DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI’DA NE EKSİK?

POLATLI’DA NE EKSİK?

ABONE OL
3 Nisan 2021 12:34
POLATLI’DA NE EKSİK?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sokaktaki vatandaşa sorduk; Polatlı’da en çok neyin eksikliğini hissediyorsunuz?

Polatlı’da yaşayan vatandaşlara, Polatlı’da beklentilerini, taleplerini ve düşüncelerini sorduk. 7’den 70’e küçüğünden büyüğüne mikrofon uzattığımız vatandaşlar, taleplerini dile getirdi. Kimisi Polatlı’daki yeşil alanların yeterli olmadığını belirterek daha yeşil bir Polatlı istedi, kimisi de Polatlı’da sosyal alanların yetersiz olduğunu söyledi. Bisiklet yolu isteyen de vardı, Lunapark isteyen de… Tabi çoğunluğun dileği; ‘İçme suyu ve Trafik sorununa çare bulunmuş daha yaşanabilir Polatlı’ oldu.

MEYDAN HABER GAZETESİ MİKROFONLARINA KONUŞAN VATANDAŞLARIN TALEPLERİNDEN ÖNE ÇIKANLAR ŞÖYLE:

-Her mahallede bisiklet yolu, çocuklar için oyun alanları olsun istiyoruz. Yollarımız berbat hepsinin baştan yapılması gerekiyor, ayrıca yollarımız daha geniş olmalı. Hemen hemen her caddede çukurlar var, kaldırımlar kötü. Yeşil alanlar olsun Polatlı ağaçlandırılsın istiyoruz, sadece Polatlı’nın dışında değil iç kısımlarında da yeşil alanlar olmalı. Ailelerle gidilebilecek sosyal alanların artırılmasını ve genişletilmesini istiyoruz. Mesela yürüyüş yolu yapıldı, üzerinde kablolar atılmış betonlar o şekilde bırakıldı, 2-3 senedir öyle duruyor. Alt geçitlere pislikler atılmış, yağmur yağdığında da su içinde kalıyor vatandaşlar oralardan geçmekte zorlanıyorlar, bu alanların daha bakımlı olmasını istiyoruz.

-Mahallelerimiz daha bakımlı olsun, yollarımız daha geniş olsun istiyoruz.

-Emekliler ve çiftçiler zor durumda, pahalılık var, fahiş fiyatların denetlenmesini istiyoruz, Polatlı’da huzurlu bir yaşam istiyoruz.

-Öncelikle Polatlı’nın trafik ve içme suyu sorunlarının çözülmesini isterdik. Bir de Polatlı’da yapılaşma çok kötü. Ekilebilir arazilere 10-15 katlı apartman dikiyorlar, yarın çocuklarımız, torunlarımız bu toprağa ihtiyaç duyacaklar. Polatlı’da plansız bir şehirleşme var.

-Polatlı’da çeşitli aktiviteler yapılsın isterdim. AVM açıldı ama bir şey göremedik. Roller Coaster (lunapark hızlı tren), Gokart ya da Lunapark veya Paintball gibi yerler olmasını isterdim. Havuz var ona da gidemiyoruz zaten her yer kapalı. Polatlı’ya yeni şeyler getirsinler, milletin ailecek eğlenebileceği yerler olsun isterdim. Eğlenecek hiçbir yer yok, insanlar şehir dışına çıkıyorlar ya da Ankara’ya gidiyorlar.

-Polatlı il olsun isterdik. Ayrıca Polatlı’da daha çok gezilecek yerler olsun isterdik.

-Polatlı’da öğrencilerin, gençlerin gidip eğlenebilecekleri bir yer yok. Birçok kafe var ama içlerinde öğrencilere aktivite alanı sunacak yerler yok. Daha çok yeme içme üzerine her yer. Kafelerde öğrencilere, gençlere yönelik eğlence alanları, kitap okuma alanları ya da oyun alanları bulunabilir.

-İçme suyu ve trafik sorunlarının çözülmesini isterdim.

-Trafik yoğunluğu ve caddelerin dar oluşu ile otopark sorununun çözülmesini isterdik. Ayrıca Polatlı’da sosyal alan az, yeşil alan az, maalesef merkezde yeşil olan yerler de betona çevrildiği için yeşil alan eksikliğimiz çok yüksek. Piknik alanlarının şehir merkezinin dışına kaydırılması hoşumuza gitmedi. Herkesin arabası yok, merkezde bulunan yerlerin yeşil alana döndürülmesi daha mantıklıydı.

-Polatlı’da Lunapark yapılsın isterdik. Gençlere yönelik parklar olsun isterdik. Parklarda genellikle yaşlı amcalar oturuyor bize özel de yerler olsun istiyoruz. Daha geniş kapsamlı bir kütüphanemiz olsun isterdik. Ayrıca öğrenciler için ders çalışma alanları yapmalarını istiyoruz. Olan yerler ya dolu ya da koronadan dolayı almıyorlar. Sosyal mesafe kurallarına uygun bir yer yapılsa oralarda ders çalışabiliriz. Ayrıca Hayvan barınağı yetmiyor, sokaktaki kedi ve köpekler için bir barınak daha yapılmasını isterdik.

-En önemli şey sağlık, Polatlı’da virüs bitsin isterdik.

-Polatlı’da maske mesafe kurallarına daha çok uyulmasını isterdik.

-Biz çiftçiyiz bu sebeple tarım alanlarında sulama sorununun çözülmesini isteriz. Ürünlerimiz daha iyi fiyatlara satılsın istiyoruz, soğanlarımız depolarda kaldı. Çiftçilerin sıkıntılarına çözüm bulunsun, pancara fiyat verilsin isteriz. Polatlı çiftçi ve tarım ağırlıklı bir şehir olduğu için bizim isteklerimiz öncelikle bunlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.