DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ŞIRACI: “KİRALARI NEREDEYSE SIFIRLADINIZ AMA KİMSE KİRALAMIYOR”

ŞIRACI: “KİRALARI NEREDEYSE SIFIRLADINIZ AMA KİMSE KİRALAMIYOR”

ABONE OL
5 Nisan 2021 10:36
ŞIRACI: “KİRALARI NEREDEYSE SIFIRLADINIZ AMA KİMSE KİRALAMIYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li Meclis Üyesi İhsan Şıracı, Belediye Meclisi Nisan ayı birinci birleşim birinci oturum toplantısında Kartaltepe AVM ve konutlara ilişkin konuştu.

Şıracı; “Başkan AVM konutlarıyla ilgili iki bloğun tamamlandığını, 15 gün içerisinde de çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra hak sahiplerine konutlarının anahtar teslim töreninin yapılacağını söyledi. Bu 15 günün hiç bittiği yok. Geçenlerde üzülerek duydum ki vatandaşımızın biri eşyalarını götürmüş dairesine koymuş, ben daireyi alana kadar başka yerde kalacağım, kira ödemekten bıktım demiş. Ev alan bütün insanların elindeki sözleşmelere bakın hepsinde 2019 yılının mayıs ayı sonunda dairelerine yerleşeceği yazıyor. Üzerinden 2 yıl geçmiş, buradaki vatandaşların hak kayıplarının nasıl giderileceği meçhul. Başkan, AVM’nin kesinlikle kapanmayacağını söyledi. Kiraları neredeyse sıfırladınız ama ne hikmetse kimse oradan bir dükkân kiralamıyor. Başkan prestijli başarımız AVM’yi kapatmayacağız dese de önümüzde duran gerçeklerle bu pek mümkün değil.” diye konuştu.

ŞIRACI: “PANDEMİ DÖNEMİNDE BİZİM ÇALIŞANLARIMIZ DA ETKİLENİYOR”

Ayrıca pandemi döneminde dezenfekte çalışmalarında yer alan belediye personellerine de değinen Şıracı; “Belediyemizin korona virüsle mücadele konusundaki en başarılı olduğu konu süratle evlerin ve kamuya özel şirketlerin dezenfekte çalışmalarıydı. Belediyenin diğer bütün birimleriyle çalışan vatandaşları da geçici bir süre ile bu çalışmalara katıldı. Araçlar ve şehirlerarası otobüsler dezenfekte edildi. Bu dezenfekte çalışmalarda gönüllü olarak çalışan mesai harcayan işçilerimizin fazla mesai ücretlerini ödeyin. Polatlı belediyesi ekonomik yapısı 200 trilyonluk bütçeye ulaşmış. Sizden rica ediyorum, yetkili memur sendikasıyla sözleşme yapın. Pandemi döneminde bizim çalışanlarımız da etkileniyor. Kendi çalışanlarını mutlu edemeyen belediyenin şehirdeki vatandaşlarını mutlu etme şansı hiç yoktur.” dedi.

YILDIZKAYA: “PERSONELLERİMİZİ MAĞDUR OLMAMALARI ADINA İŞE DAVET ETTİK”

Şıracı’nın personellerin mağdur olduğuna ilişkin iddialarına cevap veren Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; “250 Personelimizin esnek çalışma grubu içerisinde olduğunu söyleyerek, yine dersinize çalışmadığınızı kamuoyuna gösteriyorsunuz. Pandemi Süreci dolayısıyla esnek çalışma kapsamına alınan 138 personelimizin hepsi bugün itibariyle tekrar işbaşı yaptı. Şu an salgın dolayısıyla Kreşimiz, Etüt Merkezimiz, Hanımlar Konağımız kapalı durumda. Buna rağmen tüm personellerimizi mağdur olmamaları adına işe davet ettik. Bu süreç devletimizin vermiş olduğu bir haktı; tüm kamu kurumları gibi bundan yararlandık. Çalışanlarımıza asgari ücretin üzerinde bir zam yaptık. Bugün asgari ücret 2800 TL iken personellerimiz 3400 TL asgari ücret alıyorlar.”diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.