DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BAŞKAN YILDIZKAYA; “GERÇEK HAKEM HALKTIR, ASIL KARARI HALK VERİR”
  • Meydan Haber
  • Genel
  • BAŞKAN YILDIZKAYA; “GERÇEK HAKEM HALKTIR, ASIL KARARI HALK VERİR”

BAŞKAN YILDIZKAYA; “GERÇEK HAKEM HALKTIR, ASIL KARARI HALK VERİR”

ABONE OL
3 Nisan 2021 16:18
BAŞKAN YILDIZKAYA; “GERÇEK HAKEM HALKTIR, ASIL KARARI HALK VERİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAŞKAN YILDIZKAYA; “GERÇEK HAKEM HALKTIR, ASIL KARARI HALK VERİR”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısı 1. Birleşim 1. Oturumunda Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından kendisine yöneltilen sorulara ve 2020 Yılı Faaliyet Raporu’na ilişkin eleştirilere cevap verdi. 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun oy çokluğu ile onaylandığı Meclis Toplantısı’nda Başkan Yıldızkaya; çözüm önerisi sunmak ve çözüm üretmek yerine sürekli aynı konularla araştırmadan haksız eleştiri yapılmasının yanlış olduğunu belirterek, Faaliyet Raporu’na red oyu veren CHP Grubu’nu Polatlı halkına şikayet ettiğini belirtti. CHP Grubu’nun red kararını eleştiren Başkan Yıldızkaya gerçek karar vericinin, hakemin ve onay makamının halk olduğunu; Polatlı halkının yapılan hizmetleri takdirle karşıladığını ve onayladığını dile getirdi.

ŞEHRİMİZE DAİR FİKRİ, ÇÖZÜMÜ VE TEK BİR ÖNERGESİ OLMAYANLARIN HAKSIZ ELEŞTİRİLERİNİ DOĞRU BULMUYORUM

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya CHP Grubu’nun Meclis kürsüsünden kendisine yönelttiği soruları ve 2020 Yılı Faaliyet raporuna dair eleştirileri cevapladığı konuşmasında; “Meclis kürsüsünde söz alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Makul eleştirilerine saygı duyduğumu, yalan ifadelerini ise reddettiğimi belirtmek istiyorum. Belediyemizin 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nu incelerken ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu büyük bir buhrandan, büyük ekonomik krizden haberdar değilmiş gibi konuşmak; fakir fukara üzerinden popülizm yapmaya çalışmak son derece yanlıştır. Polatlı halkının huzuruna daha önceki dönemde nasıl çıkmışsak, ne demiş ve yapmışsak; ömrümüz yettiğince verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getireceğiz. CHP Grubu’nu mahcup edeceğiz. Yaptıklarımızdan karnınız ağrısa da bunu gerçekleştireceğiz. Şehrimize dair hiçbir fikri olmayanların, sorunların çözümüne dair bir tane önergesi olmayanların, gelecek için ufukları olmayanların burada belediyemizi haksızca eleştirmelerini asla doğru bulmuyorum.” İfadelerine yer verdi. 

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI İLE HEDEFİMİZ ŞEHRİMİZE MÜHÜR VURMAKTIR

CHP Belediye Meclis Üyesi Yüksel Yanmaz Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada geçmiş dönem Belediye projelerine 2020 Yılı Faaliyet Raporu içerisinde yer verilmesini eleştirdi. CHP’li Yanmaz’ın iddialarına Meclis kürsüsünden cevap veren Başkan Yıldızkaya tüm projelerin yapımının hız kesmeden devam ettiğini belirttiği açıklamasında; “Geçmiş dönemden kalan projeler olduğunu söylüyorsunuz. Ne yapalım, yarım mı bırakalım. Projelerimizi tamamlamayalım mı? Geçmiş dönemden kalan projeleri nasıl tamamladıysak, bu projelerimizi de Pandemi sürecinin ekonomik zorluklarına rağmen bitiriyoruz. Şu an Gençlik Merkezimiz, Bilim Merkezimiz, Kapalı Otoparkımız, Düğün Salonlarımız bitmiş durumda. Bunları neden görmüyorsunuz. Belediye Binamızın 2022 Yılının yaz aylarında biteceğini daha önce de ifade ettim. Bunu neden görmezden geliyorsunuz. İhsan Bey geçen sonbahar bu kürsüye çıkıp orada inşaat falan yok dedi. Şimdi Belediye Binamızın geldiği noktayı görüyorsunuz. Hedefimiz Belediye Binamızın yapımını 2022 Yılı Haziran Ayı’nda tamamlayarak, bu şehre bir mühür vurmaktır.” Dedi.

