DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

POLSİAD BAŞKANI YENİDEN “EROL ÜNAL”

ABONE OL
29 Mart 2021 11:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz gün Polatlı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan toplantı salonunda yapıldı.

Tek liste ile girilen genel kurulda mevcut başkan Erol Ünal yeniden POLSİAD Başkanı seçildi. Genel kurulda Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya divan başkanlığı yaptı. Saygı duruşu ve istiklal Marşıyla başlayan genel kurulda 2017-2020 yılı faaliyet raporu, gelir gider bütçesi, denetim kurulu raporları okundu. Ardından Başkan Ünal genel kurulda bir konuşma yaparak katılanlara teşekkür etti.

POLSİAD Başkanı Erol Ünal, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

POLSİAD’ın kuruluşundaki ilk amaç; Polatlı’da şehrin lokomotifi olacak, şehre dinamizm katacak, şehrin ekonomik ve sosyal yaşamını geliştirecek bir Sanayi Bölgesinin teşekkül edilmesi idi. Çok şükür bugün bu amaç doğrultusunda 25 yıldır tüten bacalarımız, evine helal ekmek götüren emekçi kardeşlerimiz ve gelişerek büyüyen örnek bir Organize Sanayi Bölgemiz vardır.

Kuşkusuz bu uzun yolda, bu ortak aşta şehrimizin yetiştirdiği değerli birçok insanın katkısı unutulmamalıdır. Ben evvela, kuruluşundan bugüne derneğimize emek vermiş eski başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Aramızdan ayrılarak ebedi hayata irtikal etmiş; İrfan EFE ve İlhan KÖSE ağabeylerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ardından 2019 yılında aniden kaybettiğimiz, eski başkanlarımızdan Ahmet KARDAŞ’ı ve 20 yılı aşkın birlikte çalıştığımız, OSB’mizin bugünlere gelmesinde emeği çok büyük olan Bölge Müdürümüz Şamil ENGİN’i rahmetle ve minnetle anıyorum.

Kıymetli Hazirun;

Yeri gelmişken yönetiminde görev aldığımız Polatlı Organize Sanayi Bölgemizin son durumu hakkında da kısaca bilgi vermek isterim. İlk kuruluş yıllarında yüz hektar olan bölge büyüklüğümüz bu gün 370 hektarlık imarlı alana ulaşmıştır. İmar planı tamamlanan alanda 90 sanayi parselimiz yer almaktadır.

Bölgemizde bugün itibarıyla 68 sanayi parseli tahsis edilmiş olup 28 işletme faaliyet halinde, 14 tesisimiz de yapılanmaları tamamlanmış, üretim aşamasına geçmeye yaklaşmıştır. Bu sayının gün geçtikçe artacağına inanıyoruz. Bölgemizin, ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük DÜZCAM Üretim tesisi olan ŞİŞECAM Fabrikamız, geçtiğimiz yılın Ekim ayında TR-8 hattını hizmete alarak, günlük 1600 ton mamül üretme kapasitesine ulaşmıştır. Bu gelişme bölgemizde yeni istihdamları da beraberinde getirmiştir. Bununla birlikte ilk 500’e giren firmalarımız, kurumsallaşma süreçlerini tamamlayan katılımcılarımız ve bölgemizde faaliyet yürüten yerli-yabancı tüm firmalarımız bölgemize güç katmaya devam etmektedir.

Kıymetli Üyelerimiz;

Geçtiğimiz sene Çin’de başlayarak tüm Dünya’yı etkisi altına alan Coronavirüs COVİD-19 salgınından, ülkemiz de ciddi şekilde etkilenmiştir. COVİD-19 süreci sosyal hayatta birçok değişikliğe neden olmuş, bunun yanında ekonomik ve ticari hayatı da derinden etkilemiştir. İş insanlarımız, esnaflarımız, müteahhitlerimiz olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren dostlarımız sıkıntılı günler geçirmiştir, geçirmektedir.

Mart 2020’de Covid Pandemi süreci yeni başlamışken, Polatlı OSB’mizde Bakanlığımızın ve Kaymakamlığımızın koordinasyonunda gerekli tüm önlemleri alarak, bölgemizin bu olumsuz süreçten en hafif şekilde etkilenmesi için gayret gösterdik. Çok şükür, COVİD-19 sebebiyle üretime ara veren, çalışamaz hale gelen veya tedarik zinciri kırılan hiçbir firmamız olmadı. Aksine Polatlı OSB firmaları bu süreçte kapasitelerini artırdı, üretimi hızlandırdı ve ticari hayatın ayakta kalmasına destek oldu. Tüm bunlar yaşanırken, özellikle 2019-2020 sürecinde birçok yeni katılımcı bölgemize dâhil oldu ve üretim hayatlarına Polatlı OSB’de devam ederek bölgemizin gelişimine de pozitif katkı sağlamış oldular. Hülasa, pandemi sürecinde Organize Sanayi Bölgemize yönelik artan ilgi ve talepler bizleri memnun etmiştir.

