DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
OVACIK: “BİZ BU KONUDA BAŞKANIMIZI ÇOK SAMİMİ BULMUYORUZ”

OVACIK: “BİZ BU KONUDA BAŞKANIMIZI ÇOK SAMİMİ BULMUYORUZ”

ABONE OL
5 Nisan 2021 10:39
OVACIK: “BİZ BU KONUDA BAŞKANIMIZI ÇOK SAMİMİ BULMUYORUZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li Meclis Üyesi Selami Ovacık, Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında belediye sosyal yardım bütçesine yönelik eleştiride bulundu. Ovacık; “Sosyal yardımlara ayrılan 4 milyon 77 bin TL ödeneğin 3 milyon 95 bin TL si kullanılmış olup 981 bin TL ödenek iptal edilmiştir” diyerek bu durumun nedenini sordu. Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ovacık’ın eleştirilerine ve sorularına cevap verdi.

SELAMİ OVACIK

OVACIK: “POLATLI BELEDİYEMİZİN BU ANLAMDA ÇOK CİMRİ DAVRANDIĞINI SÖYLEMEK DURUMUNDAYIM”

Ovacık; “Biliyorsunuz olumsuz sağlık koşullarını barındıran bir pandemi dönemini yaşıyoruz. Polatlı Belediyesi 2021 yılı bütçesinde sosyal yardımlara ayrılan 4 milyon 77 bin TL ödeneğin 3 milyon 95 bin TL si kullanılmış olup 981 bin TL ödenek iptal edilmiştir. Böylesine önemli bir dönemde bu yardımların tamamının yüzde 75’i kullanılmış oluyor. Yani 1 milyon TL’lik ödenek neden kullanılmamıştır? Bu bize göre büyük bir eksikliktir. Polatlı belediyemizin bu anlamda çok cimri davrandığını söylemek durumundayım. Esnaflara kira yardımıyla ilgili yüzde 50’lik bir önerge verdiğimizde alay konusu olduk. Meclisimizde de yüzde 30 olarak geçmişti hatırlarsanız. Biz bu konuda başkanımızı çok samimi bulmuyoruz. Vatandaş geçim sıkıntısından inim inim inlerken neden ödenek harcanmamıştır? Polatlı belediyesi bu kadar yoksul bir belediye midir?” diye konuştu.

MÜRSEL YILDIZKAYA

YILDIZKAYA: “SOSYAL YARDIMLAR KONUSUNDA KİMSE BİZİMLE BOY ÖLÇÜŞEMEZ”

Ovacık’ın eleştirilerine cevap veren Başkan Yıldızkaya, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Polatlı belediyesi imkanları dahilinde talep eden herkese yardım ettik. Çevrenizde, yanınızda köyünüzde gerçekten mağdur insanlar varsa bunları bizlere bildirin. Sosyal yardımlar konusunda kimse bizimle boy ölçüşemez. Göstermeden yapmak lazım diyordunuz ya daha insani yaptık geçen sene yaptığınız gibi birçok esnafımız için yardım yaptık. Sosyal yardım konusunda, fakir fukara konusunda çok hassasız, hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmadık, bırakmayacağız. Bu sene asgari ücretin üzerinde bir zam yaptık, çalışanlarımıza yeterli mi değil fakat bu önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek.”

FAKİR FUKARA ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK SAKINCALI

“Hangi köy muhtarı gelmiş de geri dönmüş? Hangi köyün hangi ihtiyacına cevap verilmemiş?
Taleplerine elimizden gelen katkı ve desteği veriyoruz. Bunu onlara sorarsanız daha iyi. Her şey eleştirilebilir biz de cevaplayalım doğru yanlış ama fakir fukara üzerinden siyaset yapmanın çok sakıncalı olduğunu ve şık olmadığını özellikle belirtmek isterim. Bütün ekonomik şartlara pandemi koşullarına rağmen dolu dolu bir yıl geçirdiğimizi düşünüyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.