DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: “DESTEK PAKETLERİ, KARAR İLE BİRLİKTE AÇIKLANMALIYDI”

AVCI: “DESTEK PAKETLERİ, KARAR İLE BİRLİKTE AÇIKLANMALIYDI”

ABONE OL
29 Nisan 2021 07:19
AVCI: “DESTEK PAKETLERİ, KARAR İLE BİRLİKTE AÇIKLANMALIYDI”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AVCI: “TAM KAPANMA KARARI GECİKMİŞ BİR KARARDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, tam kapanma kararı ve pandemi döneminde esnaf ve çalışanların içinde bulunduğu ekonomik darboğaza ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, tam kapanma kararını değerlendirdi. Esnaf ve vatandaşların zaten ekonomik sıkıntıda olduğunu belirten Avcı, tam kapanma kararı ile birlikte destek paketlerinin de açıklanması gerektiğine dikkat çekti. Meydan Haber’in konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Başkan Avcı, şunları söyledi:

-Sayın Başkan, toplumun öncelikli gündemi olması bakımından ilk sorumuz Tam Kapanma kararı ile ilgili olacak… 17 Mayıs’a kadar sürecek ‘’ Tam Kapanma ‘’ süreci ile ilgili değerlendirmeniz nedir?

-İktidarın kongre süreci öncesi Türkiye’deki salgın haritasına, vaka sayılarıyla şekillenen renklere baktığımızda ve sürecin sonunda gelinen noktaya baktığımızda, basına yansıyan cenaze törenlerindeki kalabalıklara baktığımızda “Tam Kapanma” kararı gecikmiş bir karardır. Toplumun dezavantajlı kesimleri açısından da eksik bir karardır. Tam kapanma, gelir desteği ve güvencesi ile olur. İşsiz yurttaşlarımıza, günlük kazançlarıyla, yevmiyeleri ile evine ekmek götürmek derdinde olan emekçilerimize, esnafımıza, iş yeri kapanacağından gelir kaybına uğrayacak emekçimize dair destek paketleri, karar ile birlikte açıklanmalıydı. Tam Kapanma kararı açıklanırken patates, soğan dağıtımını dahi mevzu bahis edip toplumun tüm kesimlerinin bu süreçte hangi gelir desteklerinin ve güvencelerinin verileceğinin belirtilmemesi en yumuşak ifadeyle büyük eksikliktir.

-Aşılama sürecini nasıl değerlendirirsiniz?

-Sayın Sağlık Bakanı getirileceği ifade edilen aşı dozlarıyla ilgili bir kaç aydır hedefler koyuyor ortaya… O hedeflerin tutturulamadığı ortadadır. Sputnik aşısı ile ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Umudumuz yaklaşık 13 aydır salgınla mücadelede gecesini gündüzüne katan sağlık emekçilerimizin ağır yükünü azaltacak tedbirlerin yanı sıra aşılamanın da vaad edilen düzeylere eriştirilmesi, bu süreçte Sosyal Devlet anlayışını yanında hissedeceği desteklerin ‘’Önce İnsan‘’ ilkesi ile toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine verilmesidir.

-Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Örgütü’nü salgın sürecinde sahada sürekli gördük. Sürece dair tespitleriniz nelerdir?

-Kahvehaneler, Kafeler, Kuaförler, Okul Servisi gibi esnaflarımız başta olmak üzere gelir kaybına uğrayan tüm esnafımız ve emekçileri çok zor zamanlar yaşadılar ve yaşamaya devam ediyorlar. Salgın süreci boyunca sürekli sahadaydık. Esnafımız ve gelirlerini yitiren emekçilerimiz iktidar temsilcilerini görememekten şikayet ettiler. Desteklerden faydalananlar yüzde yirmi civarındaydı. Geri kalan yüzde seksenin sesine ses olmaya gayret ettik. Sadece sosyal yardımlar noktasında değil farkındalık oluşturmak adına da gayretlerimiz oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın  Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışı ile başlattığı sosyal kampanyalardan başvuruda bulunan Polatlı’lı hemşerilerimizin faydalanması için etkin bir koordinasyon görevini yerine getirmeye gayret ettik. Yurttaşlarımız için iktidar  ‘’ Önce İnsan’’  ilkesinin gereklerini  eksiksiz  yerine getirmesi gerekirdi. Yurttaşlarımızın ‘’Sosyal Devlet ‘’ anlayışının şefkatli dokunuşunu omuzlarında hissetmesi hakkıydı.  Fakat esnafımız da emekçimiz de bu süreçte iktidarın kendilerini yalnız bıraktığını ifade ettiler.  Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin sosyal yardım kampanyalarında biriken milyonlarına konulan blokeleri, Halk Ekmek Büfelerinin kaldırılmasına yönelik ilçe belediyelerin tutumunu vatandaşımız görmektedir. ‘’ Tam Kapanma ‘’ sürecine ilişkin özellikle gelir kaybı yaşayan yurttaşlarımıza yönelik destek paketleri olacak mı? Takip edeceğiz…

-A.B.D Başkanı Biden’ın son açıklamaları ile ilgili görüşünüz nedir?

-Tarihte yaşanan acı olayları günümüze taşıyıp onu siyaseten intikam alma aracı haline getirilmesi yanlıştır. Sözde soykırım meselesini uluslararası boyut kazandıracak şekilde devletimizin aleyhine çevirmeye çalışan, tehcir kararımızı soykırıma dönüştürmeye gayret edenler amacına ulaşamayacaktır. Tarihi kara lekelerle dolu bir ülke bize tarih dersi veremez. Siyasi çıkar peşinde olan devletlerin öncelikle kendi tarihlerine bakmasını tavsiye ediyor, yapılan açıklamaları şiddetle kınıyorum.

-Son olarak neler eklemek istersiniz?

-Yaklaşık 13 aydır salgınla mücadelede insan üstü gayret sarf eden sağlık emekçilerimize şükranlarımı iletmek istiyorum. Bu mücadelede hayatlarını kaybeden sağlık emekçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu süreçte basın emekçilerimizden de bu hastalığa yakalanan halen tedavi gören basın emekçilerimiz var.  Şifalar diliyorum. İktidarın gelirlerini kaybeden esnaf ve emekçilerimize gelir desteği ve güvencesi vermesi gerektiğini bir kez daha vurguluyorum.  Birkaç gün sonra 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü… Emeğin en büyük değer olduğunun farkına varılmasını temenni ediyorum. Tüm Polatlı’lı hemşerilerimizle birlikte sağlıkla, huzurla Ramazan Bayramı’na erişmeyi diliyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.