DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI’DA İSRAİL PROTESTOSU

POLATLI’DA İSRAİL PROTESTOSU

ABONE OL
21 Mayıs 2021 12:09
POLATLI’DA İSRAİL PROTESTOSU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları Ankara’nın Polatlı ilçesinde protesto edildi.

İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştiği saldırılar Ankara’nın Polatlı İlçesi Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması ile protesto edildi.

Birlik Vakfı, Polatlı Karadenizliler Derneği, Polatlı Samsunlular Platformu, Diyanet-Sen, POLİMDER, Polatlı Eğitim Kültür Dayanışma Vakfı, Anadolu Gençlik Vakfı ve Milli Talebe Derneğinden oluşan Polatlı Sivil Toplum Platformu çağrısıyla toplanan grup, cuma namazının ardından Polatlı Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde toplandı.

Ardından grup, basın açıklaması yaptı.

Filistin bayraklarının taşındığı açıklamada ”Filistin Kardeş, İsrail Kalleş” “Kahrolsun İsrail” sloganları atıldı.

“SEN NEREDESIN EY MÜSLÜMAN?”

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“1947 yılından başlayarak habis bir ur gibi İslam topraklarına yerleşen Israil, Müslümanların gafletinden, tefrikasından, tembelliğinden faydalanarak neredeyse tüm Filistin topraklarını işgal etmiş, etmeye de devam etmektedir. Bu süreç içerisinde tüm Müslümanlar şunu gördü ki Israil, laf tan-sözden anlamıyor! Israil, kınanmaktan, mitinglerde atılan sloganlardan anlamıyor! Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın ifade ettiği gibi İsrail, ancak ve ancak güçten anlar!” Malcom X’in dediği gibi “Şiddeti dua ederek durduramazsınız” “Dünyayı değiştirecek olan kuru dualar-mu değil eylemlerimiz olacaktır” artık Zalim, terörist Israil’e karşı bu gücü harekete geçirmenin zamanı çoktan gelmiştir! Gün, topyekun İslam alemi olarak Israil’in yaptığı zulme karşı koyma günüdür! Gün, Israil’le anlayacağı dilde ve en yüksek perdeden konuşma günüdür! Şuna olan inancımız tamdır ki, Terör Devleti İsrail’i, habis bir ur olarak İslam coğrafyasının bedenine yerleştiği yerden elbet bır gün söküp atacağız. Bizler Polatlı’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleri olarak olarak Kudüs sevdamızdan ve davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Elbet bır gün dökülen kanların, çiğnenen namusların, yapılan zulümlerin hesabı, güçlenmiş, birlikte hareket etme kabiliyeti kazanmış Müslümanlar tarafından sorulacaktır. Bizim kendinize sormamız gereken soru şu olmalıdır.

‘SEN NEREDESIN EY MÜSLÜMAN?

KIMIN DEĞIRMENINE SU TAŞİYORSUN ‘›,

KIMIN TARAFINDASIN,”

“(Ey Müslümanlar) Size ne oluyor (ve nasıl bir vicdanı sorumsuzluğa kayıyorsunuz) ki; “Ya Rabbi, halkı (ve idarecileri) zalim olan şu ülkeden (ve şu düzenden) bizi kurtar, bize Kendi katından bir sahip gönder ve bize Kendi rahmetinden bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran erkek, kadın ve çocuklardan oluşan aciz ve çaresiz kimseleri kurtarmak için Allah yolunda mücadele etmiyorsunuz ?” (Nisa 75)

İbrahim’in ateşini söndürmek için su taşıyan karıncanın kararlılığında tüm Müslüman aleminin daima yanında olacağız. Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur. Biz hakkın ve hakikatin tarafında olduğumuz bilinciyle Polatlı’mızdan Tüm insanlığa şunu haykırıyoruz.

“KUDÜS İSLAMINDIR VE ISLAMİN KALACAKTIR”

“MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARIN İZZETIDIR, ONURUDUR!” Mescid-i Aksa! Isra Suresi’nin ilk ayetinde beyan edildiği üzere “çevresi mübarek kılınan” kutlu bir mekan; Allah Resul’ünün dilinde “yeryüzünde Allah için kurulan ikinci Mescid” (Buhari). Müslümanların ilk kıblesi. Terör Devleti Israil, 1948 yılından itibaren sistemli olarak devam ettirdiği saldırı ve katliamlarında, Filistinli kardeşlerimizi şehit etmeye, evlerinden ve yurtlarından çıkarmaya, masum insanları tutuklamaya, Kadın, çocuk, yaşlı demeden katletmeye, küstahlık ve şımarıklığına Dünya kamuoyunun gözü önünde devam etmektedir. Başta Amerika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Siyonizm’in kölesi olmuş ülkeler ise gerçeği görmeme hususunda bizleri elbette şaşırtamamaktadırlar. Bu devletler kurulduğu günden bu yana Terörist Israil’in yanında yer olmaya devam etmişler, katliamlar° ortak olmuşlar ve yaşananlar° sessiz kalmışlar hatta vatanını, namusunu, mabedini korumaya çalışan Filistinli kardeşlerimiz, suçlu ilan etmeye çalışacak kadar körleşmişler, zalimleşmişlerdir.

Kardeşlerim,

Müslümanların ilk kıblesi tehdit altında, onurumuz ve izzetimiz çiğneniyor! Ramazan ayinin son günlerinde artık zulmetmeyi Adet haline dönüştüren Israil, İslam dünyasının gözünün içerisine baka baka, adeta olay ederek, hakaret edercesine Mescid-i Aksa’ya fütursuzca saldırmaktadır.

Bugün sadece, terör devleti Israil’in saldırıları ile kahrolmuyoruz. Bizleri asıl kahreden şey, 2 milyara yakın İslam Aleminin ilk kıblesine yapılan bu tecavüzü hiç bir şey olmamış gibi seyretmesidir. İslam coğrafyası maalesef Kudüs imtihanını kaybetmeye devam etmektedir, Artık kelimelerin, kınamaların, lanetlemelerinde tükendiği bir noktadayız. Mescidi Aksaya yapılan bu saldırı tüm İslam coğrafyasına yapılmış sayılmalıdır. Çünkü Müslümanların coğrafyalarının sınırları maddi çizgilerle değil Iman çizgisi ile sınırlıdır. Bir tek Müslümanın dahi olduğu topraklar bizim gönül coğrafyamızın dairesi içerisindedir.

Rasulullah’ın ifadesiyle “Birbirini sevmekte, birbirine acımakta ve birbirini görüp gözetmekte müminler, tek bir vücut gibidir. O vücudun bir organı rahatsız olunca öteki organların tamamı uykusuzluk ve derin bir rahatsızlık hisseder. Hasta olan organın ıstırabını daima paylaşırlar.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.