DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÖZTÜRK; “POLATLI’NIN PARASI POLATLI’DA KALSIN”

ÖZTÜRK; “POLATLI’NIN PARASI POLATLI’DA KALSIN”

ABONE OL
9 Nisan 2021 07:08
ÖZTÜRK; “POLATLI’NIN PARASI POLATLI’DA KALSIN”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Polatlı İlçe Başkanı Muzaffer Öztürk, siyaset gündemini değerlendirdi. Ramazan ayının yaklaşması ile gıda yardımlarına da değinen Öztürk, gıda kolisi alışverişlerinin yerel esnaftan yapılması için kurum ve kuruluşlara, Polatlı Meydan Haber Gazetesi aracılığıyla çağrıda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Polatlı İlçe Başkanı Muzaffer Öztürk, siyasetten ekonomiye, yerel esnafın bulunduğu zor durumdan pandemi tedbirlerine kadar pek çok konuda Polatlı Meydan Haber Gazetesine konuştu. Ramazan ayı boyunca uygulanacak kısıtlamalara değinen Öztürk; “Kongreler bitti, yasaklar geri geldi” yorumunda bulundu. Başkan Öztürk; “Lebalep kongreler yaptınız, hastaneler lebalep hasta doldu” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN DOĞRUNUN ARKASINDAYIZ”

Siyaset gündemini değerlendiren Başkan Öztürk, ülke genelinde siyasi bir bölünme olduğuna işaret ederek; “Temiz siyaset anlayışı ve milletimizin yararına olacak siyaset anlayışı ülkemizden kaldırılmıştır. İktidar partisini eleştiren muhalefet partisi yandaşı oluyor, muhalefet partisini eleştirirsen iktidar partisi yandaşı oluyorsun. Hayırdır, ülkemiz ikiye bölündü de haberimiz mi yok. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak hayra motor şerre fren olma anlayışıyla siyaset yapma yolundayız. Milletimizin faydasına olan bir şeyi kim yaparsa yapsın destekçisi oluruz. Milletimiz için yanlış olan bir şeyi kim yaparsa yapsın karşısında dimdik dururuz. Yeniden Refah Partisi olarak bizlerin, oy kaybetme veya mecliste 3-5 sandalye az alırız korkumuz yok. Bu sebeple doğruyu desteklemekten, yanlışa dur demekten hiç kimse bizi alıkoyamaz. Her zaman doğrunun arkasındayız. Bizim derdimiz birilerini memnun etmek değil. Milletimizin refahı, huzuru ve memnuniyeti bizim için önemlidir. Biz milletimiz için varız.” diye konuştu.

“SİYASET DIŞI GÜÇLER TARAFINDAN SİYASETE BALANS AYARI VERİLEMEZ”

Son günlerde ülke gündeminde yer alan Emekli Amiraller Bildirisine ilişkin görüş bildiren Öztürk; “Şu anda ülkemizde 104 Amiral senaryosu oynanmaktadır. Biz bu konuda Yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki; Millet iradesinin üzerinde hiçbir beşerî güç var olamaz. Siyaset dışı güçler tarafından siyasete balans ayarı verilemez. Bu ayar asla kabul edilemez. İktidar veya muhalefet, 80 yaş üstü emekli amirallerin bildirisini malzeme haline getirip Bunu özellikle ekonomi alanındaki sıkıntıların ve hataların üzerini örtmek için kullanmamalıdırlar. Gündem değiştirmek için de kullanmasınlar. Bizler emekli amirallerin bu bildirisini hiç tasvip etmiyoruz. Hoş görmedik, hoş karşılamıyoruz.” dedi.

“YERLİ ÜRETİMİN ÖNÜ AÇILMALIDIR”

Daha sonra tarımsal desteklere ilişkin konuşan Öztürk, yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Öztürk yaptığı değerlendirmede; “Tarımsal desteklemeler çiftçimizi tembelliğe itiyor. Destekleme ile çiftçimiz köylümüz kandırılıyor. Bu desteklemeler yeterli değil. Yeterli yapılsa dahi bunu yapana kadar yerli üretimin önü açılmalıdır. Yani köylümüz çiftçimiz üretime teşvik et. Üretilen ürünü değerinden al.” cümlelerine yer verdi.

“750-1000 TL BUGÜN HİÇBİR ESNAFIMIZIN YARASINA MERHEM OLACAK MİKTAR DEĞİLDİR”

Pandemi döneminde esnafa verilen kira ve nakdi yardım desteğinin yeterli olmadığını belirten Öztürk; “Kendim de bir esnaf olarak konuşuyorum; ben bu dönemde henüz hiçbir destek ödemesi almadım, görmedim. Birçok şartı var, bu şartlardan dolayı ben ve benim gibi birçok esnaf bundan faydalanamadı. Zaten verseler de 750-1000 TL bugün hiçbir esnafımızın yarasına merhem olacak miktar değildir. Bugün en küçük ilçede en küçük bir dükkanın kirası en az bin lira. Bu pandemi döneminde esnafımız, insanlarım, her kesim çok zorda kaldık, zorluklarla karşılaştık. Biz yapılan yardımları çok yetersiz görüyoruz.” diye konuştu.

