DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AMACINA ULAŞAMADI

AMACINA ULAŞAMADI

ABONE OL
16 Nisan 2021 07:07
AMACINA ULAŞAMADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediyesi tarafından sokak kedilerinin barınması amacıyla hazırlanan Kedi Otellerinden ilki geçtiğimiz ay Necip Fazıl Parkı içerisinde kullanıma açılmıştı. Aradan koskoca bir ay geçmesine rağmen Kedi Oteline bir tane bile kedi uğramadı, uğrayamadı…

Polatlı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından içerisinde 20 kedinin aynı anda barınabileceği şekilde tasarlanan ve yalnızca kedilerin giriş çıkışlarına uygun olarak tasarlanan Kedi Oteli yaklaşık bir ay önce Necip Fazıl Parkı içerisinde özel olarak hazırlanan alanda yerini aldı. Oluşturulan bu alanda kedilerin soğuktan korunması, onlara bir yuva sağlanması amaçlanıyordu. Aradan bir ay geçmesine rağmen sokak kedileri, Kedi Otelini yuva edinemedi. Çünkü, Kedi Otelinin konuşlandırıldığı bu alanı onlardan önce sokak köpekleri mekan edinmişti.

KÖPEKLERİN BULUNDUĞU YERE KEDİLER YAKLAŞMIYOR

Sokak kedilerinin, köpeklerin yoğun bulunduğu alanlara yaklaşmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. İlçemizdeki sokak kedileri, insan kalabalığı ve köpek yoğunluğunun daha az olduğu, çarşı merkezden uzaktaki ara mahalleler, caddeler ve sokaklarda daha yoğun görülüyor. Hatta Çarşı merkezindeki kalabalık caddelerde çoğu zaman bir tek kedi bile göremezsiniz. Necip Fazıl Parkı da bu kapsamda kedilerin tercih etmediği bölgelerden. Tabi burayı tercih etmemelerinin sebebi buradaki insan kalabalığından ziyade çoğunlukla burada barınan sokak köpekleri. Özellikle insan yoğunluğunun az olduğu sabah ve gece saatlerinde, burada bulunan köpek sayısı 8-12’yi buluyor. Kediler de doğası gereği köpek yoğunluğunun olduğu yerlerden olabildiğince uzak duruyor.

“ÖNLERİNE MAMA VE SU BIRAKILMALI”

Konuya ilişkin görüşlerini bildiren Hayvanseverler; “Bu kadar emek verilen ve sokak kedilerine oldukça faydası dokunacak bu yapının, çarşıdan uzaktaki mahallelere koyulması daha faydalı olacaktır. Ayrıca kedilerin gelmesi açısından da önlerine mama ve su bırakılmalı. Burada bulunan kedi oteli önünde bir aydır mama ve su kabı görmedik. Belki kediler gelmediği için özellikle konmuyordur bilmiyoruz ama ara mahallelerde yapıldığında konulmalı. Yer olarak, sokak köpeklerinin de pek uğramadığı Muhtarlık bahçeleri ya da aile çay bahçeleri (parklar) tercih edilebilir. Bizler de mahallelerimizde en az 3er 4er kedi bakıyoruz. Mama su veriyoruz fakat barınma konusu gerçekten sorun. Yer seçimi doğru yapıldığı takdirde bu projenin amacına ulaşacağına inanıyoruz.”şeklinde ifade ettiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.