DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
OVACIK: “BAŞKENT KART İLE İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINDA YEPYENİ BİR AŞAMAYA GEÇİLDİ”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • OVACIK: “BAŞKENT KART İLE İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINDA YEPYENİ BİR AŞAMAYA GEÇİLDİ”

OVACIK: “BAŞKENT KART İLE İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINDA YEPYENİ BİR AŞAMAYA GEÇİLDİ”

ABONE OL
25 Haziran 2021 07:25
OVACIK: “BAŞKENT KART İLE İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINDA YEPYENİ BİR AŞAMAYA GEÇİLDİ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OVACIK’TAN, EN KAPSAMLI ŞEHİR KARTI “BAŞKENT KART” DEĞERLENDİRMESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, Çarşamba günü ATO Congresium’da düzenlenen Ankara Büyükşehir Belediyesinin “Başkent Kart” hizmeti tanıtım törenine katıldı. Ovacık, ‘’ Başkent Kart ‘’ hizmeti ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin başarıyla uyguladığı insan odaklı belediyecilik anlayışında yeni bir aşamaya geçildiğini belirtti.Mastercard alt yapısıyla hazırlanan kartın sadece Ankara’da değil, tüm dünyada kullanılacağını ifade eden Ovacık, Başkent Kart’ın tüm iş yerlerinde ve internet alışverişlerinde kullanılabileceğini, sosyal yardımların da bu kart vasıtasıyla halka ulaştırılacağını bildirdi.

ATO Congresium’da düzenlenen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından sunumu gerçekleştirilen Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘’ Başkent Kart ‘’ hizmeti tanıtım törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, en kapsamlı şehir kartı uygulaması olan ‘’ Başkent Kart ‘’ hizmeti ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak ‘’ Başkent Kart ‘’ a ilişkin bilgiler verdi.

Ovacık, ‘’ Başkentimizi her türlü yeniliğin öncüsü kılmak ve onu bir marka kent haline dönüştürmek için atılan adımlardan birisi olan Başkent Kart sosyal demokrat belediyecilik noktasında en geniş kapsamlı ve anlamlı bir modeldir. olmasını diliyoruz. Seçim sathı mahallinde ‘’ Sosyal Yardımlar Kesilecek ‘’ yaygaraları koparanlar gördü ki; Sosyal yardımlar ayrırım yapılmaksızın artarak devam etti. 31 Mart’tan bugüne Ankara Büyükşehir Belediyesi, yardımların başa kakmadan da yapılabileceğini göstermiştir ve bu anlamda  Başkent Kart uygulaması bir devrim niteliğindedir. Başkent Kart, etrafta beton yığınları, ölü yatırımlar ve israf çöplükleri göremeyince eksiklik hissedenlere, bizim belediyecilik önceliğimizin ne olduğunu bir kere daha göstermiş olacaktır. Temeline huzuru ve bereketi koyduğumuz bu anlayış, bir yandan gelişen teknolojiyi insanımızın önüne sererken, diğer yandan da sosyal yaraları sararak, şehrimize refah, dayanışma ve kardeşlik taşıyacaktır. ‘’ ifadelerinde bulundu.

OVACIK: “ANKARA’DA BLD 4.0 UYGULAMASIYLA TEKNOLOJİ SOSYAL ALANDA”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Selami Ovacık, ‘’ Başkent Kart ‘’ hizmetinin tüm dünyayı içeren geniş kapsamı, yurttaş bakımından geniş kullanım alanı anlamında da teknolojinin sosyal alana taşınması noktasında da  bir model olduğunu belirtti. Ovacık, ‘’Başkent Kart ‘’ uygulamasıyla tüm vatandaşlarımız, ulaşımdan alışverişe, sağlık hizmetlerinden fatura ödemelerine ve havaleye kadar pek çok işlemden indirimli ve avantajlı biçimde yararlanma imkanını kavuşacaktır. Sadece Ankara’da değil, ülkenin ve dünyanın neresinde olursa olsun Başkent Kart’la alışveriş yapan herkes, bir yandan kendi ihtiyacını görürken, diğer yandan da sosyal yardım alan yurttaşlarımıza da faydalı olacaklarını bilecekler ve iyiliği çoğaltacaklar. ‘’ dedi.

OVACIK: “YURTTAŞIMIZ İÇİN YURTTAŞIMIZLA BİRLİKTE”

Seçimlerden önce verilen sözlerin seçimlerden sonra bir bir yerine getirildiğinin  görüldüğünü, tanık olunduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Selami Ovacık, ‘’ Yurttaşlarımız için yurttaşlarımızla birlikte yola çıktık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediyemizin tüm birimleri, Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi,  insan odaklı belediyecilik anlayışı noktasında Türkiye’ye örnek olacak önemli adımı atmış durumdadır. Bu anlamda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mansur Yavaş ve Büyükşehir Belediyemizin tüm birimlerine bu şehrin bir yurttaşı olarak teşekkür ediyorum.Daha ilk uygulamada Mansur Başkanımızın ifade ettiği üzere, ‘’ Başkent Kart’’ tan yapılan harcamalar sonucunda Büyükşehir Belediyesi 213 bin 233 TL gelir elde etti. Bu paranın tamamı yine sosyal yardım alan aileler için harcanacak. Nerede olursa olsun; alın teriyle para kazanıp bu helal parayla kartımızı kullanan herkes, ihtiyaç sahiplerine nefes verdiğini bilecek, yatağa aç girenlerin, tebessümü unutan çocukların, uzatılacak el bekleyen mağdurların derdine yetişmenin huzurunu yaşayacaktır. ‘’ ifadelerinde bulundu.

İlk uygulamada, sosyal yardım alan 112 bin 785 aileye Başkent Kart’ın teslime edildiğini ve 400’er TL’den toplam 45 milyon 114 bin TL tutarında bakiye tanımlandığını ve 43 milyon 833 bin TL tutarında harcama yapıldığını belirten. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Selami Ovacık, Başkent Kart kullanmak isteyen Polatlı’lıların, www.baskentkart.com.tr ve Başkent Mobil uygulaması üzerinden online olarak ya da Büyükşehir Belediyesi A Blok’ta bulunan Başkent Kart Bankosu ya da Sıhhiye Başkent 153 üzerinden fiziki olarak başvuru yapabileceğini sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.