DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
TRAFİK SORUNU MECLİS GÜNDEMİNDE

TRAFİK SORUNU MECLİS GÜNDEMİNDE

ABONE OL
4 Haziran 2021 07:18
TRAFİK SORUNU MECLİS GÜNDEMİNDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı’nın trafik sorunu Polatlı Belediye Meclisi Haziran ayı birinci oturum toplantısında gündeme geldi.

Polatlı Belediye Meclisi Haziran ayı birinci oturum toplantısında gündem dışı söz olarak kürsüye çıkan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Tolgahan Genç, şehrin trafik sorununu gündeme taşıdı. Genç, yaptığı konuşmada; “Polatlı’mızın trafik sorunundan bahsetmek istiyorum. Polatlı içerisindeki trafik yoğunluğu vatandaşları ciddi anlamda rahatsız ediyor. Daha öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesine, trafik ana arterlerinin düzenlemesiyle ilgili önerge verilmişti şu ana kadar bir ilerleme olmadı. Büyükşehir belediye meclis üyelerimizin bu konuda yardımcı olmalarını ve bu konuyu dikkate almalarını rica ediyorum’’ dedi.

YILDIZKAYA: “BÜTÜN PARTİLER OLARAK UKAME’YE GİDEREK ÇÖZÜM TALEP ETMEMİZ GEREKİYOR”

Tolgahan Genç’in konuşmasının ardından konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; “Polatlı’daki trafik yoğunluğu maalesef şehrin birinci sorunu. Büyükşehir yasasıyla trafik düzenleme yetkisi büyükşehre devredildi. Eski ilçe trafik komisyonu çalışmıyor. Bir sokağın yön değişikliğine bile UKAME karar veriyor. Bunun acil çözülmesi gerekiyor. Her gün araç sayısı artıyor ve trafik kaldıramaz hale geldi. Bütün partiler olarak UKAME’YE giderek çözüm talep etmemiz gerekiyor. Bu da nihai çözüm olmayabilir. Asıl hedef yeni bir şehir merkezi oluşturmak. Belediye hizmet binamızın ana yolun güneye gitmesiyle trafiğin oraya kayacağını planlıyoruz. Master plan gerekiyor. Belediyenin teknik imkanıyla yapılacak bir şey değil. Uzmanların çalışması ve karar vermesi gerekiyor. Bize düşen de bunun takibini yapmaktır.”diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.