DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
HER 75 SANİYEDE BİR TRAFİK KAZASI MEYDANA GELİYOR

HER 75 SANİYEDE BİR TRAFİK KAZASI MEYDANA GELİYOR

ABONE OL
6 Mayıs 2021 10:37
HER 75 SANİYEDE BİR TRAFİK KAZASI MEYDANA GELİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekiplerince 01-07 Mayıs 2021 yılı trafik haftası dolayısıyla trafik kuralları hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve devam ettirilmesi amacıyla, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de her yıl mayıs ayının ilk haftası karayolları trafik haftası olarak kabul edilmiştir. Bu yıl da 01 – 07 mayıs tarihler arası trafik haftası olarak kutlanmaktadır.

Ulaşım hayatımızın vazgeçilmez temel unsurudur. Bir yerden bir yere gitmek de aynı oranda hayati bir işlevdir. Özellikle motorlu araçların kullanılmaya başlanılması ile birlikte ulaşım ya da trafik işinin kurallara bağlanması ya da kurallar çerçevesinde düzenlenmesi zorunluluk arz etmiştir. Trafik kuralları bu zorunlulukların bir sonucudur.

2020 yılında ülke genelinde 326,538 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazaların 1216 ölümlü trafik kazası, 124,653 yaralamalı trafik kazası, 200,669 ise maddi hasarlı trafik kazasıdır. 2020 yılı içinde 1395 vatandaşımızı trafik kazası sonucu yaşamını yitirmiş, 185,768 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Ülkemizde her 75 saniyede bir trafik kazası meydana geliyor, 110 saniyede bir kişi yaralanıyor. 2020 yılında ülkemizde 251 yayanın ölümüyle sonuçlanan trafik kazası meydana gelmiştir.

Trafik görevlisi ya da ışıklı trafik işareti bulunmayan, ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşaklarda, yaya ve okul geçitlerinde, ilk geçiş hakkı yaya verilmiştir.

Bu hafta boyunca değişik etkinlikler ile trafik kurallarına uyma konusunda vatandaşlarımız bilinçlendirilmeye çalışılacaktır. Vatandaşların trafik düzenlemelerinde çalışan ekiplere kolaylık sağlamaları durumunda rahat bir ulaşım imkanına sahip olabileceğiz. Trafik kuralları cezai yaptırımından ziyade gönüllülük temelinde uyulması gereken kurallardır. Çünkü her hafta büyük kayıplar verdirmektedir. Canımızı ya da malımızı kaybetmekteyiz.

İşlemiş olduğunuz her trafik kuralı ihlali ile meydana gelen her trafik kazasına katkıda bulunmaktasınız…  Lütfen trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım…”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.