DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ HAREKETE GEÇİYOR

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ HAREKETE GEÇİYOR

ABONE OL
11 Haziran 2021 07:00
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ HAREKETE GEÇİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Özel Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Cem Ünal, her hafta Polatlı Meydan Haber Gazetesi okurları için Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları hakkında bilgi veriyor.

Birçok hastalıkta iyileştirici veya tedavi edici etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmış Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları, farklı kültürlere ait binlerce yıllık tecrübeye dayanıyor. Günümüzde tekrar insanlar tarafından rağbet görmeye başlayan bu yöntemler, doktor gözetiminde uygulanması gerekiyor. Polatlı Özel Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Cem Ünal,  Meydan Haber Gazetesi okurları için her hafta bir doğal tıp yöntemini açıklıyor. Bu haftanın konusu “Ozon Tedavisi”

OZON TEDAVİSİ NEDİR?

Ozon tedavisi, bir rahatsızlığı ya da oluşan yarayı tedavi amacıyla vücudunuza ozon gazı uygulanmasını ifade eder. Ozon gazı, üç oksijen atomundan (O3) oluşan renksiz bir gaz olarak tanımlanır. Bağışıklık sistemini uyarmak suretiyle tıbbi hastalıklar veya rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılır.

Ozonun bakteri, virüs, mantar ve maya gibi mikroorganizmaların hücresel bütünlüğünü zayıflattığı veya zarar verdiği biliniyor. Ozon tedavisi en iyi immünomodülasyon (bağışıklık sistemini harekete geçiren) veya oksijen gerektiren tedaviler için verimli bir şekilde kullanılır. Ozon tedavisinin uygulaması araştırmacılar ve klinisyenler tarafından güvenli kabul edilmiştir.

Ozon terapisi esnasında yüksek basınç altında yüzde yüze kadar çıkarılan oksijen oranı sayesinde plazma içerisinde çözünen oksijen miktarı arttığından çevre dokulara ulaşan oksijen de artar. Bu sayede damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisi mümkün hale gelir.

Ozon hemodinamik özelliklere sahiptir; yani vücuttaki kan akışını ve dolaşımını olumlu olarak etkiler. Ozon vücudun hücreleri tarafından oksijen alımını ve kullanımını uyarır. Ozon kan dolaşımını iyileştirir, ayrıca vücudunuzun oksijeni daha verimli kullanmasına izin verir.

 Buna ek olarak ozon vücudun antioksidan enzim sisteminin etkinliğini arttırır. Antioksidanlar, kanser, yaşlanma ve hastalık için ortak bir sorun olan hücresel hasarı önleme işlevini görür. Antioksidan enzimlerin de üretimini uyararak olumlu etkiler gösterir. Geniş bir alanda olumlu etkiler gösterir, çeşitli hastalık, rahatsızlık ve yaralanmaların iyileşme sürecine yardımcı olur. Yıllar boyunca, yüzlerce hastalık veya rahatsızlık ozonla tedavi edilmiştir. Gelişen teknoloji ile birlikte ozon tedavisi giderek yaygınlaşmaktadır. 

OZON TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?

* Ozon çeşitli yöntemlerle uygulanır. Gazlar veya sıvılarla karıştırılabilir ve kanla birleştirilebilir. 
* Rektum, vajina içeren yollardan veya kas dokusuna ve eklemlerine uygulanabilir. 
* Topikal yaklaşımlar uzuv torbalama (kontrollü bir gaz banyosu) ve ozonlanmış su veya yağları içerebilir. 
* Otohemoterapi ve insüflasyon teknikleri de kullanılabilir. 

OZON TEDAVİSİ HANGİ HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIR?

Oksijen terapisi veya diğer adı ile ozon tedavisi, birçok hastalıkta yardımcı tedavi yöntemi olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

-Anti-aging olarak da bilinen yaşlanma karşıtı etki

-Hücre ve dokulara giden kan dolaşımı artırma

 -Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için,kronik yorgunluk ve diğer kronik hastalıklar üzerinde olumlu etki yapar.

-Göz Hastalıkları

-Kas,eklem ve romatizmal hastalıkları

-Canlanan bağışıklık sisteminin etkisi ile enfeksiyon hastalıklarına karşı direnci artırır.

Yukarıda belirtilen hastalıkların haricinde oksijen terapisi; romatizma, artrit, yatak yaraları, kolit ve ‌proktitis gibi bağırsak enfeksiyonları, vurgun, ‌herpes ‌simplex ve ‌herpes ‌zoster virüslerinin sebep olduğu hastalıklar ve karaciğer ‌enflamasyonları gibi birçok hastalığın tedavisinde tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.