DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÇEPUR: “DAVAMIZ POLATLI, SEVDAMIZ TÜRKİYE”

ÇEPUR: “DAVAMIZ POLATLI, SEVDAMIZ TÜRKİYE”

ABONE OL
23 Nisan 2021 07:17
ÇEPUR: “DAVAMIZ POLATLI, SEVDAMIZ TÜRKİYE”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sobacılar, Kalaycılar, Nalbantlar ve benzerleri Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Cabbar Çepur, içerisinde pek çok meslek grubunu bulunduran Oda faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Özellikle kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ile birçok sektörden esnafın bir arada bulunduğu karma odalardan, Polatlı’da pek çok meslek grubunun üyesi olarak bulunduğu Sobacılar, Kalaycılar, Nalbantlar ve benzerleri Esnaf ve Sanatkarları Odası, Başkan Cabbar Çepur döneminde adından sıkça söz ettirdi. Başkan Çepur, Odanın şu anda bulunduğu nokta, pandemi döneminde sektör esnafının durumu ve içinde bulunduğu sivil toplum kuruluş faaliyetlerinde Polatlı’ya dair yapılan çalışmalar ile kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri yaşatmaya yönelik projeleri hakkında Meydan Haber Gazetesine konuştu.

“ODAMIZ SEKTÖR BAKIMINDAN KARMA BİR ODADIR”

Başkan Çepur, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Odamız, Sobacılar, Kalaycılar, Nalbantlar ve benzerleri Esnaf ve Sanatkarları Odası 1960 yılında kuruldu. Odamız isminde ve benzerleri ifadesi nedeniyle önceden birçok meslek odamıza kaydolmuş. Daha sonra NACE kodlarıyla ilgili Bakanlık ve Esnaf Genel Müdürlüğünce yapılan düzenleme ile Odamıza; Su tesisatçıları, Kaloriferciler, Doğalgazcılar, Besiciler, Fotoğrafçılar ve Anahtarcılar kaydoluyor. Bu nedenle odamız sektör bakımından karma bir odadır. Şu anda 280 üyemiz var. Son dönemde artık seracılar ve bitkiciler de odamıza kayıtlı olarak bulunmaktalar.”

“KİRA DESTEĞİNDEN 100 KİŞİDE 2 YA DA 3 KİŞİ YARARLANABİLDİ”

“Pandeminin sebep olduğu olumsuz ekonomik koşullardan odamız üyeleri diğer sektör esnaflarına kıyasla daha az etkilendi diyebiliriz. Besicilerimiz ekonomik açıdan olumsuz etkilendi ve mağdur olmuşlardı, devlet desteklerinden faydalanabilenler oldu. Genel olarak üyelerimizden basit usulde olanlar destekten faydalandı fakat kira desteğinden 100 kişide 2 ya da 3 kişi yararlanabildi. Bununla ilgili bazı çalışmalar yaparak, destekten yararlanamayan 5-6 kişiyi Esnaf Genel Müdürlüğümüze bildirdik. Gerçek usulde olanlar yararlanamadı.”

“DAVAMIZ POLATLI, SEVDAMIZ TÜRKİYE”

“Polatlı Şehit Aileleri Derneği ve Polatlı Güvenlik Hizmetleri Derneğinde Savaş Dinçer Başkanımla, ben de Başkan Yardımcısı olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Şehit ailelerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu topraklarda yaşayabiliyorsak onların sayesindedir. Şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle her zaman anıyoruz, anmaya da devam edeceğiz. Biz onların sayesinde bu topraklardayız. Benim sloganım şudur; ‘Davamız Polatlı, Sevdamız Türkiye’ Bu sebeple tüm çalışmalarımız, hizmetlerimiz onlar için. Bunların yanında Polatlı Doğa ve Hayvanları Koruma Derneğinde de görev yapıyorum.”

