DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
YILDIZKAYA: “KARTALTEPE’DEKİ SORUNUN KAYNAĞI BELEDİYE DEĞİLDİR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • YILDIZKAYA: “KARTALTEPE’DEKİ SORUNUN KAYNAĞI BELEDİYE DEĞİLDİR”

YILDIZKAYA: “KARTALTEPE’DEKİ SORUNUN KAYNAĞI BELEDİYE DEĞİLDİR”

ABONE OL
5 Nisan 2021 10:43
YILDIZKAYA: “KARTALTEPE’DEKİ SORUNUN KAYNAĞI BELEDİYE DEĞİLDİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YILDIZKAYA: “POLATLI BELEDİYESİ OLMASAYDI VATANDAŞ HİÇBİR ŞEY ALAMAZDI”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Nisan ayı Belediye Meclis toplantısında, CHP gurubu tarafından Kartaltepe AVM ve Konutları hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Konutların en geç 2022 yıl sonuna kadar teslim edileceğini belirten Yıldızkaya, vatandaşların geç de olsa dairelerini alacaklarını, mağdur edilmeyeceklerini söyledi.

“DİĞER BLOKLAR 2022 SONUNA KADAR BİTMİŞ OLACAK”

Kartaltepe konutları hakkında eleştirilere cevap veren ve sadece çevre düzenlemesi kaldığını belirten Başkan Yıldızkaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Burada alışveriş merkezi ve Kartaltepe konutları yine gündem oldu. Vatandaşlarımız dairelerini almakta geciktiler saygı duyuyorum ama Polatlı Belediyesi olmasaydı vatandaş hiçbir şey alamazdı bizim oradaki sorumluluğumuz arsa sahibi olmaktan kaynaklıdır. Yaptıkları sözleşme yaptıkları ödemeler anlaşmalar bizimle alakası olamayan işler biz buna rağmen yasal hakkımız kullandık ihaleyi feshettik. Pandemi girdi geçen sene ikisini ihale ettik bitti aslında geç kaldık o konuda özür dilerim. Bizim bunu yılsonunda vermemiz gerekiyordu iki tane bloğu bitti ama çevre düzenlemesini yapamadık. Kanalla ilgili sorunlar çıktı, ASKİ ile ilgili sorunlar çıktı. İnşallah hava müsaade ederse çevreyi düzenleyip teslim edeceğiz. Diğer blokların ihale aşaması başladı. İnşallah en geç 2022 sonuna kadar bitmiş olacak.”

“ALIŞVERİŞ MERKEZİNDEN ZARARIMIZ YOK”

“Bizim tek bir amacımız var vatandaşı mağdur etmeyelim. Öyle ya da böyle biz devraldık biz yapıyoruz tabi ki büyük bir bütçe kolay değil ama ikisini bitirdik diğer kalanları da önümüzdeki senenin sonuna kadar tamamlayıp teslim edeceğiz. Bizim burada kamu anlamında bir zarımız yok ama sadece vatandaşlar geç aldı bu doğru.  Alışveriş merkezinden zararımız yok. Orada bir arsamız vardı o arsada kat karşılığı bir şeyler yapılıyordu, bugün oradaki mal varlıklarımız saysak döksek orada kaybedilen hiçbir şey yok.”

“KAPANMASINI ÇOK İSTİYORSUNUZ, SİZE RAĞMEN AÇIK KALMAYA DEVAM EDECEK”

“Alışveriş merkezide sizin iddialarınıza, dualarınıza, rağmen, kapanmasını çok istiyorsunuz ama size rağmen inşallah açık kalmaya devam edecek. Orayı sizin duygularınıza teslim etmeyeceğiz. Geçen sene kapandı diyordunuz kapanmadı. Türkiye’de ciddi bir ekonomik buhran yaşanıyor. Polatlı Belediyesi geçen yıla göre borçlarını azaltmış projelerini hayata geçirmeye devam ediyor, yoluna devam ediyor. Buna rağmen haksız eleştiri yapılıyor. Her şeye haksız diyemem tabii ki, biraz insaflı olmak öyle davranmak gerekir. Bugün Polatlı Belediyesi kredi notu yüksek bir belediyedir, müteahhitler nezdinde iş adamları nezdinde saygınlığı olan bir belediyedir, Kartaltepe’deki sorunun kaynağı belediye değildir. Hiçbir vatandaşımızı Allah’ın izniyle mağdur ettirmeyiz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.