SELAMİ BEY BİLMİYOR, ANLAMIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan emsal kararları hususunda Polatlı Belediyesi’ni işaret ederek eleştirilerde bulunan CHP Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık; Şehitlik Mahallesi’nde alınan emsal kararlarının diğer mahallelerde neden alınmadığını sordu.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık’ı CHP seçmenine şikayet ettiğini belirttiği konuşmasında iddialara cevaben; “Selami Ovacık Bey’i CHP’ye oy veren çok değerli hemşehrilerime şikayet ediyorum. Selami Bey bilmiyor, anlamıyor, yanlışta ısrar ediyor. Emsalleri Büyükşehir Belediyesi’nin verdiğini bildiğiniz halde hala neden bunu söylemeye tevessül ediyorsunuz. Çıkan bütün imar konuları Büyükşehir Belediyesi’nden oy birliğiyle geçiyor, hepsine evet oyu veriyorsunuz. Sonra gelip burada şikayet ediyorsunuz. Bu nasıl bir mantıktır. Nasıl bir siyasi anlayıştır. Sizleri değerli basın mensuplarımızın huzurunda kıymetli CHP seçmenlerine şikayet ediyorum. Tekraren söylüyorum; emsal verme yetki ve sorumluluğu Polatlı Belediyesi’nin değildir. Bugün Ankara’da iktidar sizsiniz. Yapabiliyorsanız arttırın emsal kararlarını. Artık kamuoyunu yanıltmaktan vazgeçin.” Cümlelerine yer verdi. 

GERÇEK KARNEYİ KIYMETLİ POLATLI HALKI VERİR

‘HEMŞEHRİLERİMİZİN TAKDİRİNİ 2024 SEÇİMLERİNDE HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ’

CHP Belediye Meclis Üyesi İhsan Şıracı Polatlı Belediye Meclisi Nisan Ayı 1. Oturumu 1. Birleşimi’nde Polatlı Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’na CHP Grubu olarak red oyu vereceklerini açıkladı. Kartaltepe Konutları, vatandaşa yapılan sosyal yardımların azaltılması, Pandemi dolayısıyla esnek çalışma grubunda bulunan Belediye personelleri ve kırsal mahallelerin sorunları üzerinden Cumhur İttifakı sıralarına eleştirilerde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Pandemi sürecinde yaptığı çalışmaları tek tek meclis kürsüsünde okuyan Şıracı; Polatlı Belediyesi’ni bu süreçte gerekli çalışmaları yapmamakla suçladı.

CHP’li Şıracı’nın eleştirilerine yanıt veren Başkan Yıldızkaya; Polatlı halkının yapılan çalışmaları gördüğünü dile getirdiği konuşmasında; “Faaliyet raporumuz bir karnedir. Fakat asıl karne, asıl not verici, gerçek hakem kıymetli Polatlı halkıdır. Geçtiğimiz dönemde benzer tartışmalar oluyordu. Hep birlikte teraziye çıktık, halk kararını verdi. İnşallah ömrümüz yeterse; üç sene sonra yine teraziye çıkacağız. Hemşehrilerimiz o gün de kararını verecek. Sizin burada vereceğiniz notun bir kıymeti harbiyesi yok. Benim için aslolan kıymetli hemşehrilerimin ne dediğidir. İnşallah bunu da 2024 Yılının Mart Ayı’nda hep birlikte göreceğiz.” Cümlelerine yer verdi.

KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ SİZ TALEP ETTİNİZ, BİZ VERDİK

Başkan Yıldızkaya Polatlı Belediye Meclisi kararıyla ortak kullanmak üzere inşaatının tamamlanması işi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Kültür Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan CHP’li Şıracı’ya cevap verdiği konuşmasının devamında; “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ortak kullanmak üzere yapımını devrettiğimiz Kültür Merkezi’ni sizler benden talep ettiniz. İlçe Başkanınız, Adnan Bey, Yüksel Bey hatta Selami Bey’de vardı. Hep birlikte siz benden talep ettiniz. Hatta Gençlik Merkezi’ni istediniz. Ben olmaz dedim. Bunu bugün hangi amaçla dile getiriyorsunuz. Biz burayı yapamadıkta verdik gibi bir durum yok. Bu sizin talebinizdi, bizler de yerine getirdik. Bunun bilinmesini istiyorum.” Dedi. 