“HASTANELERİMİZ DE LEBALEP HASTAYLA DOLDU”

Kısıtlamaların geri gelmesiyle Ramazan’da iş yapma umudu olan esnafın hayallerinin suya düştüğünü ifade eden Öztürk, vaka sayısı artışlarında oldukça kalabalık gerçekleştiren kongreleri işaret etti. Öztürk; “Ramazan ayına giriyoruz, bu vesile ile tüm İslam aleminin ve Polatlı halkının Ramazan’ını tebrik ediyorum. Ramazan’da esnafımız bir nebze de olsun iş yapacaktı. Memurların, işçilerin cumartesi Pazar tatilleri vardı ve esnafımız genelde cumartesi Pazar günleri, hafta içinden daha iyi iş yapıyordu. Biz genel olarak şöyle yorumluyoruz; iktidarın işi bitti yasaklar konuldu. Lebalep dolu kongre yaptık diye sevine sevine ilan ettiler. Kongreler bitti, yasaklar geri geldi. Tebrik ederiz, lebalep kongre yaptınız ama zamanı değildi. Hastanelerimiz de lebalep hastayla doldu. Ülkemizin her ilinden her ilçesinden insanlarımız kongrelere toplanıp götürüldü. Kongreye katılan insanlardan bizlere bu korona laneti bulaşmayacak mı? Ağzımızda maskemiz olmasına rağmen sokakta iki arkadaşımla yan yana durduğumuzda sosyal mesafe uyarısı yapılıyor da bu kongrelerde üst üste sırt sırta yan yana durmaları bizim için gerçekten de hiç iyi bir durum değildi. Kongrelerini lebalep doldurarak yaptılar, kendi işleri bitti, zaten zor durumda olan insanlarımıza yasaklar konuldu.”dedi.

“RAMAZAN KOLİLERİ YEREL ESNAFTAN DOLDURULSUN”

Öztürk, konuşmasının sonunda Polatlı’da Ramazan yardımı yapacak tüm kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu. Kısıtlamalar nedeniyle iş yapma umudu kalmayan esnafa da destek olması açısından Ramazan kolilerinin yerel esnaftan doldurulması gerektiğini belirten Öztürk, zincir marketlerden yapılan bu alışverişlerde paranın doğrudan Polatlı dışına çıktığına dikkat çekerek “Polatlı’nın parası Polatlı’da kalsın” dedi.

“ZİNCİR MARKETLERDE TOPLANAN PARALAR AKŞAMLARI ÇUVAL ÇUVAL, POLATLI’MIZIN DIŞINA GÖTÜRÜLÜYOR”

Polatlı’da tüm kurum ve kuruluşlarca Ramazan ayında ortalama 10 bin koli yardım verildiğini de vurgulayan Öztürk; “Buradan Polatlı’daki tüm kurum ve kuruluşlara sesleniyorum, Mübarek Ramazan ayında yardım kolisi, gıda yardımı yapacak olan bütün siyasi partilerimize sesleniyorum. Bu yardım paketlerini yerel esnafımızdan dolduralım. Yaptığım araştırmaya göre bütün kamu kurum ve kuruluşlardan, siyasi partilerden ve vatandaşlarımızdan ilçemizde bir ramazan ayı boyunca yaklaşık 10 bin koli yardım yapılmaktadır. Bu 10 bin koli de çok büyük meblağlar tutmaktadır. Polatlı’da bu yardımları yapan herkese sesleniyorum; lütfen mümkün olduğu kadar bu yardım kolilerini kendi yerel esnafımızdan, Polatlı esnafımızdan bu kolileri hazırlattıralım. Polatlı’daki esnaf kardeşlerimiz bizim iyi ve kötü günümüzde yanımızda oluyor. Bugün bir markette aldığımız ürüne 5 kuruşumuz yetişmediğinde maalesef kasadan geçmiyor ve ürünü bıraktırıyorlar. Ama bugün kendi esnafımıza gittiğimiz zaman bırakın 5 kuruşu 5 liramız yetişmese esnaf kardeşimiz, canın sağ olsun daha sonra ödersin diyor. Mahalledeki bakkalımıza evimizin anahtarını rahatça emanet edebiliyoruz. Ayrıca zincir marketlerde toplanan paralar akşamları çuval çuval, Polatlı’mızın dışına götürülüyor.  Zaten bunlar holding sahibi, bunların o paralara ihtiyaçları yok. 10001’inci şubeyi açtık diye övünüyorlar. Bizim buradaki esnafımızda kara kara düşünüyor, akşam evime ne götüreceğim diye… Şu zor günlerde ben bu tür gıda yardımlarının mümkün olduğu kadar kendi esnafımızdan alınsın diyorum. Milyarlarca tutacak bu para Polatlı’mızda kalsın, Polatlı’daki insanlarımız rahat etsin, para Polatlı’mız içinde dönsün. Zincir marketlere tamamen karşıyım. Polatlı esnafımızdan alışveriş yapılmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.