DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
TÜRKİYE’NİN GURURU: ANKARA’DA 23 EGO OTOBÜSÜNÜN ELEKTRİKLİ OTOBÜSE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
  • Meydan Haber
  • Genel
  • TÜRKİYE’NİN GURURU: ANKARA’DA 23 EGO OTOBÜSÜNÜN ELEKTRİKLİ OTOBÜSE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

TÜRKİYE’NİN GURURU: ANKARA’DA 23 EGO OTOBÜSÜNÜN ELEKTRİKLİ OTOBÜSE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

ABONE OL
23 Nisan 2021 17:29
TÜRKİYE’NİN GURURU: ANKARA’DA 23 EGO OTOBÜSÜNÜN ELEKTRİKLİ OTOBÜSE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜRKİYE’NİN GURURU: ANKARA’DA 23 EGO OTOBÜSÜNÜN ELEKTRİKLİ OTOBÜSE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 25 Şubat’ta “Bundan sonra Ankara’nın sokaklarında inşallah elektrikli otobüsleri göreceğiz” diyerek prototipini tanıttığı Türkiye’nin Avrupa standartlarında testleri başarıyla geçen, yüzde 100 dönüştürülmüş ilk yerli elektrikli otobüsü için “Seri Tadilat Tip Onay Belgesi” alındı. Onay belgesinin alındığını sosyal medya hesapları üzerinden Başkentlilere duyuran Yavaş, “Ankara’mızı çevre dostu otobüslere kavuşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Otobüsü üreten Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELKA, ilk etapta 23 EGO otobüsünü elektrikli otobüse dönüştürmeye hazırlanıyor.

   Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELKA A.Ş. tarafından dizel otobüsten dönüştürülerek üretilen ve AB standartlarında testleri başarıyla geçen “Türkiye’nin ilk dönüştürülmüş yüzde 100 elektrikli otobüsü” için tüm süreçler tamamlandı.

   İlk prototipini 25 Şubat’ta düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna “Eski otobüsler hem hava kirliliği hem yakıt tüketimi açısından Ankara için son derece sakıncalıydı. Bundan sonra inşallah Ankara’nın sokaklarında elektrikli otobüsleri göreceğiz” sözleriyle tanıtan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk etapta belediye otobüsleri ile ön seri imalat yapılacağını açıkladı.

TÜRKİYE’DE BU ALANDA YETKİ ALAN İLK ŞİRKET

  1994 model eski bir dizel otobüsün dönüştürülmesi ile üretilen yüzde 100 yerli elektrikli otobüs, “Seri Tadilat Tip Onay Belgesi” aldı.

  BELKA A.Ş. ürün, dönüşüm projesi ve üretim tesisi onaylanan ve Türkiye’de bu alanda ilk yetki alan şirket olurken, Başkentlilere ilk seri üretime geçileceği müjdesini Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden duyurarak verdi. Yavaş, “Türkiye’nin ilk dönüştürülmüş yüzde 100 elektrikli otobüsünü gururla sizlere tanıtmıştık. Şimdi ise ‘Seri Tadilat Tip Onay Belgesi’ aldık ve 23 eski EGO otobüsümüzü dönüştüreceğiz. Ankara’mızı çevre dostu otobüslere kavuşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İLK ETAPTA 23 EGO OTOBÜSÜNÜN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

   Belgenin alınma süreci devam ederken, mevcut prototip otobüste geliştirme ve güncelleme çalışmaları da tamamlandı.

   BELKA yönetimi, onay belgesinin alınmasının ardından ilk etapta 23 EGO otobüsünde başlatılacak ön seri imalat için hazırlıkların devam ettiğini açıkladı.

ÇEVRECİ, EKONOMİK VE SESSİZ

   BELKA tarafından sıfır elektrikli otobüs maliyetinin 3’te 1 maliyetine dönüştürülen yüzde 100 elektrikli otobüs, sadece yakıt farkı ile 3,5 yılda kendini amorti etme özelliğine sahip.

  Dönüşüm işleminden sonra kullanım ömürleri 15 yıl uzayan ve yüzde 80’e yakın yakıt tasarrufu sağlayan otobüsler, sessiz ve çevreci olma özelliğinin yanı sıra gece şarjıyla birlikte 3-4 saatlik şarjla yaklaşık 300 ila 400 kilometre yol yapabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.