DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

ABONE OL
2 Nisan 2021 08:04
HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMAK YASAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mart ayında başlayan normalleşme süreci, vakalardaki artışla beraber yeniden gözden geçirildi ve alınan yeni kararlarla hafta sonu sokağa çıkma yasağı 58 ilde geri geldi. Yayımlanan yeni risk haritasında 58 ilin tamamının kırmızıya büründüğü yani çok yüksek riskli olduğu kaydedildi. Çok riskli iller arasında Ankara’da yer alıyor. Bu kapsamda Polatlı’da da Cumartesi-Pazar sokağa çıkmak yasak olacak.

29 Mart tarihli kabine toplantısı ardından artan vaka sayılarının önüne geçmek amacıyla yeni kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulmuş bu kapsamda hafta sonu sokağa çıkma yasağı yeniden ülke genelinin gündemine gelmişti. Alınan yeni kararlarla 3-4 Nisan bu hafta sonu itibariyle çok yüksek riskli olarak kaydedilen tam 58 ilimizde kısıtlama yeniden Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak şekilde uygulanacak. Son şekilde Ankara ve Polatlı da sokağa çıkmanın yasak olduğu yerler arasında bulunuyor.

Ramazan ayında ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Risk haritasında yüksek riskli il sayısı 17’den 58’e yükselmesinin ardından hafta sonu sokağa çıkma yasağı yeniden ilan edildi. Alınan kararlara göre İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra diğer 55 ilde sokağa çıkma yasağı cumartesi ve pazar günleri uygulanacak. Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

Kırmızı kategoride yer alan iller

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır, Zonguldak, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt

Turuncu kategori

Denizli, Burdur, Manisa, Afyonkarahisar, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Kars, Kırşehir

Sarı kategori

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Uşak

Mavi kategori

Şırnak

İşte alınan yeni corona tedbirleri ve sokağa çıkma yasağı olan iller;

-Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek.

-Kırmızı kategorideki illerde sadece Pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecek.

-Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışacak.

-Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek.

-Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

-Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.