DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AYDIN: “POLATLI’NIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ”

AYDIN: “POLATLI’NIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ”

ABONE OL
23 Haziran 2021 15:26
AYDIN: “POLATLI’NIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, dün Polatlı’ya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, dün beraberinde İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve Parti yöneticileri ile birlikte Polatlı’ya geldi. İYİ Parti İlçe Başkanı Muharrem Durukan ve Yönetimi ile bir araya gelen Aydın, Polatlı’nın sorunları ve Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erken seçim çağrısı yapan Aydın’ın çoğunlukla iktidarı eleştirdiği açıklamasında; Merkez Bankası, Sedat Peker videoları, 128 Milyar Dolar polemiği, Parlamenter sistem ve geçtiğimiz gün Polatlı’yı ziyaret eden Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin yer aldı.

“POLATLI’NIN BÜTÜN PROBLEMLERİ BİZİ BİRİNCİ DERECEDEN İLGİLENDİRİYOR”

Öncelikle Polatlı’nın sorunlarına ilişkin konuşan Aydın, iktidar partisinin sorunların çözümü noktasında ilgisiz kaldığını söyledi. Aydın; “Biz siyaseti halkla beraber yapıyoruz, halkla iç içeyiz. Bu anlamda Türkiye’nin en dinamik partisi olduğumuzu herkes kabul ediyor. Polatlı’nın bütün problemleri bizi birinci dereceden ilgilendiriyor. Hem il başkanımız, hem de ilçe başkanımız Polatlı konularında hassasiyetle ilgileniyorlar. Şu anda ne yaptığı belli olmayan, günü kurtarmaya çalışan, vizyonu kalmayan bir siyasi iktidar tarafından yönetiliyoruz. Artık vatandaşı bir kenara koyduklarını görüyoruz. Polatlı ile ilgili yürüttükleri siyaseti anlamakta bile zorluk çekiyoruz. Köylerde yaşanan su kuraklığından bütün temel problemler kayıtsız, ilgisiz, bir şey yapmış olmak için yapmaya çalışan ama temel meselelerin çözümü konusunda bir irade ortaya koyamayan bir siyasetle karşı karşıyayız. Bölgemizin en büyük ihtiyacı olan barajın yapımında bile şu anda gerekli ödeneği ayıramamaları, küçümsemeleri, bu konuda karar, tutum takınamamalarını yadırgıyoruz. Böyle giderlerse bu konuda netice alacaklarından da çok umutlu değiliz. Aslında uyuyorlar, bazıları da bizi niye uykudan uyandırıyorsunuz diye tepki gösterdiklerini düşünüyorum. Düşünün gelen milletvekillerinin barajın yerini ararken kaybolduğu iklimde yaşıyoruz. Yöneticilerinin bu konuda duyarsızlığı kabul edilebilir değil. Polatlılar şunu iyi bilsin yapılacak ilk seçimde Türkiye’de iktidar değişecek. Cenabı Allah bize iktidarı nasip edecek, buna yürekten inanıyoruz. Çünkü emekle, gayretle helalinden çalışma yapıyoruz. Çalışmamızın temelinde Türk milletinin kendi değerleri var. Bu değerler üzerinden siyaset yapıyoruz.”diye konuştu.

“128 MİLYAR DOLARI PEŞKEŞ ÇEKTİLER”

