DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Zenginin tezgahı açık, fakirin tezgahı kapalı

Zenginin tezgahı açık, fakirin tezgahı kapalı

ABONE OL
3 Nisan 2021 13:35
Zenginin tezgahı açık, fakirin tezgahı kapalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Federasyonu ve aynı zamanda Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca, özellikle ramazanda hafta sonu kısıtlamasına Pazar yerlerinin de dahil edilmesi ile marketlerin açık olup Pazar yerlerinin kapatılmasına tepki gösterdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararlar gereğince hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması geri geldi. Kısıtlama sürecinde marketlerin açık Pazar yerlerinin kapalı olması, pazarcı esnafını zora soktu. Konuya ilişkin gazetemize açıklama yapan Türkiye Sebzeciler Meyveciler Federasyonu Başkanı ve Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca, sört gözle beklenen ramazan ayında Pazar tezgahlarının açık olması gerektiğini, bu durumun fırsatçıların ekmeğine yağ süreceğini söyledi.

“Ramazan ayında gıda fiyatlarında artış yapan fırsatçıları her yıl görüyoruz”

Karaca, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle vatandaşımızın can sağlığı, halkımızın korona virüs salgınından korunması için Türkiye genelinde kısıtlamalarla ilgili yaptığı açıklamalardan sonra Ramazan ayı boyunca hafta sonu pazarlarımızın kısıtlamaya dahil olarak kapalı tutulacağı bildirilmiştir. Ramazan ayında gıda fiyatlarında artış yapan fırsatçıları her yıl görüyoruz. Bir yıl boyunca Ramazan ayının bereketini bekleyen, ramazanda soframızın bereketini düşünen Müslüman halk olarak, Türk milleti olarak Ramazan ayının gönlümüzde değeri her zaman başkadır. Ramazan ayında Pazar yerlerini bırakıp marketleri açık bırakırsak vatandaş evine gıda götüremez. 3-5 liralık ürünler 10-15 liraya çıkar. Fırsatçılar bizim yokluğumuzda, semt pazarlarının ve üretici pazarlarının da kapalı olmasını fırsat bilerek marketler fiyatları çok yüksek seviyeye getireceklerdir.”

“Pazarlarımız kapalıysa kesinlikle marketler de kapalı olması gerekiyor”

“Devletimizin aldığı karar halkımızın can sağlığı içindir. Devletimizin aldığı kararlara sonuna kadar biz de riayet ediyoruz. Her kararda boynumuz kıldan incedir fakat şunu söylüyoruz; bizlerin tezgâhları kapalıysa neden marketler açık? Madem öyle marketler de kapalı olsun. Hafta sonu kısıtlamasına dahil edilen semt pazarı ve üretici pazarlarının kapatılması doğru değil, bu fırsatçıların ekmeğine yağ sürecektir. Özellikle ramazan ayında yürüme mesafesinde, açık alanda bulunan pazarlarımızın açık olması gerekiyor. Pazarlarımız kapalıysa kesinlikle marketler de kapalı olması gerekiyor. Zenginin tezgahı açık, fakirin tezgahı kapalı, bence bu adil bir davranış değil.”

“Bunu rapor olarak sunanlar bu yanlıştan dönmeliler”

“Ben inanıyorum ki bilim kurulu dahil bunu Cumhurbaşkanımıza rapor olarak sunanlar yanlış beyanda bulunmuşlardır, yanlış bilgiler sunmuşlardır. Cumhurbaşkanımız marketlerin bu kadar yüksek fiyata ürün sattığını, fiyatlarını her zaman yüksek tuttuklarını her defasında söylüyor ve inanıyorum ki pazarların kapatılmasından yana değildir. Bunu rapor olarak sunanlar bu yanlıştan dönmeliler. Cumhurbaşkanımızı bu konuda bilgilendirmeleri gerekiyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.