DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI HEYETİ DSİ 3.BÖLGE MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜ

POLATLI HEYETİ DSİ 3.BÖLGE MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜ

ABONE OL
18 Haziran 2021 08:12
POLATLI HEYETİ DSİ 3.BÖLGE MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, beraberinde çoğunluğu köy muhtarlarından oluşan kalabalık bir heyet ile birlikte, ilçemizdeki sulama sorunları ve Gökpınar Barajının gidişatını görüşmek üzere Devlet Su İşleri 3.Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, beraberinde Meclis Üyesi Mehmet Ali Talay, Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Polatlı Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse ve Sakarya kıyısında bulunan 10 Köyün Muhtarları ile birlikte Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürü Kaan Şan’ı ziyaret etti. Sakarya ve Porsuk konulu toplantıda; kuraklık ve suyun adil kullanımı konusunda istişare ederek, fikir alışverişinde bulunuldu.

GÖKPINAR BARAJININ GÖVDE DOLGUSUNUN  % 90’I TAMAMLANDI

Yetkililerden Gökpınar Barajı inşaatına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Gövde dolgu çalışmaları devam eden Eskişehir Gökpınar Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 60 bin 800 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Barajımızın gövde dolgusunda % 90 gerçekleşme sağlanmış durumda. Gökpınar Barajı’nın toplam gövde dolgu hacmi 1 milyon 427 bin 268 m³ olup, 1 milyon 300 bin m³ dolgu imalatı tamamlanmıştır. Kalan 127 bin 268 m³ gövde dolgusu, dipsavak mekanik aksamı ve dolusavak imalatlarının 2021 yılı Ağustos ayında tamamlanması hedeflenmektedir. 2021 yılı Sulama sezonu sonunda, yani Eylül ayında İnşallah Gökpınar barajımızda su tutmayı planlanmaktayız. Temelden yüksekliği 53 metre ve su depolama kapasitesi 120 milyon m3 olan Eskişehir Gökpınar Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2021 birim fiyatları ile dekar başına 770 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 47 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.