DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Ovacık: ‘’ Emek ve Umut Yan Yana Olsun ‘’

Ovacık: ‘’ Emek ve Umut Yan Yana Olsun ‘’

ABONE OL
1 Mayıs 2021 14:14
Ovacık: ‘’ Emek ve Umut Yan Yana Olsun ‘’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve CHP Polatlı Belediye Meclisi Üyesi Selami Ovacık, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında ‘’ Pandemi öncesi ekonomik kriz ve Covid – 19 salgınının yıkıcı etkilerini emekçilerimiz, işsizlik, ücretlerin baskılanması, gelir dağılımı adaletsizliği gibi biçimlerde yaşarken, tarihin en büyük iş ve istihdam kaybı yaşandı, yaşanmaya devam ediyor. Emekçiler virüsle burun buruna çalışmak zorunda bırakıldı Covid-19 bir işçi sınıfı hastalığı haline geldi. Bizler, emekçilerimizi önceleyen ekonomik ve sosyal politikalarla bu 1 Mayıs’ta  Emek ve Umut yan yana olsun diyoruz.’’ İfadelerinde bulundu. 

Ovacık, ‘’ Emek En Kutsal Değer İse… ‘’

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘’ Bilindiği üzere, salgında işten çıkarma yasağı getirildi. Ancak istisnalar konulduğu için ‘’Kod-29’’ diye bilinen işten çıkarma biçimi çok yaygınlaştı. Bu büyük mağduriyetler yarattı. Ücretsiz izin dayatması nedeniyle yaklaşık 1.5 milyondan fazla emekçimiz ve ailesi günde 50 lirayla yaşamaya mahkum edildi. Geçen sene 39 liraydı. Seneye 60 liraya mahkum edilecek… Oysa bu böyle olmak zorunda değildi. Herkesin işini ve gelir güvencesini garantiye alacak politikalar hayata geçirilseydi pandeminin ekonomik ve toplumsal tahribatını bu kadar derin yaşamazdık. Ama maalesef özellikle genç ve kadın işsizlik oranının zirve yaptığı tam tersi bir tablo var.’’ İfadelerinde bulundu.

Ovacık ‘’ Üretimle Sağlanan Milli Gelir, Adaletli Dağıtılmalıdır ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve CHP Polatlı Belediye Meclisi Üyesi Selami Ovacık, mesajında emekçilerin iktidardan beklentilerini sıralayarak, ‘’ Sadece salgın sürecinde değil süreklilik sağlayacak bir biçimde sosyal devlet ilkesi yeniden ve daha güçlü bir şekilde yaşama geçirilmelidir.Üretimle sağlanan Milli Gelir adaletli bir biçimde dağıtılmalıdır. Emekçilerin iş ve yaşam şartlarını iyileştirecek ekonomik ve sosyal politikalar öncelikle uygulanmalıdır. Ücretli çalışanların vergi yükleri düşürülmelidir. Toplu iş sözleşmelerindeki talepler azami ölçüde karşılanmalı, insan yakışır istihdam koşulları oluşturulmalıdır. Ücretsiz izne çıkarılan emekçilere yeterli gelir desteği sağlanmalıdır. Uzaktan çalışma uygulamasına yönelik düzenlemeler, uzaktan çalışanların ekonomik, sosyal ve sendikal haklarını gözeterek yapılmalı.Fabrikalarda, bürolarda, her türlü kalabalık ortamda, fiziki temasın yoğun olduğu yerlerde çalışan emekçiler aşı programındaki öncelikli kapsama alınmalıdır.’’ İfadelerine yer verdi.

Ovacık, ‘’ Taksim’de 1977 katliamında ve  çalışırken yaşamını yitiren emekçilerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum ve rahmet diliyorum’’

‘’ Taksim’de 1977 katliamında yaşamını yitirenler ile çalışırken yaşamını yitiren emekçilerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum ve rahmet diliyorum’’ sözleri ile duygularını dile getiren  Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve CHP Polatlı Belediye Meclisi Üyesi Selami Ovacık, ‘’Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum’’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.