DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÖZTÜRK: “POLİSLERİMİZİN ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENLENMELİ”

ÖZTÜRK: “POLİSLERİMİZİN ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENLENMELİ”

ABONE OL
10 Nisan 2021 14:31
ÖZTÜRK: “POLİSLERİMİZİN ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENLENMELİ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Polatlı İlçe Başkanı Muzaffer Öztürk ve partilileri, bugün Polis Teşkilatının 176’ncı kuruluş yılı dolayısıyla Polatlı’da görev yapan Emniyet Mensuplarını ziyaret ederek günlerini kutladı. Öztürk, Polislerin çalışma saatleri konusunda yıllardır bir iyileştirme olmadığına dikkat çekti.

Yeniden Refah Partisi Polatlı İlçe Başkanı Muzaffer Öztürk ve partilileri, bugün Polis Teşkilatının 176’ncı kuruluş yılı dolayısıyla Polatlı Merkez Karakolu, Esentepe Karakolu ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek Polislerle bir araya geldi, günlerini kutladılar.

“ŞU AN MECLİSTE OLMASAK DA ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Polis Teşkilatının 176’ncı yıl dönümüne ilişkin konuşan Öztürk; “Polisimiz; Huzurumuzdur, Güvencemizdir. Ülkemizin dört bir yanında fedakârca çalışarak milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatının 176. Kuruluş Günü Kutlu Olsun. Vatandaşımızın can güvenliği ve huzuru uğruna kendi canlarını vermekten sakınmayan tüm emniyet mensuplarımızı takdirler, sevgiyle selamlıyoruz. Vatanı ve milleti için canlarını veren tüm emniyet mensuplarına da Allah’tan rahmet diliyoruz. Görevleri başında bulunan bütün polislerimize de minnet ve saygılarımızı sunuyoruz. Bütün Emniyet Mensuplarımız onurlu, şerefli görevlerini özveri ile yerine getirmektedir. Şu anda mecliste olmasak da ne zaman isterseniz sizler için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Asker kadar disiplinli olan, hukukçu kadar hukukçu olan, anne kadar şefkatli olan Türk Polisimizin ve Tüm Emniyet güçlerimizin günlerini kutlar, görevlerinde başarılar dileriz. Rabbim yar ve yardımcıları olsun.” cümlelerine yer verdi.

“NORMAL BİR DEVLET MEMURUNDAN AYLIK 70-80 SAAT FAZLA ÇALIŞTIRILIYORLAR”

Başkan Öztürk, son günlerde sosyal medya gündeminde sıkça yer alan #polismesaiyorgunu etiketi ile binlerce paylaşım yapıldığını hatırlatarak polislerin fazla çalıştırılmasına karşın ek bir ücret alamadıkları ifade etti. Polislerin ağır çalışma şartlarının aldıkları ücrete yansımadığına dikkat çeken Öztürk; “Polislerimizin öncelikle 3600 ek gösterge sorunu var. İktidar tarafından, polis teşkilatına 2018 yılında vaat edilen 3600 ek gösterge sözü tutulmadı. Verilen sözler tutulmadığı gibi, mecliste verilen soru önergelerine de ittifak içinde olduğu parti ile ret oyu verildi. Polislik mesleği, maalesef ülkemizde en çok sömürülen mesleklerin başında geliyor. Emniyet mensuplarının fazla çalışma sorunu uzun yıllardır olduğu gibi halen devam etmektedir. Hiç ek görev olmasa bile normal bir devlet memurundan aylık 70-80 saat fazla çalıştırılıyorlar. Buna rağmen hiçbir fazla mesai ücreti ödenmiyor. Bir ay içerisinde izin yapan bir polis ile o ay ful çalışan bir polis memuru ay sonunda yine aynı maaşı alıyor. Çalışanla çalışmayan ayrılmıyor. Bayram ya da resmi tatil izinleri de yok. Rahmetli Erbakan Hocamızın zamanında verdiği zamla duruyorlar. O günden bugüne maaşlarda iyileştirme yok. Erbakan hocamızın tüzüğü ile devam ediyoruz. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden biri direkt %50 zam yapacağız. Ayrıca memur statüsünde çalışan arkadaşlarımıza da vergi indirimi getireceğiz. Bunların yanında polis 24 saat çalışır anlayışıyla çalıştırılan polislerimizin çalışma şartları da iyileştirilmelidir. Pandemi döneminde kamu kurumlarında çalışan birçok memurun çalışma saatleri düzenlendi, çalışma ortamları tedbirler çerçevesinde iyileştirilerek çalışanlar korundu. Polislerde bu da olmadı, karantinadan kaçanlar olsun, sokakta tedbirlere uymayanlar olsun ve hatta sosyal yardım dağıtım işlerinde bile polisleri görevlendirildiler. Bunun dışında gece çalışan ile gündüz çalışan polis arasında da hiçbir fark yok. Polis teşkilatımızın çalışma saatleri ve şartları acilen düzenlenmelidir, maaş ve çalışma saati dengelenmelidir. Bu sorunların bir an evvel çözülmesini diliyor, Polis Teşkilatımızın 176’ncı kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.