DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
LGS 1’İNCİSİ IŞIN YAMAN KOLEJİNDEN

LGS 1’İNCİSİ IŞIN YAMAN KOLEJİNDEN

ABONE OL
2 Temmuz 2021 11:59
LGS 1’İNCİSİ IŞIN YAMAN KOLEJİNDEN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

LGS 1’İNCİSİ IŞIN YAMAN KOLEJİNDEN

Yaklaşık 1 Milyon öğrencinin merakla beklediği Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (LGS) sonuçları açıklandı. LGS Polatlı Birincisi Işın Yaman Kolejinden Yağız Berat Düzyurdu oldu.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Liselere Geçiş Sınavında, Polatlı Işın Yaman Koleji Öğrencisi Yağız Berat Düzyurdu, 0,12 lik dilime girerek Polatlı 1.si oldu. Başarısıyla hem ailesini hem de okulunu gururlandıran Yağız Berat Düzyurdu için dün okulunda kutlama düzenlendi.

“BAŞARI BİR SONUÇ DEĞİL BİR YOLCULUKTUR”

Etkinlikte konuşma yapan Okul Müdürü Yusuf Karakaş, şunları söyledi:

“2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Liselere Geçiş Sınavında (LGS) genelde 0,12 lik dilime girerek Polatlı 1.si olan Sevgili öğrencimiz Yağız Berat DÜZYURDU’nu huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bu süreçte öğrencimizi ve okula desteklerinden dolayı babası Yusuf DÜZYURDU ve annesi Demet DÜZYURDU’na teşekkür ediyorum. 5.sınıftan itibaren ortaokulumuzda okuyan, 4 yıllık süreçte Berat’ımızın eğitimine katkıda bulunan tüm öğretmen, personel ve idari arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.

Pandemi salgını hayatın birçok alanında olduğu gibi eğitimide olumsuz etkiledi. Öğrenciler pandemi döneminde örgün eğitime devam edemedikleri gibi uzaktan eğitimede adaptasyon sorunları yaşadılar.

Eğitim almak kolay değildir ve çoğu öğrenci bu süreçte eğitimleri sırasında zorluklarla karşılaştı. Önemli olan kendine inanmak ve pes etmemektir. Biz ekip olarak çok akıllı olduğumuz için değil sadece problemleri çözmek için yeterince süre harcadığımız için başarılıyız. Eğitimin en yüksek sonucu hoşgörüdür. Bunu vizyonumuzda da söyledik. İnsanları eğittiğinizde engelleri kaldırırsınız farklılıklara daha toleranslı bir dünya yaratırsınız.

Okul genç beyinlere, insanlara hürmeti, millet-memleket sevgisini, şerefi ve bağımsızlığı öğretir. Işın Yaman Koleji olarak bu bilinçte çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman söylüyorum “BAŞARI BİR SONUÇ DEĞİL BİR YOLCULUKTUR”

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ AMA ASLA YORULMAYACAĞIZ”

Gelmiş geçmiş en başarılı mucitlerden Edison diyor ki; “Hayatımda bir gün bile çalışmadım, hepsi keyiften ibaretti”. Benim, bizim okulculukta, dershanecilikte çalışma sistemimiz tamamen bu cümlede gizlidir.  Heyecanımız isteğimiz, disiplinimiz, çalışmamız ilk günkü gibi devam ediyor, etmediği zaman görevimizi ve bu bayrak yarışını daha iyi yapacak arkadaşlarımıza her zaman devretmeye hazırız. Kurumumuzda başarının bir hak meselesi olduğunu düşünüyor, başarılı olmadığımız zaman yönetimdeki arkadaşlarımızın, rızkını bundan kazanan öğretmen, personel arkadaşlarımızın hakkına girdiğimizi düşünerek çalışıyoruz. Biz “ÇOK ÇALIŞACAĞIZ AMA ASLA YORULMAYACAĞIZ”. Bütün başarıların başlangıç noktası arzudur.

Kurum olarak örgün veya uzaktan eğitimde geleneksel, kitlesel başarıya ulaşmak için öğrenci-veli-öğretmen üçgeninin şart olduğunu düşünüyorum. Artık iyi öğretmene değil yol gösteren öğretmene ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Öğrencinin bilgiye günümüzde kolay ulaştığını ama bu bilgiyi nasıl kullanacağı hususunda çok büyük desteğe ihtiyaçları olduğunu biliyoruz.

EĞİTİMDE %40 İNDİRİM YAPAN TEK OKULUZ

Okul ve dershane formatını bir arada tutarak sınava hazırladığımız 3 öğrenciden 1’i Fen Lisesi’ni kazanıyor. Kitlesel anlamda yüzde olarak Polatlı’da en çok Fen Lisesi’ni kazandıran okul olarak başarımızın haklı gururunu yaşıyoruz. Sınava hazırlık sürecinde dershanecilik kültürümüzden dolayı bir öğrenci sınava nasıl hazırlanır bunu çok iyi biliyoruz. Pandemiye rağmen yüz yüze haftalık 30 saat ders, her gün akşamları online 2 saat soru çözümleri ile çocuklarımızı sınava hazırladık. Sömestr kampları, son 1 ay deneme-tarama-soru çözümü ve konu tekrarı kampları yaparak üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalıştık. 1 yıl boyunca farklı yayınlardan alınan toplamda 56 denemeyle çocuklarımıza her türlü deneme çözdürerek sınava hazırladık. Bu süreçte her hafta, haftanın ilk günü eğitim koçu-öğrenci rota belirleme toplantısı, haftanın son günlerinde eğitim koçu-veli değerlendirme toplantısı yaparak sürekli güncel kalmayı hedefledik.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Kolejlerde kurumsal firmalarda eğitim ücreti ayrı yemek ücreti ayrı alınır. Pandemi sürecinde çocuklarımız yemek yemedikleri için yemek ücretlerini iptal ettik. Eğitimde %40 indirim yaparak bu zor süreçte velisine yardımcı olan Polatlı’daki tek kurum olduğumuzu da belirtmek istiyorum. Bu süreci velilerimizi üzmeden atlattığımız içinde ayrıca hamd ediyorum.

Bu büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılarımız daim olsun.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.