DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
24. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLADI
  • Meydan Haber
  • Genel
  • 24. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

24. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

ABONE OL
28 Mayıs 2021 17:12
24. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

  Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla gerçekleşecek olan “24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali”ne ilişkin ayrıntılar düzenlenen basın toplantısıyla sinemaseverlerle paylaşıldı.

   Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan “Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali” başladı.

    Ankara Kent Konseyi Gençlik Parkı Açık Hava Etkinlik Alanı’nda düzenlenen basın toplantısına; Kültür ve Sosyal İşler Daire BaşkanıAli Bozkurt, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Ankara Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Lale Özgenel, Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner ve Festival Direktörü Azize Tan katıldı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARTIK YANIMIZDA”

   Büyükşehir Belediyesinin sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner, şöyle konuştu:

“Vakfımız kadın yönetmenlerin çektiği filmleri gösteriyor. Çünkü bu sektörün çok zor bir sektör olduğunu biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi artık yanımızda. Bunun için bütün belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin Başkenti Ankara’da kadın mücadelesi içinde olan bir vakfın 24 yıldır düzenlediği uluslararası bir film festivali bugün buraya taşınmışsa bunu tanıtmaktan daha iyi ne olabilir. Büyükşehir Belediyesinin ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın böyle bir etkinliğin içerisinde yer aldığını ve bunu sık sık ifade ediyor olması bundan sonra gelecek olan nesil için çok önemli. Çünkü eşitlik herkese lazım ve eşit olmadığımız takdirde mutsuzluğun, kadına yönelik şiddetin, ekonomik anlamda da sıkıntıların önüne geçemeyiz.”

   Büyükşehir Belediyesi olarak ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer almayı sürdüreceklerini belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire BaşkanıAli Bozkurt ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivaline bu sene Büyükşehir Belediyesinin de önemli katkıları olacak. Mansur Yavaş’ın ‘kültür ve sanatın da Başkenti Ankara olacak’ söyleminde bizim sorumluluğumuz bunun içini doldurmak. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak bize gelen bu tarz taleplere, ulusal ve uluslararası etkinliklere imkanlarımız ölçüsünde katkı yapmaya devam edeceğiz.”

FESTİVAL TEMASI: “ARAFTAN ÇIKMAK”

    “Araftan çıkmak” temasıyla bu yıl izleyiciyle buluşacak olan festivale ilişkin kent, kentlilik ve sinema üzerine görüşlerini dile getiren Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, şöyle konuştu:

“Şehir Planlama ve sinema gibi faaliyet alanlarının ortak bir noktası vardır. İnsan zihninin işleyişine çok benzerler. En önemlisi de hatırlamak dediğimiz faaliyet aslında. Biz şehirleri tasarlarken geçmişe dönüp orada kimler vardı neler yaşanmıştı bunu keşfedip yeniden tasarım maceramızı işletmeye çalışıyoruz. Kente ilişkin bir aidiyet ve sahiplenme duygusu, mümkün olabildiğince güçlendiği mecrada yerini bulabiliyor. Ankara Kent Konseyi aslında böyle bir fikre dayalı. Başkent Ankara’nın çok uzun yıllardır yüksek eğitim düzeyine, gelir düzeyine sahip ve çok çeşitli kitlesinin geçmişlerine dönüp yeniden Ankara’yı inşa edecekleri bir sürece ihtiyaçları var. Tüm paydaşların çabası şunun için önemli Uçan Süpürge Film Festivali çok uzun yıllar zorluklar içerisinde gerçekleşmek zorunda kaldı bundan sonra böyle olmamalı. Bundan sonra bu kentin bir incisi bir mücevheri olarak çok önemli bir sinema etkinliği olarak devam etmeli.”

    Ankara Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Lale Özgenel ise basın toplantısında yaptığı konuşmada düşüncelerini, “Bu festivale her türlü imkanı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür etmek istiyorum. İzleyeceğimiz filmler kadınların toplumsal cinsiyet açısından varmak istedikleri noktaya ulaşmaları konusunda önemli mesajlar barındırıyor. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle dile getirdi.

FESTİVAL 11 HAZİRAN’A KADAR İKİ AŞAMALI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞECEK

     24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu sene iki aşamalı olarak düzenlenecek.

     27 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasındaki film gösterimleri, https://www.festivalscope.com/page/ucan-supurge-uluslararasi-kadin-filmleri-festivali/” adresiüzerinden yapılırken 4-11 Haziran tarihleri arasındaki fiziksel film gösterimleri ise Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ile CerModern’de gerçekleşecek.

     Festival programı ve filmler hakkında detaylı bilgi veren Festival DirektörüAzize Tan, “Ankara’daki tüm kurum ve kuruluşların bizi kucakladığını ve sahiplendiğini hissettim. O yüzden ben kendi adıma teşekkür etmek istiyorum. Bir festival o şehrin festivalidir. Fiziksel gösterilere devam etmek istememizin nedeni de bu şehrin insanlarıyla bu şehrin mekanlarıyla buluşmak istememizdir. Çevrimiçi ve fiziksel mekanlar da izleyicilerimizi bekliyoruz. Filmlerimiz çok güzel kaçırırlarsa üzülürler” dedi.

     Her yıl sinemadaki kadın emeğinin öneminin vurgulandığı festival kapsamında 4 Haziran’da yapılacak törenle aralarında birçok sanatçının bulunduğu isimlere Uçan Süpürge Ödülleri verilecek. Festivale ait tüm bilgi ve ayrıntılara ucansupurge.org.tr adresinden de ulaşılabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.