DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
2021 HASAT YILININ İLK ARPASI SATILDI!

2021 HASAT YILININ İLK ARPASI SATILDI!

ABONE OL
1 Haziran 2021 13:49
2021 HASAT YILININ İLK ARPASI SATILDI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Ticaret Borsası’nda geçtiğimiz gün ilk hasat ürünü arpa satışa sunuldu. Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, 2021 hasat yılının üreticiler, tüccarlar ve Polatlı için hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Polatlı Ticaret Borsasında, pazartesi günü düzenlenen müzayedede yılın ilk arpası satıldı. Müzayedede açılış konuşmasını yapan Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, ilk hasadın bereket, bolluk, huzur ve barış getirmesini diledi, iyi bir hasat sezonu geçirmek temennisinde bulundu. Başkan Toplu daha sonra yılın ilk ürünü hakkında bilgi verdi. Gerçekleştirilen müzayedede mahsulün 200 kilosu sembolik fiyattan 21 bin TL’ye satıldı. Yeniköseler mahallesinden Ufuk Çınar isimli üreticiye ait Arpa, Ata Tohumculuk Şirketi adına Mehmet Ünal tarafından satın alındı.

Konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı: “Borsamıza 31.05.2021, Pazartesi günü 2021/2022 Hasat Döneminin ilk ürünü olarak 1 araç “Arpa” gelmiştir. Bunlardan, ilk ürün olarak; Polatlı Yeniköseler Mahallesi’nden Ufuk ÇINAR’ın ürününün uzman laboratuvar ekibimiz tarafından analizi yapılmış olup uygunluğuna karar verilmiştir. Bizzat Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Sn Yahya TOPLU tarafından “Elektronik Satış Salonunda” yapılan açık artırma neticesinde söz konusu ilk mahsul arpa 21.000 TL’ye “Ata Tohumculuk İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” tarafından satın alınmıştır.Bu arada, gerek “Elektronik Satış Salonunda” bulunan Üyeler, gerekse de Borsaya ürün getiren Üreticilere hitaben satış öncesinde yaptığı konuşmada

Yönetim Kurulu Başkanı Sn Yahya TOPLU;

“2021 yılı hasat döneminin üyelerimize, üreticilere ve tüm halkımıza hayırlı olmasını dileyerek,

Dünyada ve Ülkemizde görülen Koronavirüs (Covid-19) salgınının başladığı günden itibaren Polatlı Ticaret Borsası olarak bizde çok ciddi tedbirler alan kurumlardan biri olduk. Siz değerli üyelerimiz ve tüccarlarımızı korumak için büyük gayret gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz.

Yeni hasat döneminin huzur, güven, sağlık içerisinde geçmesini diliyorum diyerek sözlerine şöyle devam etti,

Dünyada hububat fiyatları yükselme eğiliminde olup bunun etkisi ile yurt içerisinde de daha hasadın başında olmamıza rağmen fiyatlar yüksek seyretmektedir.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 17.05.2021’de hububat alım fiyatları Ekmeklik Buğdayda bir önceki yıla göre %36 artışla 2.250 TL/Ton, Makarnalık Buğdayda bir önceki yıla göre yine %36 artışla 2.450 TL/Ton, arpada ise geçen yıla göre %37 artışla 1.750 TL/Ton olarak açıklanmıştır.

Açıklandığı günlerde iyi gibi görünen bu fiyatlar birkaç gün içerisinde piyasalarda oluşan fiyatların oldukça altında kalmıştır. Bugün için ekmeklik buğday 2.500-2.550 TL/Ton, arpa ise Güneydoğu Bölgesi’nde 2.600-2.650 TL/Ton civarında seyretmektedir.

Bu artışın önlenerek piyasalarda istikrarın korunması amacıyla yine TMO tarafından uzun yıllardır bu kadar erken, 26.05.2021’de satış fiyatları da açıklanmış, ancak 2.250 TL/Ton olan Ekmeklik Buğday fiyatı ve 1.950 TL/Ton’luk arpa fiyatı da piyasa fiyatlarının altında kalmıştır.

Önümüzdeki günlerde uygulamasına başlanacak “Nefes Kredisi” için de açıklamalarda bulunarak bu uygulamanın detayları konusunda üyeleri bilgilendirip emeği geçenlere teşekkür etmiştir.

Basın mensuplarının da katılımı ile gerçekleştirilen ilk ürün arpa satışı töreninde, Üreticiye Borsa tarafından ayrıca hediye takdim edilmiş olup yeni hasat sezonunun tüm ülkemize ve halkımıza hayırlı olması dilekleri ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program tamamlanmıştır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.