DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SAKARYA ÜZERİNE SULAMA GÖLETİ

SAKARYA ÜZERİNE SULAMA GÖLETİ

ABONE OL
18 Haziran 2021 08:13
SAKARYA ÜZERİNE SULAMA GÖLETİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya Nehri’nin Polatlı’dan geçen bölümü üzerinde sulama göleti yapılmasına ilişkin rapor, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Çalışmaların başlaması için şimdi gözler ilgili daire başkanlığında…

Bilindiği gibi Polatlı’da her yıl özellikle yaz aylarında çiftçiler sulama sorunları ile boğuşuyor. Sakarya Nehri’nin kurumasıyla kuraklık tehlikesi daha da artan Polatlı için çözüm arayışları sürüyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında Polatlı ve Ankara Belediye Meclis Üyeleri Zekayi Kaya ve Fatma Erten, Sakarya Nehri üzerinde gölet yapılması hususunda meclise önerge verdi. Konu Baraj, Gölet, Sulama Kanallar Değerlendirme Komisyonunda görüşüldü. Komisyonunca hazırlanan rapor, mecliste oy birliği ile kabul edildi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KIŞIN BOŞA AKAN SUYUN KIŞ AYLARINDA TUTULUP TOPLANMASI SAĞLANACAK

İlgili kararda şu ifadeler yer aldı: “Polatlı ilçe sınırları içerisinde Sakarya Nehri Üzerinde bir gölet yapılarak, kışın boşa akan suyun kış aylarında tutulup toplanması, önümüzdeki yıllarda yaşanacak kuraklığı ve içme suyu sorununa karşı bir çalışma yapılması, gelecek kuşağa su gibi önemli bir kaynak bırakılması ve gerekli çalışmaların başlatılmasına ilişkin Baraj, Gölet, Sulama Kanallar Değerlendirme Komisyonu Raporu oylanarak oy birliği ile kabul edilmiştir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.