DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
TÜRKER: “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

TÜRKER: “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

ABONE OL
19 Mayıs 2021 10:49
TÜRKER: “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Canan Türker, Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısında gündem dışı söz alarak kürsüye çıktı. Türker, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konulu konuşma gerçekleştirdi. Meclis Üyesi Türker, konuşmasında şunları söyledi:

“Cumhuriyete ve bağımsızlığa giden uzun yolun ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un 102. yılındayız. Kutlu olsun. Aynı idealleri paylaştığı silah arkadaşlarıyla birlikte Samsun’da Anadolu’ya ilk adımını atan Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefi daha o gün belliydi. Toprakları bölünmüş, askerlerinin ellerinden silahları alınmış, Anadolu’nun her karış toprağı işgal edilmişti. İşte o şartlarda Atatürk’ün kafasındaki tek düşünce şuydu, ‘Ya istiklal ya ölüm’ 19 Mayıs 1919’da başlayıp, 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet’in ilanıyla sona eren Kurtuluş mücadelemiz, Türk milletinin asla esaret ve vesayet altında yaşamayacağını tüm dünyaya göstermiştir. 19 Mayıs o nedenledir ki, her yıl baharın gelişini müjdelerken bir taraftan da bağımsızlığımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi hatırlatır bizlere. Atatürk, 19 Mayısı, Gençliğe Hitabesi’nde büyük görevler yüklediği gençlere armağan ederken, bağımsızlık bayrağının asla yere düşürülmeyeceğinden emindi. Benim de tüm inancım ve güvenim gençleredir. Onların dünya var oldukça bu ulusun bağımsızlığını ve özgürlüğünü kap eğime tüm kalbimle inanıyorum. İçinde bulunduğumuz sancılı süreç nedeniyle ulusal bayramlarımızı gönlümüzce kutlayamıyoruz. Ancak yüreklerimizde ilan bile eksilmediğine inancım tamdır. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve canlarını bu vatan için feda etmiş tüm şehitlerimizi anıyor, gazilerimize ve ailelerine saygılarımı sunuyorum. Tüm ülkemin ve milletimin 19 Mayıs ye Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Türk gençliğini sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.