DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KAZILAN YOLLARIN ASFALTLANMASI NE ZAMAN BİTECEK?

KAZILAN YOLLARIN ASFALTLANMASI NE ZAMAN BİTECEK?

ABONE OL
3 Temmuz 2021 23:14
KAZILAN YOLLARIN ASFALTLANMASI NE ZAMAN BİTECEK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci oturum toplantısında ASKİ tarafından boru değişimi için kazılan yolların asfaltlanması hususunda Büyükşehir Belediyesine ait yolla ve caddelerin belirlenmesi hakkında bir önerge sunuldu.

AK Parti Polatlı Belediye meclis üyeleri tarafından verilen önergede caddelerde ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan alt yapı çalışmalarında biten kısımlarda herhangi bir tadilat yapılamadığı, Büyükşehir Belediyesine ait yol asfaltlama çalışmalarının büyükşehirden istenilmesi için onaylı imar planları üzerinde imar konusu ve Polatlı Belediyesi ile ilgili müdürlük tarafından çalışma yapılarak Büyükşehir Belediyesine ait yolla ve caddelerin belirlenmesi hakkında bir önerge sunuldu. Önergenin gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi ve imar komisyonuna havale edildi.

“ÖZELLİKLE ŞEHİR MERKEZİNDE ÇALIŞMAK KOLAY OLMUYOR”

Önergenin okunması ve ilgili komisyona havalesinin ardından Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya açıklama yaptı. Yıldızkaya; “Daha önceki yıllarda Ankara Büyükşehir Belediye meclisinin kararıyla 12 metre ve altı yollar bize aitti. Geçen dönem Mustafa Tuna döneminin sonlarına doğru Büyükşehir Meclisi almış olduğu kararla 15 metreye kadar olan yolları ilçe belediyelerine, diğer yerler Büyükşehir Belediyesinin yetkisine bıraktı. Sonuçta meclis kararı uymak zorundayız. Şu anda da ASKİ hem asbestli boruların değişmesi hem de Gerede suyunun ihalesini yaptı. Çalışmalar devam ediyor. Özellikle şehir merkezinde çalışmak kolay olmuyor. Bazı aksamalar yaşanıyor. Gözümüzün önünde, hepimizin bildiği bir gerçek. Polatlı Belediyesi olarak biz kendi sorumluluk alanlarımızdaki çalışmalara başladık. Yaklaşık 2 aydır asfalt atmaya devam ediyoruz.” Diye konuştu.

“BU ÇALIŞMA BİTMEDEN BURADA ÜST YAPI ÇALIŞMASI YAPMAK DOĞRU DEĞİL”

Yıldızkaya; “ASKi’nin çıktığı yerleri yapıyoruz, yarın bir gün yeniden kazılacak, kanal yapılacak tekrar ASKİ tarafından kazılacak, telekomun gireceği yerleri de bu işin dışına çıkarttık. Şu an sorumluluk sahamızdaki 2-3 adayı bitirdik. Hem kaldırım hem asfalt yenilemesi yaptık. Bildiğim kadarıyla ASKİ tarafından Gordion Caddesinden Eti Caddesine çıkacak oradan Altay ve Sümer Caddelerini de içine alan bir kanal çalışması yapılacak. Tabi ki bu çalışma bitmeden burada üst yapı çalışması yapmak doğru değil. İnşallah artık bayramdan sonra süratli bir şekilde vatandaşlara daha az zahmet vermemiz gerekiyor. Ama sanayideki ve ana arterlerin sorunu hepimizin malumu. Bugün Atatürk Caddesi en azından yama yapılıyor. Fakat aradan zaman geçecek 15-20 gün veya bayramdan sonra o yollar yine kazılacak çünkü binalara bağlantılar yapılacak. Büyükşehir Belediyesi de sorumluluk alanındaki yerleri komple yeniden asfaltlaması gerekiyor. Artık yama yama kurtarmıyor.” dedi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.