Merkez Bankası ve 128 Milyar Dolar konularına değinen Aydın; “Aldatılan, kandırılan, kendi değerleri manzumesi yerle bir olmuş ve bu yüzden de adeta olup biten konusunda şaşkın hale gelen bir kitle oluştu. Ekonomi yerlerde sürünüyor, işsizlik almış başını gidiyor. Cumhurbaşkanının en son yoksullukla ile ilgili yayınladıkları verileri Türkiye’de %21 yoksul olduğunu kendileri söylüyorlar. Yani bu 5 de 1 ediyor. Bu Türkiye’nin hiç ulaştığı bir rakam değildir Yoksulluk zirve yapmış vaziyette. Ortaklardan biri ya yok öyle bir şey kasada para var diyor, öbürü onun tersini söylüyor. Kime inanacağız? Ne hale geldi bu ülke? Çıkacaksın adam gibi o 128 milyar doları nereye harcadığını bu millete anlatacaksın. Para senin tapulu malın değil ki bu milletin parası. Her şeyde bir hile yolu bulundu. Üç ayda bir merkez bankası başkanı mı değişir? Öyle bir anlayış olabilir mi? Bir bataklığın içine hapsolmuş vaziyetteyiz. Devlet bankası olan ziraat bankasına, halk bankasına, vakıflar bankasına bu paraların satış hakkını verdiler. Çok düşük paralarla, çok yandaş kurumlara bu 128 milyar doları peşkeş çektiler. Onun için hesap veremiyorlar onun için konuşamıyorlar. Bu sorunun cevabını vermek zorundasınız. 128 milyar dolar bir ülkeyi ayağa kaldırır, heba ettiniz. Yok oldu para! Cumhurbaşkanı geçen hafta çok şükür merkez bankası 100 milyar dolar oldu diyor. Bıktık senin yalanlarından. Swap işlemleri ülkeler arasında karşılıklı borç takasıdır, bir de bankalardan kanuni gereği zaruri olarak alınan munzam karşılıkları var bunları kendi parası gibi millete yutturmaya çalışıyor. O paralar sana ait değil, bir kısmı takas bir kısmı da bankaların parası. Merkez bankası eksi bakiyeyle çalışıyor, paralar hiç oldu hiç! Nereye hiç olduğunu soracaksan bize sorma damadına sor. Bunu da milletin bilme hakkı var, bizim de millet adına bunu sorma hakkımız var. Hiçbir hükümet ihtiyat akçesine dokunmadı. Eski parayla 40 kat trilyon olan bu parayı pandemi döneminde esnafa dağıtsaydın bu millet bu kadar sıkıntı çekmeyecekti.”dedi.

“SANDIK BU ÜLKENİN KURTULUŞU OLACAKTIR”

Açıklamalarında sık sık erken seçim çağrısını yineleyen Aydın; “Enflasyon rakamlarını doğru açıklamıyorlar. Dünyada enflasyon rakamlarında ilk 5’e girdik. İlk iki sırada Arjantin var, Venezüella var. Böyle krizlerin yaşandığı dönemde koyacaksın sandığı, millet ona göre yeniden bir hesap yapıp oy verecek. Bundan kaçmanın bir anlamı yok. Sen istediğin kadar kaç, bu işi sonuna kadar takip edecek İYİ Parti var. İYİ Parti’nin varlığı milletimize güven veriyor. İlk seçimde birinci parti olup iktidarı devralacağız. 19 yıl bu ülkeye hizmet ettin, bu görevi yaptın, anlaşılıyor ki yorulmuşsun. Artık bu işi yönetecek halin de kalmamış. Ben onun yerinde olsam aday olmam. Sandık bu ülkenin kurtuluşu olacaktır. Artık her yerden gelen yolsuzluk kokuları bizi dünyada rezil bir duruma düşürdü.”ifadelerini kullandı.  

“DEVLETİN İŞ TUTTUĞU İNSANLARA BAKIN. BU NASIL BİR İLİŞKİ AĞIDIR?”

