DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLILI ANNENİN FERYADI; “ÖLMEK İSTEMİYORUM”

POLATLILI ANNENİN FERYADI; “ÖLMEK İSTEMİYORUM”

ABONE OL
16 Nisan 2021 06:55
POLATLILI ANNENİN FERYADI; “ÖLMEK İSTEMİYORUM”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın 25 ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları öncülüğünde başlatılan ‘‘Mor Adımlar, Ankara’da Direniyor’’ eyleminin Salı günkü durağı Polatlı oldu. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen program esnasında kocasından şiddet gören bir annenin “Ölmek İstemiyorum” feryatları güne damgasını vurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, İstanbul Sözleşmesi feshini protesto etmek amacıyla, Ankara’nın 25 ilçesinde ‘‘Mor Adımlar, Ankara’da Direniyor’’ projesini başlattı. Projenin Salı günkü durağı Polatlı oldu. CHP Parti Meclisi Üyesi ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz, CHP Ankara İl Başkanlığı yöneticilerinden oluşan grubu Polatlı’da İlçe Başkanı Bilal Avcı, Kadın Kolları Başkanı Devlet Kuş ve partililer karşıladı. Programa sloganların atıldığı esnada Polatlılı 3 çocuk annesi kocasından şiddet gören bir annenin “Ölmek İstemiyorum” feryadı damgasını vurdu. Nazlıaka ve diğer kadın yöneticilerce sakinleştirilen kadının başından geçenler tüm katılımcıları üzdü. Programın ardından konuşan Nazlıaka, şiddet mağduru anneye hukuki ve psikolojik destek sağlayacaklarını açıkladı. 

“HER YERDE ÖLMEK İSTEMİYORUZ SÖZLERİYLE KARŞILIYORUZ”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka yaşanan bu talihsiz olayın ardından; “Az önceki kız kardeşimiz bir kadın olarak Türkiye’de tablonun ne olduğunu kendi yaşam hikayesiyle bize gösterdi. Biz Genel merkezimle beraber bu projeyi hayata geçirdik. Bu kız kardeşimize yapacağımız gibi şiddet gören kadınlara destekte bulunuyoruz. Hukuki destek, psikolojik danışmanlık desteği veriyoruz. Bugün Polatlı’daki kız kardeşimize bu destekleri vereceğiz. Biz il il, ilçe ilçe geziyoruz. Her yerde ölmek istemiyoruz sözleriyle karşılıyoruz. Kadınların yanında olmak için biz buradayız. Bizler bu dayanışmayı büyüteceğiz, yükselteceğiz ve kadını yok sayan kadınla erkeği eşit görmeyen kadını toplumun öznesi olarak değil de nesnesi olarak görenlerde sandıkta hesaplaşacağız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.