DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ADD’DEN ATATÜRK KORULUĞU

ADD’DEN ATATÜRK KORULUĞU

ABONE OL
11 Mayıs 2021 08:30
ADD’DEN ATATÜRK KORULUĞU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlımızın saygı değer basın mensupları;

Polatlı Kargalı Köyü Göleti çevresinde oluşturduğumuz korulukla ilgili açıklamamız aşağıdadır .

ADD Polatlı Şubesi Yönetim Kurulu 

“Vatan, Millet, Sakarya”…

Yediden yetmiş yediye hepimizin defalarca söylediği özlü söz. Günümüzde anlam kaymasına uğrasa da, zor zamanlarda Vatan uğruna milletin birlik, beraberlik ve yardımlaşma sloganıdır. Sakarya ne bozkırın ortasında nazlı nazlı akan bir nehir, ne de Karadeniz’in kenarında güzel bir kenttir.

Sakarya bir Zaferdir. Yüzyıl önce Polatlı-Haymana ilçeleri savunma hattında gerçekleşen varoluş-yokoluş savaşıdır. ‘Melhame-i Kübra’ yani kan gölüdür. Çanakkale’dir Sakarya! Türk bir kere daha yok edilmek istenmiştir. Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktasıdır. Başkomutanı Mustafa Kemal Paşa’dır. Subay savaşıdır. Türk Milletinin kalan son kurşunudur.

Bu yıl Sakarya Zaferinin 100.yılını kutlayacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği Polatlı Şubesi olarak faaliyet gösterdiğimiz topraklarda cereyan etmiş ve  Türk tarihi açısından çok önemli olan Sakarya Savaşı’nın 100.yılına kayıtsız kalamazdık. Milli benlik ve şuura sahip başkanımız, yönetimimiz ve üyelerimiz ile birlikte yüzüncü yıla yakışacak bir eser bırakmak için yola çıktık.

Rant uğruna parklarımızın ve yeşil alanların belediye meclis kararları ile avm’ye çevrildiği, birinci sınıf tarım arazilerinin çok katlı bol emsalli imara açıldığı, yetişmiş ormanlarımızın yabancı maden şirketleri tarafından talan edildiği  olmadı otel yapmak için yakıldığı, derelerimizin, akarsularımızın yerli şirketlerce para getirecek diye HES ve taş ocağı projeleri ile iş makinelerince kazıldığı, vahşi emperyalizmi iliklerimize kadar hissettiğimiz günümüzde ağaç dikmenin bu topraklara engüzel hizmetlerden birisi olacağına karar verdik.

Atatürkçü Düşünce Derneği Polatlı Şubesi üyeleri ve Atatürkçü Düşünceye gönül vermiş dostlarımızın katkıları ile 650’den fazla fidanı toprakla buluşturarak ATATÜRK KORULUĞU’nun 1.etabını tamamladık.

Koruluğumuzun oluşumunda; gecesini gündüzüne katarak, pandeminin getirdiği tüm olumsuzlukları kısa sürede aşarak, sürecin her safhasını koordinasyonunu sağlayarak başarı ile sonuçlandıran ADD Polatlı Şubesi Başkanı Av.Hatice Hatipoğlu’nun;

basın,yayın, halkla ilişkiler ve ağaç bağışı iletişimini sağlayan başkan yardımcısı Ali Özgür Bilgiç’in;

projenin her aşamasında maddi manevi desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyeleri Selma Erdoğan, Sezgin Tulgay, Esin Çelik, Derya Dönmezoğlu Emre Demirci’nin emekleri çok fazladır. ADD PolaŞubesi olarak Sakarya Savaşı Şehitlerimizi Ağaç ile sonsuza kadar yaşatacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.