HEP SÖYLEDİM, YİNE SÖYLÜYORUM

‘KARTALTEPE KONUTLARI’NDA TEK BİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK’

CHP Grubu’nun mecliste tekrar gündeme getirdiği Kartaltepe Konutları hususunda açıklamalarda bulunan Başkan Yıldızkaya 2022 Yılı sonunda tüm blokların tamamlanmış olacağını söyledi. AVM’nin tüm iddialara rağmen ayakta kalacağını belirten Başkan Yıldızkaya konuya ilişkin; “Alışveriş Merkezi ve Kartaltepe Konutları’nda vatandaşlarımız dairelerini almakta geciktiler, bunun farkındayız. Polatlı Belediyesi elini taşın altına koymasaydı vatandaşlarımız daha uzun süreli bir mağduriyet yaşayacaktı. Burada yapılan sözleşmeler, anlaşmalar, ödemeler bizimle alakası olmayan konulardı. Biz buna rağmen yasal hakkımızı kullanarak, ihaleyi feshettik. Projenin yapımına başladık. İki bloğu bitirdik. ASKİ ile alakalı kanalizasyon sorunları meydana geldi. Bir tek çevre düzenlemesi çalışması kaldı. Hava şartları müsaade eder etmez, çevre düzenlemesini tamamlayıp, hemşehrilerimizin tapularını vereceğiz. Diğer bloklar için de ihale aşaması başladı. 2022 Yılının sonuna kadar hepsi tamamlanmış olacak. Burada tek amacımız hemşehrilerimizin mağdur olmamasıdır. Hiçbir vatandaşımızı mağdur ettirmeyeceğiz. Burada Belediyemizin bir kamu zararı yok. Orada bir arsamız vardı. Bugün oradaki kamu varlıklarımızı hesaplasak o arsayı üç defa satın alır. Alışveriş Merkezimiz ise sizin tüm iddialarınıza, dualarınıza rağmen açık kalmaya devam edecek. Geçtiğimiz yılda kapanır diyordunuz.” İfadelerine yer verdi. 

İHSAN BEY SİZ PLAN BÜTÇE KOMİSYONU ÜYESİ DEĞİL MİSİNİZ?

CHP Belediye Meclis Üyesi İhsan Şıracı 2020 Yılı Faaliyet Raporu içerisinde yer alan arsa satışlarından elde edilen 41 Milyon lira içerisinde; Sosyal Güvenlik Kurumu’na borç karşılığı devredilen arsanın olup olmadığı sorusuyla MHP sıralarını eleştirdi.

Plan Bütçe Komisyonu’nda bulunan CHP’li Şıracı’nın bu konuyu bilmiyor olmasına şaşırdığını söyleyen Başkan Yıldızkaya; “İhsan Bey arsa satışlarımızdan elde edilen 41 Milyon TL’lik gelirin içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na borç karşılığı devredilen arsanın bulunup bulunmadığını dile getiriyor. Tabi ki var. Siz Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olarak bunu bilmiyor musunuz? Bu konuyu incelemediniz mi? Şu anda salgın dolayısıyla ülkemizde çok büyük bir ekonomik buhran yaşanıyor. Birçok Belediye bırakın hizmet etmeyi maaş ödeyemiyor. Polatlı Belediyesi geçtiğimiz yıla göre borçlarını azaltmış bir şekilde projelerini hayata geçirmeye devam etmektedir. Buna rağmen hala haksız eleştirilerinize devam ediyorsunuz. Sizleri vicdanlı olmaya davet ediyorum.” Dedi.

BİRÇOK BELEDİYE MAAŞ ÖDEYEMEZKEN 3400 TL ASGARİ ÜCRET VERİYORUZ

CHP’li Şıracı’nın Pandemi süreci dolayısıyla esnek çalışma grubunda bulunan personellerin mağdur olduğuna ilişkin iddialarını cevaplandıran Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuya ilişkin; “250 Personelimizin esnek çalışma grubu içerisinde olduğunu söyleyerek, yine dersinize çalışmadığınızı kamuoyuna gösteriyorsunuz. Pandemi Süreci dolayısıyla esnek çalışma kapsamına alınan 138 personelimizin hepsi bugün itibariyle tekrar işbaşı yaptı. Şuan salgın dolayısıyla Kreşimiz, Etüt Merkezimiz, Hanımlar Konağımız kapalı durumda. Buna rağmen tüm personellerimizi mağdur olmamaları adına işe davet ettik. Bu süreç devletimizin vermiş olduğu bir haktı; tüm kamu kurumları gibi bundan yararlandık. Çalışanlarımıza asgari ücretin üzerinde bir zam yaptık. Bugün asgari ücret 2800 TL iken personellerimiz 3400 TL asgari ücret alıyorlar.” Şeklinde konuştu.

