DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
  • Meydan Haber
  • Genel
  • POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’NÜN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’NÜN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA'NIN İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ’NÜN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

ABONE OL
27 Mart 2021 20:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’NÜN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

Milli Mücadele tarihimizin destanı olan İstikâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kabulünün 100. Yıl dönümünü saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. İstiklâl Marşımız, özlü ifadesi ve derin anlamı ile şanlı tarihimize ışık tutan, milli birliğimizi ve mücadele ruhumuzu güçlendiren, Türk kahramanlığının dizelere dökülmüş bir diriliş abidesi ve tarihi vesikasıdır. Büyük Türk milletinin vatan ve millet sevgisini, hürriyet ve istiklâl tutkusunu, başarma azim ve iradesini vurgulayan bu kutlu eser, mısralarla örülmüş bir al bayrak gibi gönüllerimizde dalgalanmaktadır.

Henüz Milli Mücadelenin devam ettiği bir tarihte kaleme alınan bu mısralar, bir taraftan inancımızı yükselterek zaferi müjdelemiş, diğer taraftan büyük Türk milletinin tüm dünyaya cesaretle haykırdığı bir bağımsızlık beyannamesi olmuştur. İstiklâl Marşımız, umutsuzluk, yoksulluk, yılgınlık içinde olmasına rağmen, “Korkma” diye başlayan uyarısıyla, büyük Türk milleti’nin saklı duran kudretine olan inancının eşi bulunmaz bir örneğidir. Bugün hala aziz milletimizin, kurtuluş ve başarı için ihtiyacı olan mesajların tamamı, İstiklâl Marşımızın derin anlamında ve kahraman ceddimizin aziz hatıralarında saklıdır. Birlik ve beraberliğimizin, bin yıllık kardeşliğimizin, dirlik ve düzenimizin devamı için İstiklâl Marşımızın yazıldığı yılların ve bu derin mısraların anlamı bizlere büyük bir ders niteliğindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘Aşkın Zaferi, Türk’ün Mührü Sakarya’ parolasıyla kutlamaya hazırlandığımız Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yılı programlarımızın ilk adımı olarak; Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde Gazi Meclisimizde göndere çekilmek üzere ülkemizin dört bir yanında iki yıl sürecek Zafer Yolculuğu’na çıkacak olan İstiklal Bayrağımızı bugün Anıtkabir’de teslim alacağız. Kurtuluş Savaşımızın gerçekleştiği kutsal toprakları ziyaret edecek olan İstiklal Bayrağımızı günün önemine binaen; bu anlamlı yolculuğun ilk durağı olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un evi olan Taceddin Dergahı’na teslim edeceğiz. Bugün saat 15.00’da Anıtkabir’de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda gerçekleştireceğimiz törenimize şüheda torunu tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.

Bu vesile ile milli emanetimiz olan İstiklal Marşımızın; onu tam bir inanç ve bağlılıkla yüreklerinde taşıyan büyük Türk milleti tarafından sonsuza kadar yaşatılacağına olan inancımız tamdır. “Yurduna alçakları uğratmamak uğruna göğüslerini siper eden” aziz şehitlerimizi, kahramanlarımızı ve bir fazilet timsali olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ile yâd ediyor, en derin minnet ve şükran duygularımla Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Mürsel Yıldızkaya

Polatlı Belediye Başkanı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.