DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÖZYURT VE TÜRKTACİRİ MAHALLELERİNDE SEL FELAKETİ

ÖZYURT VE TÜRKTACİRİ MAHALLELERİNDE SEL FELAKETİ

ABONE OL
11 Haziran 2021 07:32
ÖZYURT VE TÜRKTACİRİ MAHALLELERİNDE SEL FELAKETİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABB Ekipleri Özyurt ve Türktaciri’nde Sel Mesaisinde

Polatlı Özyurt ve Türktaciri Mahallesi sakinleri, Perşembe günü saat 17.00’de başlayan ve yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağışın etkisiyle dere taşkınları ile birlikte sel afetini yaşadı.

Özyurt mahallesi çevresindeki beş derenin taşması sonucu gerçekleşen sel afetinde 10’a yakın evde su baskını yaşanırken, mahalle sakinlerinin depolarındaki  ürünler ve yemler zarar gördü.  Özyurt mahallesi ile birlikte sağanak yağıştan etkilenen Türktaciri mahallelerinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ve Fen İşleri Daire Başkanlığı Polatlı  Yol ve Asfalt  Şefliği ve itfaiye ekiplerinin  tüm araç ve ekipmanları ile anında başlattığı çalışmaları, Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, yönetim kurulu üyeleri ve CHP ABB Meclis üyesi Selami Ovacık yerinde takip etti. ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da ilgili ekiplerini Özyurt ve Türktaciri mahallelerine yönlendirdi.

KAHRAMANCA, “ETÜTLERİNİ TAMAMLAYAN  DSİ 3. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SONUÇ VERECEK ÇALIŞMALAR BEKLİYORUZ”

Perşembe günü saat 17.00’de başlayan ve yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağışın etkisiyle dere taşkınları ile birlikte sel afeti gerçekleşen Özyurt mahallesinde özellikle dere yatakları çevresindeki evlerde su baskınları yaşandı. Özyurt mahallesi muhtarı İlhan Kahramanca, ‘’ Yıllardır dikkat çektiğimiz sorunumuz bugün bir kez daha tüm gerçekliği ile kendisini hatırlattı. Gerek ASKİ gerekse Fen İşleri Daire Başkanlığı Polatlı Yol ve Asfalt Şefliği ve İtfaiye ekiplerinin gayretleri ve emekleriyle daha büyük mağduriyetlerin önüne geçildi. Ancak, Polatlı basınımızın da sürekli duyurduğu gibi mahallemiz ciddi bir sel tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bizim beklentimiz ve talebimiz kalıcı çözümler üretilmesine yöneliktir. Bu amaçla taleplerimizi DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’ne bildirdik. Etüt çalışmaları tamamlandı. Acil olarak ilgili altyapı çalışmalarının başlatılarak sonuçlandırılmasını bekliyoruz. ‘’ ifadelerinde bulundu.

AVCI, “SEL SAVUNMASI VE TAŞKIN ÖNLENMESİ  KONUSUNDA ALTYAPI ÇALIŞMALARI ACİLEN HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, Özyurt mahallesinde sel baskını sonucu mağduriyetlerin giderilmesi noktasında ABB ekiplerinin gayretli çalışmalarını yerinde takip etti. Avcı çalışmalar esnasında yaptığı açıklamada, ‘’  Özyurt Mahallemizin sel savunması ve taşkın önlenmesi konusunda  kalıcı çözümü içeren altyapı çalışmaları acilen hayata geçirilmelidir. Bugün yarım saat süren bir sağanak yağışın Özyurt’u getirdiği hal ortadadır. Durum,  konunun önemini ve aciliyetini bir kez daha yetkililere hatırlatmaktadır. Etüt çalışmalarını tamamlayan DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nün  acilen altyapı çalışmalarını başlatması gerekmektedir.  Hemşerilerimizin çok daha büyük mağduriyetler yaşamaması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz seferber olmuştur. ASKİ Polatlı Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz, Fen İşleri Daire Başkanlığı Polatlı Yol ve Asfalt Şefliği ekiplerimiz, İtfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren hem Özyurt mahallemizde hem de Türktaciri mahallemizde  gayretlerini sürdürmektedir.  ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız da ilgili ekiplerini her iki mahallemize yönlendirmiştir. Ben hem Özyurt hem de Türktaciri mahallesindeki hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, gayretli emeklerinden dolayı ABB ekiplerimize teşekkür ediyorum. Kalıcı çözümler noktasında altyapı çalışmalarının başlatılmasının takipçisi olacağımızı da ifade ediyorum. ‘’ dedi.

OVACIK, “ÖZYURT’TA, TÜRKTACİRİ’NDE ABB EKİPLERİMİZLE HEMŞERİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve CHP Polatlı Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, Özyurt Mahallesindeki ABB ekiplerinin çalışmalarını yerinde takip ederken yaptığı açıklamada, ‘’  Sel savunması  ve taşkın önlenmesi noktasında DSİ 3. Bölge Müdürlüğüne gerekli başvurular gerçekleştirilmişti. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanlığı olarak en başından bugüne konunun takipçisi olduk. DSİ 3. Bölge Müdürlüğü, etüt çalışmalarını tamamlamıştı ancak bugün yaşanan durum, konunun aciliyetini gözler önüne sermektedir.  Bu konuda DSİ sonuç alacak çalışmalara ivedilikle başlamalıdır. Bugün burada ABB ekiplerimizi anında ve  tüm ekipmanları ile hemşerilerimizin yanında olduğunu görmekteyiz. ASKİ ekiplerimiz, Fen İşleri Daire Başkanlığı Polatlı Yol ve Asfalt Şefliği ekiplerimiz hemşerilerimizin yanında… Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın ilgili ekipleri de hemşerilerimizn yanındadır. Bizler de Özyurt mahallemiz ve Özyurt mahallemiz gibi sel savunması  ve taşkın önlenmesi noktasında aciliyet gerektiren mahallelerimizin durumlarını hem ABB Meclisi’nde hem de milletvekillerimizin girişimleriyle TBMM’de dile getirmeye devam edeceğiz. Özyurt mahallesindeki hemşerilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirken, ABB ekiplerimize yoğun gayretleri ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. ‘’ ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.