DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Umuda dair bir uyanış; UÇURTMA

Umuda dair bir uyanış; UÇURTMA

ABONE OL
2 Nisan 2021 08:26
Umuda dair bir uyanış; UÇURTMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Zeynep Sude Gödel

“Umutlarımızı bulutlara hediye edelim, umudunu yitiren herkese yağmur olsun”

Polatlı’dan Lise Öğrencisi Zeynep Sude Gödel, Roman türünde UÇURTMA isimli ilk kitabını çıkardı. İlkokul yıllarından bu yana okuma ve yazmaya yoğun ilgisi bulunan Genç Yazar’ın, Umut Kıyısı Serisi adını verdiği roman serisinin ilk bölümü olan Uçurtma isimli kitabı kısa sürede raflarda yerini aldı. Kitap, internetteki tüm kitapçılarda da satışa sunuldu.

Polatlı’nın tanınmış esnaflarından Bayram Gödel’in kızı, Gevher Nesibe Sağlık Meslek Anadolu Lisesi son sınıf ve aynı zamanda Asal Dershanesi öğrencisi Zeynep Sude Gödel henüz 18 yaşında. Küçük yaşlardan bu yana güçlü hayal gücü, kitap okuma sevgisi ve yazmaya olan ilgisi, ailesi ve öğretmenleri tarafından fark edilen Zeynep Sude Gödel, ailesi arkadaşları ve öğretmenlerinin pozitif yaklaşımları ve desteklemeleri ile 18 yaşında ilk kitabını çıkardı. Eyobi yayınlarından çıkan Genç Kurgu Romanı türünde ilk denemesi olan Umut Kıyısı Serisi’nin birinci kitabı UÇURTMA, kısa sürede raflarda yerini aldı. 200 sayfadan oluşan Kitap ayrıca internetteki kitap satış sitelerinin hemen hemen hepsinde bulunuyor.

Kendisi gibi lise öğrencisi Alya’nın umut dolu hikayesi

Kitap; başından geçen bir trafik kazasının ardından uzun süre komada kalan sonrasında hafızasını kaybeden Alya’nın pozitif düşünce ile gelişen umut dolu hayat hikayesini anlatıyor. Kazanın ardından hayata daha farklı pozitif bir penceren bakmaya başlayan Alya, hayata yeniden tutunma umudunu günbegün artırıyor. Alya’nın hastanede refakatçisi olan arkadaşı Mayıs, Alya’nın hafızasını geri kazanması için destek oluyor. Kitap’ta ayrıca Alya’nın anlattığı küçük hikayeler de bulunuyor. Uçurtma, hem Alya’nın hayatını sorgulayarak yeniden hatırlama yolculuğu hem de umuda dair hikayelerle elinizden bırakamayacağınız bir kitap olarak karşınıza çıkıyor.

Yazma aşamasında üç kitabı daha var

Okullar arası kompozisyon yarışmalarında dereceleri bulunan Zeynep Sude Gödel, ilk roman denemesini üç yılda yazdı. Uçurtma kitabının yayınlanmasının ardından Radyo Hür’de Mehmet Salçın’ın canlı yayınına konuk olan Zeynep Sude Gödel, pandemi şartları elverişli olduğunda ilk imza gününü de yapacak. Umut Kıyısı Serisinin ikinci kitabının da bir yıl içerisinde tamamlanarak raflarda yerini alması planlanıyor. Gödel’in bunun yanında yazma aşamasında olduğu üç kitabı daha var. Polatlı’nın en genç yazarı Zeynep Sude Gödel, güçlü kalemiyle gelecekte adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

Bir tebessüm geçmişi değiştirebilir mi? Peki ya umutların, kalbindeki her yaraya merhem olabilir mi? Kafanı kaldır ve gökyüzüne bak, ne kadar aydınlıksa güneş battığında yok olan seslerine dikkat kesil. Senin geçmişin de öyle, geleceğin için yanan ışıklarını kapattı… Peki, size okuduğunuz her şeyin sadece komada olan bir hastanın halüsinasyonu olduğunu söylesem hala benimle kalır mısınız?” (kitaptan bir bölüm)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.