“BİZ SADECE ELİMİZLE DEĞİL YÜREĞİMİZLE GÖVDEMİZLE VARIZ, VAR OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

“1973 Sinop doğumluyum. Sinop’tan buraya geleli 20 yılın üzerinde oldu. Polatlı artık benim memleketim. Polatlı için yapılacak her işte yer almaya gayret gösteriyorum. Derler ya; Polatlı için elinizi taşın altına koyarız diye, biz sadece elimizle değil yüreğimizle gövdemizle varız, var olmaya da devam edeceğiz. Önce Polatlı’ya sonra ülkemize sahip çıkmamız lazım, gidecek başka yerimiz yok, birbirimize sahip çıkmamız lazım. İmkanı olan herkesi Şehit Aileleri Derneği, Polatlı Doğa ve Hayvanları Koruma Derneğine, Polatlı Sevdalısı olarak çalışmaya davet ediyorum.”

“ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN VE POLATLI BELEDİYESİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

“Teknolojideki gelişmeler nedeniyle bazı meslekler maalesef bitiyor. Geçmişi unutmamak, geleceğe ışık tutması için bu mesleklerin yaşatılmasına yönetil girişimlerde bulunuyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin bizde olması nedeniyle de hem Bakanlık hem de Belediyemize bu konuda müracaatlarımız var. Küçük bir esnaf çarşısı oluşturularak bu mesleklerin yaşatılması için uğraşıyoruz. Bu konuda Bakanlığımızdan, Ankara Büyükşehir Belediyesinden ve Polatlı Belediyesinden destek bekliyoruz.”

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ÜYELERİMİN DÜKKANLARINI BİZZAT DEZENFEKTE ETTİM”

Pandemi dönemi başlangıcında daha sonra pandemi döneminde üyelerimin dükkanlarını bizzat giderek dezenfekte ettim. ANKESOB Başkanımız Mehmet Yiğiner dezenfekte makinesi gönderdi, Hüseyin Ar Başkanımız da hep destek oldular. Bu süreçte dezenfektan, kolonya, maskeleri tüm üyelerime ikişer sefer dağıttım. Odamız küçük olsa da kendi imkanlarımızla üyelerimize maddi manevi destek olmaya gayret gösteriyoruz. Cabbar Çepur her zaman görevinin başında ve verilen görevi yapmaya gayret ediyor.

“ARKAMIZDAN İYİ BİLİRDİK DESİNLER YETER”

“Bunların yanında 15 yıldır da Polatlı Kent Konseyinde görev yapmaktayım. Şu anda da Başkan Salih Tekeli ile beraber yürütme kurulundayım. Polatlı’nın her türlü sorununu Belediyeye bildirmeye, yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Polatlı’mız, insanların ve hayvanların yaşaması için yeter, bolca havamız ve yerimiz var. Herkesin sonu ölüm, kimseyi kırmadan yaşayalım. Öldükten sonra nasıl bilirdik diye soracaklar, kimsenin malını mülkünü sormayacaklar. Her şey para değil, arkamızdan iyi bilirdik desinler yeter.”

“GELECEK DÖNEMDE DE TEKRAR BAŞKANLIĞA ADAY OLACAĞIM”

“Ne kadar paranız ne kadar malınız olursa olsun, iyiliğe harcamadığın para senin paran değildir. İnsanlar öldüğünde ne kadar malı mülkü vardı diye sormuyorlar, nasıl bilirdiniz diye soruyorlar. Bütün mücadelemiz ‘iyi bilirdik’ desinler diye. Ben her kesime eşit mesafedeyim. Vatan, millet, Polatlı için bir çivi çakanın yanındayım, hepsini de destekliyorum. Bu günlere gelmemiz sağlayan Polatlı halkına, Polatlı basınına ve Savaş Dinçer başkanıma, Polatlı’da beni destekleyen Oda Başkanlarına ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gelecek dönemde de tekrar Başkanlığa aday olacağım.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.