DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: “23 NİSAN; DEMOKRATİK, LAİK VE ÇAĞDAŞ CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • AVCI: “23 NİSAN; DEMOKRATİK, LAİK VE ÇAĞDAŞ CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”

AVCI: “23 NİSAN; DEMOKRATİK, LAİK VE ÇAĞDAŞ CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”

ABONE OL
23 Nisan 2021 06:31
AVCI: “23 NİSAN; DEMOKRATİK, LAİK VE ÇAĞDAŞ CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 101.’nci yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Avcı, Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl da evlerde karşılanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ve  TBMM’nin 101. Yılı coşkusunun yüreklerde kutlandığını belirterek, “İnanıyorum ki bu salgın günleri geçer geçmez coşkumuz yüreklerimizden sokaklara taşacak, Cumhuriyetimizin bugünkü mirasçıları, onu hak ettiği şekilde demokrasiyle taçlandıracaktır.” ifadesini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 101.’nci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlik yıllarından itibaren kurduğu “Demokrasi” düşünün, tam 101 yıl önce, Hakimiyeti Kayıtsız Şartsız Millet’e devretmek üzere açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile gerçeğe dönüştüğünü vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, yurttaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, her vatandaşın eşit haklara sahip olduğu genç Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri Atatürk’ün, bu kıymetli günü aynı zamanda çocuklara armağan ettiğini anımsatarak, Atatürk’ün bu tercihinin, ülkenin gelecek nesillere emanetinin de bir nişanesi olduğunu vurguladı.

AVCI, ‘’ TBMM, 29 EKİM 2023’DE KUTLAYACAĞIMIZ CUMHURİYET’İMİZİN 100. YILINDA YENİDEN DEMOKRASİNİN TİMSALİ OLACAKTIR ‘’

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ben her kerameti Meclis’ten bekleyenlerdenim.” sözlerini hatırlatan Avcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sahip bulunduğu kerametin ise “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” ilkesi olduğunu kaydetti. ‘’ Milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşma kararlılığının merkezi TBMM’dir.” değerlendirmesini yaptı. Avcı,  ‘’ Bugün yetkileri törpülenen TBMM, 29 Ekim 2023’de kutlayacağımız Cumhuriyet’imizin 100. yılında yeniden demokrasinin timsali olacaktır.Yaşanan salgın hastalık nedeniyle evlerimizde karşılayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM’nin 101. ‘nci yaşına girmiş olmasının da coşkusuyla yüreklerimizde kutlanmaktadır. İnanıyorum ki bu salgın günleri geçer geçmez coşkumuz yüreklerimizden sokaklara taşacak, Cumhuriyetimizin bugünkü mirasçıları, onu hak ettiği şekilde demokrasiyle taçlandıracaktır.”dedi.

AVCI’DAN ÇOCUKLARA MESAJ

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, yayımladığı mesajında, “Sevgili çocuklar, sizler, bu güzel ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Bu nedenle 101 yıl önce neler yaşandığını, Ulu Önder Atatürk’ün neden ilk iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisini açtığını iyi öğrenmelisiniz. Güzel Cumhuriyetimizin temel ilkesi ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesidir. Bu aynı zamanda sizlere ‘Bağımsızlık ve Adalet’ üzerine inşa edilmiş bir mirasın da temelidir. Bu mirası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘Muasır medeniyetler seviyesi’ ve onun da ilerisine taşıyacak olan sizlersiniz.” ifadeleriyle çocuklara seslendi.

Dünya çocuklarıyla birlikte tüm çocukların, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı,  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 23 Nisan 1920’de tüm zorluklara rağmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına yetişen 115 Milletvekilini ve sonrasında çalışmalara katılan diğer Milletvekillerini rahmetle ve saygıyla andı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.