DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Avcı: ‘’Emekçinin Sesini Duyun‘’

Avcı: ‘’Emekçinin Sesini Duyun‘’

ABONE OL
1 Mayıs 2021 14:13
Avcı: ‘’Emekçinin Sesini Duyun‘’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, günün anlam ve önemine dair bir mesaj yayımladı. Avcı,  ‘’ Tüm emekçilerin yürekleriyle, sendikalı, iş güvenceli, sağlıklı, insanca bir yaşam için iktidara sesleniyoruz. Emekçinin sesini duyun… ‘’ dedi.

Pandemi öncesi başlayan ekonomik kriz ve Covid – 19 salgınının yıkıcı etkilerini özellikle işçi ve esnafın derinden yaşadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’  Ekonomik kriz, düşük ücret, gelir kaybının karşılanmadığı ücretsiz izin uygulaması, gelir adaletsizliği ve salgınla birlikte artan işsizlik sebebiyle milyonlarca yoksul emekçi açlıkla boğuşmaya başladı. Yüz binlerce işçi işini kaybetti. Gelirlerini kaybeden emekçiler günlük 50 lira gibi bir paraya mahkûm edildi. ‘’ dedi.

Avcı, ‘’ Önlem Önerilerimize Kör Sağır Kalındı ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘’ Emekçilerimizin taleplerini ilk günden itibaren dile getirmeye başladık ve bu haklı talepleri dillendirmeye devam ediyoruz.  ‘’ Tam Kapanma ‘’ kavramının dahi tam olarak uygulanamamasının sebebi de çok açık; Yanlış ekonomik politikalarla ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durum… Emekçilerimiz,  eşit gelir desteği ve gelir güvencesi diyor,  Çalışırken hastalanan emekçiler için COVID-19 iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilsin istiyor. 861 emekçi çalışırken yakalandığı hastalık sebebiyle hayatını kaybetti, yüz binlerce emekçi işini kaybetti.  Emekçilerimiz Kod 29 zulmüne son verilsin diyor. İşsizlik Sigortası Fonu kaynakları patronlara değil işçilere ve işsizlere verilsin diyor. Asgari ücret üzerindeki tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın diyor. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın, zorunlu mallarda ve elektrik, su, doğalgaz, iletişim faturalarında dolaylı vergiler sıfırlansın istiyor. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Avcı,  ‘’ Emek ve ekmek uğrunda yitirdiğimiz canların anıları önünde  saygıyla eğiliyorum, rahmet diliyorum‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’  1977 yılının 1 Mayıs gününde yaşanan  katliamda yaşamını yitirenler ile çalışırken iş ve işçi güvenliğinin gözetilmediği koşullarda emek ve ekmek uğruna hayatlarını yitiren emekçilerin, salgın sürecinde yaşamlarını yitiren sağlık emekçilerinin  anısı önünde saygıyla eğiliyorum ve rahmet diliyorum. Tüm İşçi ve Emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum’’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.