DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI ADD’DEN KARGALI’DA “ATATÜRK KORULUĞU”

POLATLI ADD’DEN KARGALI’DA “ATATÜRK KORULUĞU”

ABONE OL
1 Mayıs 2021 14:18
POLATLI ADD’DEN KARGALI’DA “ATATÜRK KORULUĞU”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği Polatlı Şubesi, Sakarya Meydan Muharebesinin 100’üncü yılı anısına Polatlı Kargalı Köyü Göleti çevresinde ATATÜRK KORULUĞU oluşturuyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Polatlı Şubesi Başkanı Av. Hatice Hatipoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerince ilçemiz Kargalı Köyü gölet çevresinde Sakarya Meydan Muharebesinin 100’üncü yılı anısına ATATÜRK KORULUĞU oluşturulmaya başlandı. Dernek Yönetimi tüm Polatlı halkını ağaçlandırma çalışmasına katılmaya davet etti.

“KANLA SULANMIŞ TOPRAKLARI YEŞERTMEK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Polatlı Şubesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Tabiata saygı aklın vicdanıdır” felsefesi ile başladığımız Polatlı Kargalı Köyü ATATÜRK KORULUĞU projemiz üyelerimizin ve halkımızın teveccühü ile büyüyerek devam ediyor. Polatlılı hemşerilerimizden, diğer şehirlerden, yurt dışından gelen ilgi bizleri geleceğe dair umutlandırıp, daha da motive ediyor. Bizler bir iğde ağacı kesildi diye ağlayan, bir çınar ağacının dalı kesilmesin diye köşkü kaydıran Mustafa Kemal’in evlatlarıyız.

O’nun yolunda ilerleyen sözde değil özde Atatürkçüleriz. Ülkemizde ağaç dikmek sadece belediyelerin, orman bakanlığının ya da silâhlı kuvvetlerin göreviymiş gibi algılandı. Oysa ki Ankara’nın kıraç topraklarını ODTÜ’lü öğrenciler orman haline getirmişti. Atatürkçü Düşünce Derneği Polatlı Şubesi olarak kendi çapımızda faaliyet gösterdiğimiz topraklara nasıl faydamız olur, ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde; başkanımız Hatice Hatipoğlu ve yönetim olarak ağaç dikmeye karar verdik. Polatlı ve Haymana ilçeleri Türk’ün makus talihinin değiştiği, yaklaşık 300 senelik doğuya çekilişin yeniden hücuma dönüştüğü, 22 gün – 22 gece süren,  Sakarya Savaşı’nın geçtiği topraklardır. Polatlı, 100 yıl önce biz özgürce yaşayalım diye her karışı kanla sulanmış Son Kale’dir. Kanla sulanmış toprakları yeşertmek hepimizin görevidir. Sizleri ağaçlandırma projemize dâhil olmaya, doğaya, toprağa, tarihimize sahip çıkmaya ve ağaç dikmeye davet ediyoruz.

ADD Polatlı Şubesi Ağaçlandırma Komitesi İletişim

Bilgi: 0533 623 57 76 – 0505 384 22 82 – 0312 623 44 76

Whatsapp: 0532 550 68 64

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.