DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SURİYELİ ESNAFLAR, MECLİSTE GÜNDEME GELDİ

SURİYELİ ESNAFLAR, MECLİSTE GÜNDEME GELDİ

ABONE OL
3 Temmuz 2021 23:08
SURİYELİ ESNAFLAR, MECLİSTE GÜNDEME GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Meclisi Temmuz Ayı birinci oturum toplantısında, Polatlı’daki Suriyeli sayısı ve Suriyeli esnafların denetimi konuları gündeme geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclis Üyesi Özcan Köklü, Temmuz ayı belediye meclis toplantısında gündem dışı söz alarak Polatlı’daki Suriyeli sayısını ve Suriyeli esnafların durumu hakkında konuştu. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Köklü’nün konuşmasının ardından bir açıklama yaptı.

KÖKLÜ: SURİYELİ ESNAFLAR KONTROL EDİLMELİ

Özcan Köklü gündem dışı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Polatlı’nın kanayan bir yarası var, Suriyeli esnaflar. Polatlı’da ne kadar Suriyeli yaşıyor? Suriyeli esnafların dükkanlarını biraz daha kontrol etseniz daha iyi olur. Pazar pazarında Suriyeliler Pazar tezgahı açıyor. Açılan tezgahlar bakteri dolu. Biraz daha kontrol edilsin, hijyen olsun. Tamam zorda olabilirler insanlıktır bir şey demiyoruz. Ama Gülveren’de, Şentepe’de sorun çok büyük.” dedi.

YILDIZKAYA: YAPTIRIM UYGULAMAMIZ, TEDBİR ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Özcan Köklü’nün gündem dışı konuşmasına yanıt veren Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; “Şu anda Polatlı’da geçen yıl ki kayıtlara 8 bin Suriyeli var. Ama kayıtsız da olduğunu düşünüyoruz. Bu veriler bizde yok. Kaymakamlıktan edindiğimiz bilgiye göre söylüyorum. Bakanlıktan izin almak şartıyla ülkemizde ticaret yapabiliyorlar, iş yeri açabiliyor. Onlara has belgeler var. Bir yıllığına ticarethanesini açıyor bunu her sene tazelemesi gerekiyor. Geçen dönem de biz ruhsatsız olan 17 tane iş yerini mühürleyip, kapatmıştık. Şu an bildiğim kadarıyla ruhsatsız iş yeri olan Suriyeli yok. Hatta yazı levhalarının da belirli ölçüleri var. Onun dışına çıkarmıyoruz. Suriyeli konusu bir devlet politikası. Burada Polatlı Belediyesi’nin bir yaptırım uygulaması, tedbir alması mümkün değil ama biz vatandaşlarımıza ne uyguluyorsak onlara da yasalar çerçevesinde aynı uygulamayı yapıyoruz. Hijyen konusunda zabıtamız daha duyarlı ve dikkatli olmalı. En azından Polatlı bir tarım şehri olduğu için buradakilerin büyük bir kısmı çalışıyorlar. Yani bir şekilde sanayide, tarlada iş gücüne katkıda bulunuyorlar. İnşallah ülkelerindeki kaos ortamı biter hepsi tekrar ülkelerine döner.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.