DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KARACA: “BU, PAZARCI ESNAFINA HAKSIZLIK!”

KARACA: “BU, PAZARCI ESNAFINA HAKSIZLIK!”

ABONE OL
29 Nisan 2021 07:14
KARACA: “BU, PAZARCI ESNAFINA HAKSIZLIK!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı ve Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca, tam kapanma sürecinde marketlerin açık tutularak Pazar yerlerinin kapatılmasına tepki gösterdi.

Başkan Karaca, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye genelinde pazarcı esnafımızın bize ilettikleri tepki ve sıkıntılarını İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığıyla paylaştık. Bu şikayetlerin bir an önce çözüme kavuşması konusunda yetkili mercilere ilettik. Gönül isterdi ki kısıtlamaya dahil olamayalım ve gıda tedarik zincirinde halkımıza en ucuz hizmeti verelim.”

“BAYRAM HAZIRLIKLARIMIZ BOŞA GİTTİ”

“Pazarcı esnafının bir yıldır beklediği bayram hazırlıkları boşa gitti. Tam kapanma ocak ve şubat ayında olsaydı esnafımız için belki de daha iyi olacaktı. Bayram arifesinde gelen bu tam kapanma tekstil ve tekstil çalışanları çok zor duruma düşürecek. Vatandaşın çek ve kredi ödemeleri var. Marketler açıkken pazarların kapaması ne kadar doğrudur. Bilim kurulu nasıl böyle bir karar veriyor anlamış değilim. Halkı marketlere yönlendirmek vaka artışları daha da yükseltmez mi? Pazarlar açık olduğunda topluluk ikiye bölünmüş olacak ve açık pazar yerlerinde virüsün bulaşıcılığı daha az olacaktır. Kapalı marketler ve kalabalık bir şekilde alışveriş yapılması vaka artışına neden olabilir. Bu pazarcı esnafına haksızlıktır. Şimdiye kadar Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu olarak pazarcı esnafın sıkıntılarını yetkili makamlar ilettik. Mücadelemize devam edeceğiz. Bu kısıtlamalardan sonra tekrar pazarcı esnafını daha zor durumda bırakacak kısıtlamalar gelmez diye umuyorum.  Bu salgının bir an önce son bulmasını diliyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.