DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: ‘’GENÇLERİN YÜZDE 25’İ İŞSİZ. İŞSİZ GENÇLERİN  4’TE 1’İ ÜNİVERSİTE MEZUNU‘’
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • Politika
  • AVCI: ‘’GENÇLERİN YÜZDE 25’İ İŞSİZ. İŞSİZ GENÇLERİN 4’TE 1’İ ÜNİVERSİTE MEZUNU‘’

AVCI: ‘’GENÇLERİN YÜZDE 25’İ İŞSİZ. İŞSİZ GENÇLERİN 4’TE 1’İ ÜNİVERSİTE MEZUNU‘’

ABONE OL
29 Haziran 2021 06:37
AVCI: ‘’GENÇLERİN YÜZDE 25’İ İŞSİZ. İŞSİZ GENÇLERİN  4’TE 1’İ ÜNİVERSİTE MEZUNU‘’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi  Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, genç nüfusun yüzde 25’inin işsiz, her 4 işsiz gençten 1’inin de üniversite mezunu olduğuna dikkat çekti. Resmi rakamlara göre işsiz sayısının 4 milyon 236 bin olarak hesaplandığını oysa geniş tanımlı işsizliğin 10 milyonu bulduğunu söyledi. 2005’te 22 bin olan ‘’ İş bulma ümidi kalmadığı için iş aramayan üniversite mezunu ‘’ sayısının bugün 17 ilin nüfusunu geride bırakarak 275 bine yaklaşmış durumda olduğunu belirten Avcı,  İşsiz genç oranının son 1 yıldaki artış ile yüzde 149 olduğuna dikkat çekti.

Avcı, ‘’ TÜİK’in işsizlik verileri,sokaktaki işsizlikle örtüşmüyor’’

İstihdam yaratma kabiliyetinin yitirilmesinin, yıllarca okuyup, hayaller kuran gençlerin ve umutlarının eve hapsedilmesi sonucu doğurduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı,‘’ TÜİK’in verilerinin sokaktaki işsizlikle örtüşmüyor. Ülkemizde neredeyse her evde birden çok işsiz var” dedi. Üniversite mezunu işsizlerin sayısının 2 milyondan az olmadığının bilindiğini belirten Avcı, “Ülkemizde gençlerin yüzde 25’i işsiz. İşsiz gençlerin de 4’te 1’i üniversite mezunu” diye belirtti. Artık üniversite mezunları çalışmayacaklarını kabullenmiş halde, iş aramıyor, evde oturuyorlar. Onların sayıları her geçen gün artıyor. 3 milyona yakın üniversite mezununun 1 milyon 831 bininin yani yüzde 65’inin kadın olması ise altı ayrıca çizilmesi gereken bir durumdur. ‘’ dedi.

Avcı, ‘’ Doktoralı ve Yüksek Lisans Mezunu İşsiz sayısındaki artış dikkat çekicidir ‘’

İŞKUR’in istatistiklerine göre ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu olup İŞKUR’dan iş bekleyen üniversite mezunu sayısına, iş arama umudunu yitirenlerin eklenmediğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı,, “Yine resmi verilere göre İŞKUR’ a kayıtlı işsizlerin 800’ e yakını doktora mezunu işsizlerden oluşmaktadır. Kayıtlı işsizlerin 417 bin 890’ı lisans mezunu, 17 bin 688’i yüksek lisans mezunu ve 330 bin 331 ‘i ise ön lisans mezunudur. Bu veriler dahi diplomalı işsizliğin boyutları açısından önemlidir. İş bulma umudunu yitirenlerle bu rakam 2 milyonu bulmuştur.” dedi.

Avcı, ‘’ Gençler sadece iş değil, umut arıyor ‘’

Resmi verilerde, iş bulma umudunu kaybettiği için İŞKUR’a bile müracaat etmeyen üniversite mezunlarının yer almadığına dikkat çeken Avcı,, “Ne yazık ki ülkemizde yüzbinlerce üniversite mezunu, İŞKUR kapılarında asgari ücretli bile olsa iş bulabilmek umuduyla bekliyor. Ancak aylarca, hatta yıllarca beklemelerine rağmen iş bulamayan çok sayıda üniversite mezunu var. Gençlerimiz diyorki ; Bana ait bir hayatım olsun istiyorum, bunun için işe ihtiyacım var.” diye belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı çeşitli vesilelerle gençlerle biraraya geldiklerini, üniversite ve lise mezunu gençlerin hem işsizlik hem de işsizlik sorununun bir türlü çözülemeyişinin derin ümitsizliğinin etkisinde olduğunu ifade etti. İşsizlikle mücadelede mutlaka yeni iş imkanları yaratacak üretime dönük  hamleler yapılması gerektiğini vurgulayan Avcı, Eğitimli genç işgücünün istihdam olanaklarının artırılması konusunda hükümetin, üniversite yönetimiyle birlikte politikalar geliştirmesi gerekmektedir.’’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.