Tüm bunlara ek olarak özellikle 2018 ve 2019’da yaşanan ekonomik dalgalanma süreci ile birlikte COVİD-19 sonrası dönemi ülkemiz ve ekonomimiz için bir yükseliş yılı olacağına inanıyoruz. Bu olumlu gidişattan Organize Sanayi Bölgemizin de olumlu yönde etkileneceğini ifade edebilirim.


2017-2021 yılları arasında yaşanan olumsuz gelişmelerin faaliyetlerimize olan etkisini en aza indirerek, bölgemizin uzun yıllardır birincil ihtiyaçlarından olan Atık Su Arıtma Tesisimizi Mart 2020’de yer teslimini yaparak, yapımına başladık. Yaklaşık 1 ay önce 1 Mart 2021’de tesisimiz projesinde belirtilen şartlara uygun olarak tamamlandı ve devreye alma aşamasına geçildi. Böylece, Organize Sanayi Bölgemiz ve katılımcılarımızın için çağın gerekliliklerine uygun son teknoloji bir arıtma tesisini bölgemize kazandırmış olduk. Tesisimizin toplam maliyeti 13 milyon 591 bin lira olarak neticelenmiştir. Bölgemize, katılımcılarımıza ve derneğimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.


Yine bölgemiz için bir gereklilik olan modern ve müstakil bir cami projemiz vardı. Bu projemizin temellerini Temmuz 2019 yılında geniş bir katılımla atmıştık. COVİD Pandemi sürecinde inşaatımız kısmen yavaşlamış olsa da, şu an % 60 seviyelerini geçtik. Toplam maliyeti 5-6 milyon lira civarında öngördüğümüz cami projemiz toplamda 1600 kişilik bir kapasiteye sahip olacak. İnşallah, bu yaz döneminde bu projemizin de tamamlanarak hizmete alınışını hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum.

Son olarak değerli heyetinize, 2018-2019 ve 2020 yıllarını içeren faaliyetlerimiz hakkında kısa kısa bilgilendirmeler yapmak istiyorum;

Eylül 2018’de bölgemiz giriş kapısı yenilenmiştir.

Mart 2019’da Daha Yeşil bir OSB için 1500 adet fidan Beypazarı Orman Şefliğinden bedelsiz olarak tahsis edilerek, ağaçlandırma alanlarımıza dikim işlemi gerçekleştirilmiştir. Fidanlarımızın bir kısmı da parsellerine dikilmek üzere katılımcılarımıza taksim edilmiştir.

Mayıs 2019’da Bölge Müdürlüğümüz tarafından yeni bir dağıtım merkezi oluşturularak, demiryolu hattına cepheli alanda yüksek gerilim hattını yer altına alma çalışmaları başlatılmıştır.

Temmuz 2019’da Polatlı OSB Camii projemizin temel atma töreni yapılmıştır.

11 Kasım 2019’da 11 Milyon fidan projesi kapsamında bölgemizde ve şehrimizde fidan dikim işlemi gerçekleştirilmiştir.

Kasım 2019’da Polatlı OSB ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırladığımız Teknik Gezi programları kapsamında Polatlı Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerimizin öğretmenleri bölgemizi ziyaret etmiş, bölge fabrikalarımızı ziyaret ederek bölgemiz hakkında brifing almışlardır.

Şubat 2020’de Arıtma Tesisimizin sözleşmesi imzalanmıştır.

Eylül 2018’de Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile yapılan işbirliği neticesinde bölge içi yollarımızda asfaltlama, düzenleme ve onarım çalışmaları başlatılmıştır.

Ekim 2020’de Yükseliş Koleji ile Polatlı OSB arasında Eğitim Protokolü imzalanmıştır. Protokolle birlikte bölgemiz çalışanlarının çocukları için okul ücretlerinde % 30 indirim sağlanmıştır.

Sri Lanka Demokratik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi ve ticaret ataşeleri, Organize Sanayi Bölgemizde misafir edilmiş, fabrikalarımız ve kapasitelerimiz hakkında bir teknik gezi düzenlenmiş ve Sn. Büyükelçi’ye bölgemiz hakkında brifing verilmiştir.

Değerli üyelerimiz,

Başta Polatlı’mız olmak üzere ülkemizin genel kazanımları için üretmeye emek sarf etmeye devam edeceğimize inanıyor ve söz veriyoruz. Tabii ki bu sözü verirken gücümüzü öncelikle siz değerli üyelerimizden ve cefakâr, özverili, duyarlı Polatlı İş dünyasından alıyoruz.

POLSİAD kuruluştaki ruh ve heyecanını bir an bile azaltmadan kuruluş amaçlarında yer alan hedeflere kararlılıkla yürümeye devam edecektir.

Gücünüz, gücümüzdür.

Saygılarımızla…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.