Aydın daha sonra ülke gündeminde yer alan konulardan Sedat Peker videoları hakkında konuştu. Söz konusu olaylara ilişkin henüz hiçbir dava açılmamasına tepki gösteren Aydın; “Sedat Peker 9 tane video yayınladı. İçişleri bakanı, Cumhurbaşkanlığında genel müdür seviyesindeki insanlar, Milletvekilleri daha birçok kişi işin içinde. İnsan çıkıp, bizim veremeyecek hesabımız yok demez mi? Sezgin Baran Korkmaz daha önce ülkeye gelmiş, yakalanmış, mal varlığına el konmuş. Sonra biri devreye girmiş, mal varlığındaki el koymayı kaldırmış. O kaldıran kişi şu anda Adalet Bakanlığında Başkan Yardımcısı olmuş. Zincire bakar mısınız? Bu suçlamalar azıcık vicdanı olan birine yapılsa çıkar yok öyle bir şey der. Çıt çıkmıyor. Bu nedir? Bu kabullenmektir. Devletin iş tuttuğu insanlara bakın. Bu nasıl bir ilişki ağıdır? Dünyada bir türlü gelişme gösterip ayağa kalkamayan devletlerin arka planında bu tür, devlet ile iç içe geçmiş yapıların o devletin içini nasıl kemirdiğinin dünya kadar örneği vardır. Ülkesini seven her insanın particilik kimliğini bir kenara koyarak bu meseleler konusunda duyarlılık gösterme mecburiyeti var. Olup biteni görmezden gelerek vatandaşı ahmak yerine koyan bu anlayışa karşı vatandaşın elindeki en güçlü silahı oyudur. Ben yarın Cumhurbaşkanı hakkında tweet atayım, savcılardan biri hemen benimle ilgili davayı açar. Milletvekiline çanta çanta para verildi deniyor, bir tane savcının kılı kıpırdamıyor. Böyle bir ülkeyi kim dikkate alır? Şu anda Cumhuriyet Savcıları dava açalım mı açmayalım mı diye Cumhurbaşkanına bakıyor.”diye konuştu.

“POLATLILI HEMŞERİLERİM RAHAT OLSUNLAR, BİZ ONLARIN YANINDA OLACAĞIZ”

İktidara geldiklerinde Polatlı’nın sorunlarını birinci gündem maddesi olarak alacaklarını belirten Aydın; “Polatlı’nın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Cenabı Allah bize imkan verirse, tüm problemleri birinci gündem maddesine alıp en kısa sürede halledeceğiz. Geçmişte verdiğimiz sözleri nasıl tuttuğumuzu Polatlılılar da biliyor, Ankaralılar da biliyor. Polatlılı hemşerilerim rahat olsunlar, biz onların yanında olacağız. Bunu da hep birlikte el ele vererek başaracağız.”dedi.

“İYİLEŞTİRİLMİŞ VE GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME İHTİYACIMIZ VAR”

Sonrasında Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik eleştirilerini dile getiren Aydın; “Başkanlık sisteminin sunumu yapılırken, hızlı karar alınabilmesi için yapıldığı söylendi. Şu anda değil hızlı hareket edebilmek, bir bakana bile bir iş için gittiğinde ‘Ben bunu Cumhurbaşkanı ile görüşmeden bir şey diyemem’ diyor. Bugün yapılması gereken bir konu 8 ay sonrasına kalıyor. Hantallaşmış, hareket kabiliyetini kaybetmiş, tek kişinin iki dudağı arasında sıkışmış sözlere kalan bir yapı oluştu. Türkiye’nin bu yapıyı sürdürebilmesi mümkün değil. Bunun için iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacımız var. Böyle zorba, haksız bir düzenin devam etme şansı yok.”ifadelerini kullandı.  

“HALKIN İÇİNE ÇIKACAK YÜZLERİ YOK, PEÇE TAKSINLAR”

Aydın, konuşmasının sonunda Ak Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin’in geçtiğimiz gün yaptığı Polatlı ziyaretinde video çekilmesine ve basın mensuplarının soru sormasına müsaade edilmemesini eleştirdi. Aydın; “Halkın içine çıkacak yüzleri yok, peçe taksınlar. Vatandaşın soru sormasına bile müsaade etmeyen, sorgulayıcı bir soruya bile tahammül edemeyen bir haldeler. Kaçarak olmaz, kaçmaya başladıysa durum kötü demektir.”diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.