DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR FİDEYE DÖNÜŞTÜ

YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR FİDEYE DÖNÜŞTÜ

ABONE OL
22 Haziran 2021 12:01
YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR FİDEYE DÖNÜŞTÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklara üretim bilinci aşılamak, sağlıklı ve doğal bir gelecek için öğrencileri doğayla ve toprakla buluşturmak amacıyla başlatılan ‘Gelecek, Çocuklarımızla Gelecek’ projesi kapsamında Polatlı Belediyesi tarafından öğrencilere dağıtılan tohumlar fideye dönüştü.

Artan hibrit tohum kullanımı ile birlikte her geçen yıl üretilebilir yerli tohumların kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde, Polatlı Belediyesi’nin başlattığı yerli ve milli tohum geliştirme çalışmaları büyük önem taşıyor. 

‘Gelecek, Çocuklarımızla Gelecek’ projesi kapsamında Polatlı’da bulunan tüm İlkokullarda 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine etaplar halinde 250.000 adet yerli ve milli tohumun dağıtımı mart ayında gerçekleştirilmişti. Polatlı Belediyesi’ne bağlı ziraat mühendisleri aracılığıyla öğrencilere yerli tohumun öneminin ve kullanım yöntemleri de anlatılmıştı. Şimdi o tohumlar fideye dönüştü. Öğrenciler tohumları hem evlerinde hem de okullarında oluşturdukları alanda ekerek suladılar, özenle büyüttüler. Polatlı Belediyesi tarafından ithal hibrit tohum yerine, yerli ve milli tohum üretimini desteklemek amacıyla hazırlanan domates ve salatalık tohumları fide haline geldi.

Fideler, bugün Polatlı Sevim Aras İlkokulunda sergilendi. Programa, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Programda öğrencilere Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler verildi. Okul Müdürü Selahattin Ünsal tarafından Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya, öğrenciler tarafından yapılan Şehitlik Anıtı maketi takdim edildi. Fidelerin sergilenmesinin ardından okulda bulunan görsel tasarım sınıfında, öğrencilerde üç boyutlu düşünme becerisini geliştirmek için yapılan faaliyet ile A4 kağıttan sadece çizim ve kesim tekniği ile oluşturulan üç boyutlu çalışmalar sergilendi. Program sonunda Başkan Yıldızkaya, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuya ilişkin açıklamasında; “Doğanın, yeşilin ve tarımın önemini daha iyi anladığımız bu günlerde geleceğimizin teminatı evlatlarımız için önemli bir projeyi daha başlatmış olmanın, dağıttığımız tohumların fideye dönüştüğünü görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizde tüm çocuklarımızın toprağa dokunmasını, üretimin önemini anlamasını ve sağlıklı beslenmesini diliyoruz. Üretim bilincine sahip evlatlarımızın olduğu; sağlıklı tohumların bereketli topraklarımızla buluştuğu bir gelecek istiyoruz. Gelecek, çocuklarımızla gelecek; buna yürekten inanıyoruz.”dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.