DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ANADOLU OSB’NİN MAVİ YOLU BİSİKLETÇİLERDEN TAM NOT ALDI

ANADOLU OSB’NİN MAVİ YOLU BİSİKLETÇİLERDEN TAM NOT ALDI

ABONE OL
24 Mayıs 2021 08:10
ANADOLU OSB’NİN MAVİ YOLU BİSİKLETÇİLERDEN TAM NOT ALDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANADOLU OSB’NİN MAVİ YOLU BİSİKLETÇİLERDEN TAM NOT ALDI

   Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi üyeleri Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bisiklet yolunda pedal çevirdiler. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yolunda antrenman yapan genç bisikletçiler, 3,2 kilometrelik bisiklet yoluna tam puan verdi.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi gerek kent içi, gerek üniversite kampüs alanları gerekse organize sanayi bölgelerinde bisiklet yolu ağını genişletiyor.

    Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi üyeleri, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Anadolu OSB’nin içine yapılan 3,2 kilometrelik bisiklet yolunda antrenman yaparak mavi yolda pedal çevirdi.

HEDEF: ANADOLU OSB ÇALIŞANLARINI DA BİSİKLET KULLANMAYA TEŞVİK ETMEK

    Türkiye’de bisiklet yolu yapılan ilk OSB olma özelliği taşıyan Anadolu OSB’de mavi yol bisikletseverlerin kullanımına açıldı.

    Sanayi bölgesinde 100 firmada çalışan 4 bin personel ile Başkent Üniversitesi Anadolu OSB Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören 90 öğrencinin kullanımını teşvik etmek amacıyla kısa sürede tamamlanan bisiklet yolu her geçen gün daha fazla Başkentli tarafından kullanılmaya başlandı.

BİSİKLET KULLANIMINDA FARKINDALIK TURLARI

    Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi paydaşlarından Ankuva Bisiklet Takımı sporcuları da mavi yolda test sürüşü yaparak farkındalık oluşturdu.

    Bisiklet yollarının artırılması için farkındalık çalışmalarına imza attıklarını ifade eden Ankara Bisiklet Meclisi Başkanı Kadir İspirli, Anadolu OSB’de yapılan bisiklet yoluna tam not verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Pandemi nedeniyle burada yapılmış olan bisiklet yolunun açılışına katılamamıştık. Hem yolu görmek hem de çocuklarımızın antrenman yapması için Anadolu OSB bizlere kapılarını açtı. Sürüş keyfi olan bisiklet yolu harika ve planlı şekilde yapılmış. Sanayi içerisinde ulaşımın bisikletle sağlanması için yapılmış olan bu yolun tüm OSB çalışanları tarafından kullanılmasını temenni ediyorum.”

   Anadolu OSB içerisinde yer alan bisiklet yolunda antrenman yapan Ankuva Bisiklet Takımı Başkanı Nuri Kahraman ise düşüncelerini, “Türkiye’de her yerde bisiklet yolu var ama bir OSB içinde bisiklet yolu görmemiştik. Halkımızı bu tür teşviklerle bisiklet kullanmaya yönlendiren Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a ve Anadolu OSB yönetimine teşekkür ederim” sözleriyle dile getirirken, kent merkezinde yer alan bisiklet yolları sayesinde güvenli ve özgür bir şekilde bisiklet kullandıklarını vurgulayan profesyonel bisiklet sporcusu Yusuf Geniş ise, “Anadolu OSB’nin bisiklet yolları oldukça güzel ve temiz. Artık şehir merkezinde de antrenmanlarımızı güvenli bir şekilde yapabiliyoruz” dedi.

ODTÜ BİSİKLET YOLU DA KISA SÜREDE HİZMETE AÇILACAK

   Başkent’te 9 etaptan oluşan 53,6 kilometrelik bisiklet yolu projesinin 1. etabı olan 2,5 kilometrelik Milli Kütüphane-Beşevler güzergahı tamamlanırken, projeye üniversiteleri de dahil eden Büyükşehir Belediyesi; Başkent Üniversitesi Bağlıca Yerleşkesi (4,4 kilometre), Gazi Üniversitesi Yerleşkesi (2,6 kilometre), Türk Hava Kurumu Üniversitesi Yerleşkesi (1,2 kilometre) ve Anadolu OSB’de de (2,6 kilometre) bisiklet yolları yaptı.

   Fen İşleri Daire Başkanlığı ayrıca ODTÜ Kampüsü içinde yer alan 3 kilometrelik bisiklet yolunun altyapı çalışmalarını tamamlarken, asfalt kaplama ve boyama işleminin ardından mavi yolu kısa sürede hizmete açacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.