BU KONUDA DEFALARCA ÇAĞRIDA BULUNDUM, YİNE SÖYLÜYORUM;
‘ŞEHRİMİZDE TEK BİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRİYORSA, BİR KİŞİ AÇ VE AÇIKTAYSA BUNU BİZE BİLDİRİN’

2020 Yılı Faaliyet Raporu içerisinde yer verilen vatandaşa yönelik Sosyal Yardım miktarlarının azlığından yakınan CHP Meclis Üyesi İhsan Şıracı pandemi sürecinden önce Polatlı Belediyesi’nin daha fazla yardımda bulunduğunu iddia etti. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya yapılan tüm yardımların kendi dönemlerinde çok daha insani hale getirildiğini söylediği açıklamasında; “Daha önce sosyal yardım alan vatandaşlarımızın sayısının azaltılması gerektiğini savunuyordunuz. Ülkenin kalkınmasının buna bağlı olduğunu dile getiriyordunuz. Düne kadar insanlarımıza makarnacılar diyordunuz, şimdi yardım sayılarında azalma olduğunu söylüyorsunuz. Yardım yapmadığımızı iddia ediyorsunuz. Bakın daha öncede dile getirdim. Tekrar söylüyorum. Polatlımızda bir çocuk yatağına aç giriyorsa, bir tane vatandaşımız aç ve açıktaysa; vebali bunu bilip, bize bildirmeyenlerindir. Hangi gerçek ihtiyaç sahibi bugüne kadar bizlere gelip, eli boş dönmüş. Bir tane örnek verin. Hiçbir siyasi amaç gütmeden gerçekten mağdur olan tüm vatandaşlarımıza bugüne kadar yardım ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Çok daha insani hale getirdiğimiz sosyal yardımlar konusunda kimse bizimle boy ölçüşemez.” Cümlelerine yer verdi. 

POLATLI ÇİFTÇİSİ TARIMI VE ÜRETİMİZ HEPİMİZDEN İYİ BİLİR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere yönelik yaptığı yardımlardan bahsederek, çiftçilerden yapılan ürün alımlarını anlatan CHP’li Şıracı Polatlı Belediyesi’ne yönelik tarımsal destek yapmadığı iddialarıyla eleştirilerde bulundu. Kırsal Mahallelere yönelik götürülen hizmetlerin öğrenilmesi için muhtarlara sorulmasının yeterli olduğunu söyleyen Başkan Yıldızkaya konuya ilişkin; “Polatlı tarımı ve üretimi bilmeyen bir şehir olsa dediklerinizde haklı olabilirdiniz. Bugün 20 Ton soğan almaya kalksak hangi köyden alacağız, kimden alacağız. Hangi köy muhtarımız gelmiş, sorununu çözmemişiz. Biz tüm köylerimizin sorunlarının farkındayız. İhtiyaçlarına gücümüz ölçüsünde, imkanlarımız dahilinde sürekli destek veriyoruz. Bu konuyu muhtarlarımıza sorabilirsiniz. Polatlımızın çiftçisi tarımı ve üretim tekniklerini hepimizden iyi biliyor. Burası bir tarım şehri; üreten insanlara gidip akıl vermek hadsizlik olur.” Dedi.

PANDEMİ SÜRECİNİN ZORLUKLARINA RAĞMEN DOLU DOLU BİR YILI GERİDE BIRAKTIK

Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Polatlı Belediyesi’nin yaptığı hizmetlere ve 2020 Yılı Faaliyet Raporu’na dair eleştirilerde bulunan CHP Grubu’na cevap veren Başkan Yıldızkaya açıklamasını; “Burada bizleri eleştirirken kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığına bakacaksınız. Kamu kaynakları doğru kullanılmış mı? Kullanılmış. Yeni kaynaklar üretilmiş mi? Üretilmiş. İsraf var mı? Yok. Tüm bunlara bakmanız, bunları incelemeniz gerekiyor. Geçtiğimiz yıl bütçemizi %90 gibi bir oranla gerçekleştirdik. Borçlarımızı azalttık. Projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte de önemli hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Bütün pandemi şartlarına ve ekonomik koşullara rağmen dolu dolu bir yıl geçirdiğimizi düşünüyoruz. Cenab-ı Allah’ın izniyle, hemşehrilerimizin dualarıyla bundan sonrası Polatlımız için çok daha verimli olacaktır.” Cümleleriyle noktaladı.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.