DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
NEFES KREDİSİ DETAYLARI BELLİ OLDU

NEFES KREDİSİ DETAYLARI BELLİ OLDU

ABONE OL
28 Mayıs 2021 06:59
NEFES KREDİSİ DETAYLARI BELLİ OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nefes Kredisinde detaylar belli oldu. 10 bankanın vereceği kredinin faizi % 17.5 olacak. 6 ay ödemesiz, 12 eşit taksitle ödenecek. Cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan 50 bin, 1-10 milyon TL olan 200 bin lira alabilecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği Nefes Kredisi 1 Haziran’da başlıyor. Salgının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak için KOBİ’lere uygun koşullarda sağlanacak finansman desteği kamu ve özel 10 banka aracılığıyla kullandırılacak. 6 ay ödemesiz, 12 eşit taksitle verilecek.

KREDİDE CİRO KAYBI ŞARTI
Kredi yıllık cirosu 10 milyon TL’nin altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019’a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi olarak kullandırılacak. 2019’dan sonra kurulan işletmelerde ciro kaybı şartı aranmayacak.

200 BİN TL’YE KADAR

2020 cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon TL olanlar azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. TOBB ve oda-borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirecek.

FAİZ YÜZDE 17.5

KREDİ ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkânı tanınacak. Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Hazine destekli Kredi Garanti Fonu kefaletiyle sağlanacak kredide, faiz oranı yıllık yüzde 17.5 olacak. İlk taksit ödemeleri 2022’de başlayacak.

İHTİYAÇLAR İÇİN KULLANILACAK
HAZİNE ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kullandırılacak kredinin öncekilerden farkının sadece ciro kaybı yaşayan işletmeleri odağına alması olduğunu söyledi. Elvan, alınan kredinin doğrudan firmanın ihtiyaçları için kullanmasını temin edecek düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

TOBB ile üye 365 oda ve borsaların bankalardaki mevduatları faiz ve kâr payı geliri karşılığında 10 banka aracılığıyla indirimli oranlarda kredi olarak kullandırılacak. Başvurular nefes kredisi protokolüne imza atan bankalara yapılacak. 1 Haziran Salı gününden itibaren işletmeler, üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesi ile banka şubelerine başvurabilecekler. Üyelik belgesini oda-borsalara gitmeden, online ortamda TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da alabilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.