.

YOLCULUK ÖZEL BİR BELGESEL HALİNE GETİRİLECEK

09 Eylül 2022 tarihinde İzmir’in kurtuluş töreninde yerini alacak olan İstiklal Bayrağı düşmanın durdurulduğu ve Cumhuriyet’in kurulduğu başkent Ankara’ya tekrar getirilerek; Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Özel Müzesi’nde hazırlanan alanda yıllar boyunca sergilenmeye devam edecek. İki yıl boyunca sürecek bu anlamlı zafer yolculuğu yapılacak olan özel belgesel ile Polatlı Belediyesi tarafından ölümsüz bir hale getirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.