DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÖZTÜRK: “KİMSE ATATÜRK’Ü DE, BIRAKTIĞI BU MİRASI DA SAHİPSİZ SANMASIN!”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • ÖZTÜRK: “KİMSE ATATÜRK’Ü DE, BIRAKTIĞI BU MİRASI DA SAHİPSİZ SANMASIN!”

ÖZTÜRK: “KİMSE ATATÜRK’Ü DE, BIRAKTIĞI BU MİRASI DA SAHİPSİZ SANMASIN!”

ABONE OL
4 Haziran 2021 07:19
ÖZTÜRK: “KİMSE ATATÜRK’Ü DE, BIRAKTIĞI BU MİRASI DA SAHİPSİZ SANMASIN!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAŞKAN ÖZTÜRK’TEN O İMAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Ayasofya’da devlet erkanının katıldığı icazet töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef alarak lanet okuyan imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atatürk’e hakaret eden imam hakkındaki suç duyuruları artıyor. Ayasofya’da devlet erkanının katıldığı icazet töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef alarak lanet okuyan imam Mustafa Demirkan hakkında bir suç duyurusu da İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’ten geldi. Öztürk, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, imam hakkında suç duyurusunda bulundu.

İMAMIN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Öztürk, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda; “Birilerine yaranmak için makamını, kişiliğini, dilini ve dinini satarak Ulu önder ve ebedi Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden, eski imam Mustafa Demirkan’ın cezalandırılması için bugün suç duyurusunda bulunduk. Kimse ATATÜRK’ü de, bıraktığı bu mirası da sahipsiz sanmasın…”ifadelerini kullandı.

ARDI ARDINA SUÇ DUYURULARI YAPILDI

Yıldırım Beyazıt Camisi eski imamı Mustafa Demirkan, 28 Mayıs 2021 günü Ayasofya Camisi’nde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşen ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’ programında verdiği vaazda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına üstü kapalı olarak hakaret edip lanet okumuştu. İmam Demirkan’ın, Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı hakaret dolu vaazı tartışmalara neden olmuş ve birçok kesimden tepki toplamıştı. Yaşanan bu olayın ardından imam hakkında savcılıklarda suç duyuruları yapılmaya başlandı.

“ZALİM VE KAFİR” DEDİ 

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Ayasofya’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e atfen “zalim ve kafir” diyen imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da katıldığı Ayasofya’daki törende, imam Mustafa Demirkan’ın Ayasofya’nın müzeye açıldığı döneme işaret ederek Atatürk’e atfen “Onlardan daha zalim, daha kâfir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” ifadeleri üzerine İYİ Parti Ankara İl Başkanlığınca “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Görev Sırasında Din Hizmetlerini Kötüye Kullanma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.