DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KARACA: “HER YER AÇIK PAZARLAR KAPALI BU NASIL BİR TAM KAPANMA?”

KARACA: “HER YER AÇIK PAZARLAR KAPALI BU NASIL BİR TAM KAPANMA?”

ABONE OL
29 Nisan 2021 14:34
KARACA: “HER YER AÇIK PAZARLAR KAPALI BU NASIL BİR TAM KAPANMA?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Federasyonu ve aynı zamanda Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca, tam kapanma sürecinde marketlerin açık tutularak Pazar yerlerinin kapatılmasına tepki gösterdi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararlar gereğince ülke genelinde tam kapanma tedbirleri uygulanacak. Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı ve Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca, Covid 19 salgını ile mücadele kapsamında, bu akşam saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00’te sona erecek tam kapanma sürecinde marketlerin açık olmasına rağmen pazaryerlerinin kapatılmasına tepki gösterdi. Karaca, Perpa Pazaryerinde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“MARKETLER SEBZE VE MEYVELERİ PAZARLARDAN İKİ KATINA SATIYOR”

“Vatandaşın %60’ı Pazar yerlerinden alışveriş yapıyor. Fiyat açısından pazarlar marketlerden daha uygun. Marketler sebze ve meyveleri pazarlardan iki katına satıyor. Bilim Kurulunun aldığı karar yanlış bir karardır. Acaba bilim kurulu üyeleri zincir marketlerin CEO’su mu? Pazar yerleri kısıtlamaya dahil olduğu için on binlerce şubesi olan zincir marketlerin hisseleri borsada tavan yaptı. Vatandaş, milyonlarca ton sebze ve meyveyi Pazar yerlerinden temin ediyor. Şimdi bu milyonlarca ton meyve ve sebze marketlerde satılacak. Bir milyon pazarcı camiası hiçe sayılarak ekmeği elinden alınıyor. Bu insanların hepsinin çekleri ve ödemeleri var peki onlar ne olacak bize buradan yardımcı olun. Marketler, tatlıcılar, kuruyemişçiler her yer açık Pazarlar kapalı bu nasıl bir tam kapanma?”

“SİZ BİZİM AKLIMIZLA DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?”

“Pazarların kapalı olduğunda İnsanların hepsi 200 metrekare olan marketlere gidecek ve izdiham oluşacak.  PERPA Pazar yeri 7 bin metrekare çatılı kenarları açık bir yerde virüs bulaşıyor ama kapalı marketlerde virüs bulaşmıyor. Siz bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Buradan yetkililere sesleniyorum neden bu kadar duyarsızsınız esnafımıza böyle bir zamanda sahip çıkmamız gerekiyor.”

“SEÇİM ZAMANI PAZARLARA GELEN SİYASİLER ŞİMDİ NEREDESİNİZ? HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ!”

“Seçim zamanı pazarlara gelen siyasiler şimdi neredesiniz? Türkiye’de ailesiyle, çocuklarıyla, yanında çalışan bir milyon pazarcı camiası hiçe sayılarak ekmeği elinden alınıyor buna da bizim oylarımız alarak seçilmiş siyasiler göz yumuyor. Biz buna razı değiliz, hakkımızı helal etmiyoruz. Böyle bir karar olmaz. Devletin vatandaşların sağlığı için aldığı karara bir şey demiyoruz. Biz söylediğimiz şu; Pazarları kapatarak marketleri açmak. Bu karardan anladığımız şudur; Bilim kurulu zengin lobisine hizmet ediyor. Gariban pazarcı esnafın tezgahı kapatılıyor. Bir yıl boyunca tekstilci esnafı bayram hazırlığı yapıyorlar. Devlet bizi ayakta tutmak için 3 ay boyunca 1000 lira destek verdi o bile bize o kadar iyi geldi. 1000 liraya ihtiyacı olan pazarları kapatıp milyon dolarları olan zincir marketleri açık tutuyorsunuz. Yazıklar olsun ve nerde esnafın çiftçinin genel başkanları nerde. Bizim sesimizi duyurun.”

“ESNAFIN ALDIĞI ÜRÜNLER ELİNDE KALACAK. BAYRAMDAN SONRA KİME SATILACAK.”

“Bir ay boyunca biz Ramazan Bayramının bereketini bekliyoruz. Tekstilci esnaflarımız bayram için hazırlık yaptı, dört gözle bayramı bekliyorlardı. Esnafın aldığı ürünler elinde kalacak. Bayramdan sonra kime satılacak. Bilim kurulu, pazarcı, köylü ve çiftçiyi çağırıp fikir alması gerekiyor. Bizde ocak ve şubat ayında narenciye hariç üretim olmuyor. Kapanma kararı bu aylarda çıkması gerekirdi. Cumhurbaşkanımız yanlış bilgilendiriliyor. Tam üretimin bol olduğu, yaz ürünlerinin başladığı dönemde kapatılıp üretici ve pazar esnafı mağdur ediliyor. Salgının yayılmaması için alınan her kararı destekliyoruz ama bu durum böyle olmamalıydı.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.