DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
1420 İHALE: ŞEFFAF BELEDİYECİLİKTE CANLI İHALE DÖNEMİ İKİNCİ YILINI DOLDURDU

1420 İHALE: ŞEFFAF BELEDİYECİLİKTE CANLI İHALE DÖNEMİ İKİNCİ YILINI DOLDURDU

ABONE OL
8 Mayıs 2021 11:17
1420 İHALE: ŞEFFAF BELEDİYECİLİKTE CANLI İHALE DÖNEMİ İKİNCİ YILINI DOLDURDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1420 İHALE: ŞEFFAF BELEDİYECİLİKTE CANLI İHALE DÖNEMİ İKİNCİ YILINI DOLDURDU

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şeffaf yönetim ilkesiyle 8 Mayıs 2019 tarihinden itibaren mal ve hizmet alım ihaleleri için başlattığı canlı yayın uygulaması 2’nci yılına girdi. ABB TV, Youtube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan ihale sayısı bin 420’ye ulaştı.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve gelmesinin ardından başlatılan uygulama ile mal ve hizmet alım ihaleleri 2 yıldır canlı olarak yayınlanmaya devam ediyor.

     Şeffaf belediyecilik anlayışı doğrultusunda tüm Türkiye’ye örnek olan uygulama sayesinde hem firmalar hem de vatandaşlar, ABB TV, Youtube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden ihaleleri ilgiyle izliyor.

24 AYDA BİN 420 İHALE CANLI OLARAK YAYINLANDI

     Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi gereği Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mayıs 2019-8 Mayıs 2021 tarihleri arasında kayıt altına alınan toplam bin 420 ihale; Youtube kanalı, ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

    COVID-19 salgını nedeniyle toplum sağlığı ile ilgili ve acil yapılması gereken ihalelerin dışında birçok ihale ertelenirken, son 24 ayda yüksek maliyetli ve ihtiyaç fazlası lüks araçların satışından asbestli boru değişimine, gayrimenkul satışından Halk Ekmek büfe kura çekilişine kadar çok sayıda ihale izlenme rekorları kırdı.

     Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve canlı olarak yayınlanan ihalelerle ilgili bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, “Göreve başladığımız ay Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın ilk talimatı ihalelerin canlı yayınlanması olmuştu. Şeffaf belediyecilik açısından Başkent’ten tüm Türkiye’ye yayılan bir ışık olan bu karar ile 1420 ihaleyi canlı yayınladık. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YAVAŞ’A ULUSLARARASI ŞEFFAFLIK ÖDÜLÜ

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hayata geçirdiği kamuoyunun gözü önünde açık ve şeffaf şekilde canlı olarak yayınlanan ihaleler dünya kamuoyunun da dikkatini çekti.

     Uluslararası Şeffaflık Derneği, “Şeffaflığın sağladığı sosyal hesap verebilirlik ve erişebilir karar alma anlayışı ile örnek bir yönetim sergilediği, Başkent’in yönetiminde şeffaflığı ve katılımcılığı evrensel ölçütlerde uyguladığı için” Başkan Yavaş’ı 2020 Şeffaflık Ödülü’ne layık gördü.

    Dünyaca ünlü vakıflardan biri olan City Mayors Foundation (Belediye Başkanları Vakfı) da Başkan Yavaş’ı şeffaf yönetim uygulamaları ve pandemi sırasında toplum sağlığını koruyan çalışmaları nedeniyle “World Mayor 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü”ne aday gösterdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.