DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Durukan: “Kongreler yapılıyor ama mübarek iftarlar yasaklanıyor”
  • Meydan Haber
  • Genel
  • Durukan: “Kongreler yapılıyor ama mübarek iftarlar yasaklanıyor”

Durukan: “Kongreler yapılıyor ama mübarek iftarlar yasaklanıyor”

ABONE OL
2 Nisan 2021 08:09
Durukan: “Kongreler yapılıyor ama mübarek iftarlar yasaklanıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Polatlı İlçe Başkanı Muharrem Durukan, Ramazan ayında yeme içme sektörü esnafının, iftarlarda bile müşteri alamayarak sadece paket servis yapmak durumunda kalmasına tepki gösterdi.

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan yeni kararlar doğrultusunda hafta sonu sokağa çıkma yasakları geri geldi. Bunun yanında Ramazan ayında tüm yurtta hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve yeme içme sektöründe ise bu kapsamda iftar yapılması yasaklandı. İşletmeler sadece paket servis hizmeti verecek. İYİ Parti Polatlı İlçe Başkanı Muharrem Durukan, gazetemize yaptığı açıklama ile iftar yapılamaması kararına tepki gösterdi, bu kararların esnafı olduğundan daha zor duruma sokacağını söyledi.

“Kafe ve restoran sahibi esnafımızın yıkımına sebep olacaktır”

Kongrelerin yapılabilmesine rağmen iftarların yasak olması kararına tepkisini dile getiren Durukan; “Lebalep kongreler sonrası yine yasaklar geri geldi. Hafta sonu yasakları sıkıntıda olan beli bükülmüş kafe ve restoran sahibi esnafımızın yıkımına sebep olacaktır. Esnafın ertelenen ödemelerinin taksitleri çoktan başladı. Yasaklarla esnafımızın bu borçları ödemesinin ve evini geçindirmesinin imkanı yok. Lebalep kongreler yapılıyor ama mübarek iftarlar yasaklanıyor. 3-5 kişinin oturup mesafe kuralına uyarak yemek yediği restoranlar kapatılıyor ama binlerce kişinin toplandığı salonlarda lebalep kongreler yapılıyor. Bu AKP iktidarının halkı, esnafı düşünmediğinin açık ve net resmidir.” diye konuştu.

“Halk fakirlik hatta açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildi”

Ekonomik sıkıntılar ve enflasyon rakamlarına değinen Durukan; “Dolar fırladı faiz fırladı ve dolayısıyla enflasyon fırladı. Her gün her şeye zam geliyor. Her gün yeni vergiler ve vergi artırımları oluyor. Halkın geçim derdi büyüyor. Halk fakirlik hatta açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildi. Pazarlarda atılmış sebze ve meyve toplayan insanların hakkı, 5 müteahhite ve yandaş holdinglere peşkeş çekiliyor. Yandaşlar madde kullanıp lüks araçlarda gezerken vatandaş açlığa mahkum edildi.” ifadelerini kullandı.

“Bu haramzade düzeni yıkacağız”

Durukan, açıklamasının sonunda vatandaşın geçinemediğine dikkat çekerek; “Esnaf perişan çiftçi perişan. Çiftçi mazot alıp tarlasına gidemez, gübre atamaz halde. İşçi memur ve emekli maaşları enflasyon karşısında erimiş durumda. Bu haramzade düzende vatandaş artık yaşamak istemiyor. İlk seçimde halkın iktidarı olarak biz İYİ’ler bu haramzade düzeni yıkacağız.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.