DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KIRAATHANE VE KAFE ESNAFINA BELEDİYEDEN GIDA YARDIMI

KIRAATHANE VE KAFE ESNAFINA BELEDİYEDEN GIDA YARDIMI

ABONE OL
9 Nisan 2021 07:19
KIRAATHANE VE KAFE ESNAFINA BELEDİYEDEN GIDA YARDIMI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Meclisi Nisan ayı son toplantısında pandemi döneminde işyeri kapanan kıraathane ve kafe işletmecileri ile çalışanlarına gıda yardımında bulunulması kararı alındı.

Polatlı Belediye Meclisi Nisan ayı üçüncü birleşim birinci oturum toplantısı Çarşamba akşamı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya Başkanlığında, 13 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Meclis gündeminde 18 madde yer aldı. Mecliste ilk görüşülen konu “Kıraathane ve Cafe Esnafına Maddi Yardım Yapılması” oldu. Konuya ilişkin komisyon raporu okundu. Komisyon; Covid 19 salgını nedeniyle ilçemizde bulunan işyerleri kapalı olan kıraathane ve cafe işletme sahiplerine ve çalışanlarına belediye bütçesi ve imkanları doğrultusunda Ramazan ayı içerisinde gıda yardımı yapılması yönünde karar verdi. Komisyon raporu mecliste oy birliği ile kabul edildi.

NAKDİ YARDIM KONUSU MAYIS AYINDA GÖRÜŞÜLECEK

Komisyon raporunun okunmasının ardından İYİ Parti grubundan söz konusu esnafa nakdi yardım verilmesi talebi iletildi. Başkan Yıldızkaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Şartlar elverirse, kişi sayısı da makul bir seviyede olursa mayıs ayı meclis toplantısında konuyu tekrardan gündeme alarak nakdi destek yapmaya çalışırız. Konuyu yetiştiremeyeceğimizden dolayı böyle bir gıda yardımı yapma kararını verdik” dedi.

ÖZCAN ŞEKER’E AVRUPA GÖREVİ

Meclis üyelerinden CHP’li Özcan Şeker’in harcırah ve masrafları kendisi tarafından karşılanmak üzere Avrupa Birliği fonlarından daha iyi faydalanabilmek, kültürel faaliyetler, park bahçe düzenlemeleri Belediyelerin çalışmaları konusunda araştırma yapmak üzere 31.12.2021 tarihine kadar görevlendirilmesine ilişkin komisyon raporu mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

%9,13 BELEDİYE ŞİRKETİNE %0,87 BEYPAZARI BELEDİYESİNE

Meclisin beşinci gündem maddesi olan “Doğalgaz Dağıtım Ortaklığı Polatlı İmar Yakıt Nakliyat ve Ticaret Limited şirketine ait %10’luk POLGAZ hissesinin Beypazarı Belediyesi ile kanun gereği gaz tüketim miktarları esas alınarak yapılmasına karar verilerek yapılacak olan %10’luk ortaklığın gaz tüketim miktarları baz alınarak %9,13 payın Polatlı İmar Yakıt Nakliyat ve Ticaret Limited şirketinde kalmasına %0,87 payın Beypazarı Belediyesine devredilmesine mecliste oy birliğiyle karar verildi.

KÖYLERE İMKANLAR DAHİLİNDE ASFALT HİZMETİ

Kırsal Mahalle Camilerinin Ses ve Aydınlatma Bakımlarının Yapılması ve 2021 yılından itibaren Fen İşleri Müdürlüğünün bütçe imkanları ve iş programları dahilinde Kırsal Mahallelerin Cadde ve Sokaklarına Kaldırım ve Asfalt Yapılmasına karar verildi.  

CHP GRUBUNDAN İMAR PLAN NOTU İLAVESİNE RED!

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Havale Olunan; İmar Plan Notu İlavesi CHP grubunun red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Konuya ilişkin söz alarak kürsüye çıkan CHP’li Meclis Üyesi Şah İsmail Tetik, Üçpınar – Şehitlik  İmar Plan Notu İlavesi konusu hakkında açıklama yaparak neden red oyu verdiklerinin gerekçelerini sıraladı.

TETİK: “YÜKSEK KATLI BİNALARIN GÜVENİRLİĞİ CİDDİ ANLAMDA ELE ALINMALIDIR”

Tetik, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Üçpınar – Şehitlik, konulu imar plan notu ilavesi ile ilgili söz almış bulunuyorum. 125 Hektar alana sahip olan bölgede an itibari ile 6 hektarlık bir yapılaşma olduğu görülmektedir. Yapılaşma olan kısım sadece %5’lik bir dilime tekabül etmektedir. Meclis grubu olarak yüksek kat yani dikey mimariye karşı olduğumu her platformda bildirdik. Son 5 – 6 yıldır sayın Cumhurbaşkanımızın dikey mimariye karşı olduğunu da dikkatinize sunarım. Yüksek binalarda güvenlik ve afet önlemleri hep deprem üzerine kurulu olarak ele alınmıştır. Ama yangın, biyolojik ve kimyasal saldırılarda, yüksek katlı binaların güvenirliği ciddi anlamda ele alınmalıdır. Ne yazık ki ülkemizde hala büyük ümitler bağlanan yüksek yapılaşma batı dünyasında çoktan gözden düşmüştür. Bugün geçmişin hataları olarak kabul edilen yüksek apartman blokları pek çok batı ülkesinde on yıllar önce gurur ile inşa edenler tarafından birer bire yıkılmakta yerlerine daha düşük yoğunluklu alçak binalardan oluşan toplu konut siteleri yapılmaktadır. Sıra sıra inşa edilen yüksek binalar rüzgar, güneş ve yağmuru da etkiliyor. Yüksek katların yoğun olduğu bölgelerde sıcaklık diğer bölgelere göre daha fazla hissedilirken, hava kirliliği de daha yüksek çıkıyor. Yüksek binalar rüzgarın yönünü etkilediği için şehrin bütününde kasvet ve kötü koku hakim olacaktır. Yüksek binaların artışı ile hava akımlarının doğallığı kaybolur ve çeşitli hava koridorları oluşur. Bazı alanlarda hava akımı engellenirken bazı alanlarda hava akımı şiddetlenir”

ORS KURUCUSU MERHUM HASAN ARSLAN’IN İSMİ POLATLI’DA YAŞAYACAK

Meclis toplantısında daha sonra Çevre Sağlık ve çeşitli işler komisyonunda ele alınan konular görüşüldü. Bu kapsamda Yenidoğan mahallesinde bulunan ağaçlık alana  ORS Rulman Sanayi Kurucusu Merhum Hasan Aslan’ın ismi  verilmesine oy birliği ile karar verildi.

MERHUM MUHTARIN İSMİ AĞAÇLIK ALANA VERİLECEK

Görevi başında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Karacaahmet Mahallesi Muhtarı Şinasi Köksal’ın görevli olduğu dönemde yapılan ağaçlık alana isminin verilmesine karar verildi.

Başkan Yıldızkaya, konuya ilişkin yaptığı konuşmada; “Şinasi Bey o ağaçlık alanı kendi elleriyle yapmıştı. Hatırası ve adı yaşamış oldu” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.