DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
TAŞÇI: “FAİZSİZ KREDİ SAĞLANMASI ESNAFIMIZA NEFES ALDIRACAKTIR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • TAŞÇI: “FAİZSİZ KREDİ SAĞLANMASI ESNAFIMIZA NEFES ALDIRACAKTIR”

TAŞÇI: “FAİZSİZ KREDİ SAĞLANMASI ESNAFIMIZA NEFES ALDIRACAKTIR”

ABONE OL
23 Nisan 2021 06:34
TAŞÇI: “FAİZSİZ KREDİ SAĞLANMASI ESNAFIMIZA NEFES ALDIRACAKTIR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Elektrikçiler Elektronikçiler Odası Başkanı Recai Taşçı, pandemi döneminde sektör esnafının durumunu değerlendirdi. Verilen desteklerden birçok esnafın yararlanamadığına dikkat çeken Taşçı, esnafın nefes alması adına geçmişteki faizsiz kredi uygulamasının yeniden gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

Polatlı Elektrikçiler Elektronikçiler Odası Başkanı Recai Taşçı, sektör esnafının ekonomik sıkıntılarına ilişkin açıklama yaptı. Pandemi döneminde verilen destek ödemelerinden basit usulde yer alan esnafın yararlanıp tacir esnafın destek alamadığını belirten Taşçı, ekonomik dar boğazdan çıkılması noktasında esnafın taleplerini dile getirdi.

“DOLARDAKİ YÜKSELİŞ FİYATLARIN DA YÜKSELMESİNE NEDEN OLUYOR”

Başkan Taşçı, Meydan Haber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Genelde inşaat sektörüne iş yaptığımız için pandemi döneminden pek etkilenmedi fakat sıkıntı yaşayan diğer birçok esnafımızı etkiledi. Hafta sonu kapanma durumu tekrar ortaya çıktı bu sebeple birçok arkadaşımız iş yapamadılar. Bunların dışında dolardaki yükseliş ürün fiyatlarını etkiledi. Bu dönemde vatandaşların alım gücü de azaldı. Bir ampule mesela 10 lira dediğinizde vatandaş şaşırıyor ama maalesef piyasa bu şekilde. Dolardaki yükseliş fiyatların da yükselmesine neden oluyor.”

“BİZİM GİBİ TACİR OLANLAR YANİ DEFTERE TABİ OLAN ESNAFLAR DESTEK ÖDEMESİ ALAMADI”

“Bu sene pandemi nedeniyle basit usule tabi esnaflardan vergi almadı, kira ve hibe desteği verildi. Bu desteklerden birçok esnafımız yararlanamadı. Bizim gibi tacir olanlar yani deftere tabi olan esnaflar destek ödemesi alamadı. Zaten basit usuller vergi vermiyordu, verdikleri de senede 200-300 lira civarındaydı. Şu anda vergi orta direkten toplanıyor, onlar da bizleriz, yani deftere tabi yazar kasası olanlar. Şirketler de zaten bildiğiniz gibi çeşitli sebeplerle vergi muafiyetinden faydalanıyorlar. Vergi ödeyen, hep bizim gibi orta direk esnaflar. Buna rağmen bizlere de hiçbir yardım, destek verilmedi. Gerçekten deftere tabi tacir esnaflara hiçbir yardım yapılmadı.”

“6 AY ERTELEME DEDİLER AMA BUNU DA FAİZLE ERTELİYORLAR”

“Esnaf Kefaletten çekilen kredilerde 6 ay erteleme dediler ama bunu da faizle erteliyorlar. Tacirlere bu kolaylığı sağladıklarını söylüyorlar ama bu yapılan faizli, borcumuzun üstüne bir de faiz yükü biniyor. Zaten piyasa durgun, iş yok. Toptancı da sıkıntı içerisinde, perakendecisi de aynı, değişen hiçbir şey yok. Devletin tacirler için de bir destek düzenlemesi yapması gerekiyor. Bunun yanında şirketlere verilen çalışan sigorta desteği, maaş destekleri, sayıyı bulamadığımızdan bunları da alamıyoruz. Biz de burada eleman çalıştırıyoruz, sigorta ödüyoruz ama destek alamıyoruz.”

“FAİZSİZ KREDİ SAĞLANMASI ESNAFIMIZA NEFES ALDIRACAKTIR”

“Birkaç yıl önce 6 ay ödemesiz, faizsiz kredi imkanı sunulmuştu. Bu şekilde en az 50’şer bin lira bir kredi yine verilebilir, bunu talep ediyoruz. Faizsiz kredi sağlanması esnafımıza nefes aldıracaktır. İnsanlar en azından borçlarını kapatabilir. İnşallah bu pandemi de biterse, esnafımızın işleri açılır ve borcunu öder. Şu anda esnaflarımızın buna ihtiyacı var.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.