DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
CHP’DEN ALTERNATİF ÇELENK TÖRENİ

CHP’DEN ALTERNATİF ÇELENK TÖRENİ

ABONE OL
23 Nisan 2021 14:03
CHP’DEN ALTERNATİF ÇELENK TÖRENİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı ve örgütü tarafından, 23 Nisan cuma günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

CHP İlçe Örgütü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile 23 Nisan Cuma günü saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Alternatif çelenk sunma törenine sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle az sayıda parti üyesi ve STK temsilcileri katıldı. Alternatif çelenk sunma töreni sonrasında Atatürkçü Düşünce Derneği Polatlı Şube Başkanı Av. Hatice Hatipoğlu basın açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ, ULUS DEVLETİN ÇATISIDIR”

Hatipoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün 101.yılını kutladığımız,23.Nisan 1920 Türk Milletinin, millet olarak ulusal kimliğimizi, kişi olarak ise özgür birey ve yurttaş kimliğimizi kazandığımız, emperyalizme meydan okuduğumuz tarihtir.

23.04.1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile milli mücadelenin karargâhı kurulmuş ve ulus devletin temelleri atılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulus Devletin çatısıdır. Türk Milleti emperyalizmin karşısında, ATATÜRK’ün liderliğinde varlığını koruduğu gibi emperyalizme de tarihte ilk yenilgisini tattırmıştır.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.” Sözü Türkiye Büyük Millet Meclisinin temeli olduğu gibi Ulus Devletimizin de taşıyıcı kolonudur. Laik, Demokratik, Sosyal, Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Ulus devletin en güzel örneğidir. Ulus devletin temel ilkelerinden olan Laiklik kadın, erkek, genç yaşlı ayrımı olmaksızın, yurttaş özgürlüğünün güvencesi olduğu gibi Laiklik Millet Egemenliği ve Demokrasi demektir.

Hanedanlığın ve ümmetçiliğin içine düştüğü çaresizliğin sonucunda, Atatürk ile ortaya çıkan, Milli Egemenlik, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın aydınlık yoludur.23.04.1920 tarihi ve Milli egemenlik, Ulusal onurumuzun, özgürlük ve bağımsızlığımızın, güvencesidir. Çağdaş dünya ile kurulmuş güçlü bir köprüdür.

Günümüzde, Türk Milletinin büyük bedeller ödeyerek, geçmişte bıraktığı “hanedanlık, payitaht ve ümmetçilik” yönetim tarzını isteyenlerin, isterik çığırtkanlıklarını görmekteyiz.

EGEMENLİK ULUSUNDUR. ASLA KİŞİLERE DEVİR EDİLEMEZ.

TBMM’nin açılışının 101.yıldönümünde, Laik Demokratik Sosyal Hukuk Devleti olan Cumhuriyetimize, bütün varlığımızla sahip çıkarak, hilafet ve saltanat heveslilerine geçit vermeyeceğiz. Yaşasın Milli Egemenlik… Yaşasın Laik Cumhuriyet… Yaşasın Demokrasi diyerek:

Milli egemenliğin temel taşlarını döşeyen kurucumuz ve kurtarıcımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkenin bütünlüğü bağımsızlığı ve özgürlüğü için vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz. Ruhları şad olsun.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.